Парфюми, които харесваме, но рядко използваме

Всички имаме в колекцията си поне няколко различни парфюма, които използваме при различни поводи. За ежедневието обикновено избираме по-леки и цветни аромати, вечер се доверяваме на стилни, елегантни и по-тежки ухания, през лятото предпочитаме свежи и енергични миризми и така нататък. В света обаче съществуват и такива парфюми, в които няма как да не се влюбим, когато усетим, но ако си ги купим, изведнъж осъзнаваме, че няма къде да ги носим. И те остават за доста дълго време на шкафчето ни без да ги използваме.  

Messe de Minuit, Etro – аромат на мистерия и благородна древност  

Messe de Minuit на Etroесе мирише на истинска готическа катедрала. Ако някога сте били в Нотр Дам в Париж, в главните катедрали на Руан или Ерфурт, със сигурност ще си спомняте този аромат - стари книги, суров студен камък, тамян, дървени стърчащи пейки, прах, мъх, изсъхнали цветя и безброй току-що изгасени свещи... Това е аромат на древни тайни, мъдрост и спокойствие. Парфюмът съдържа цитрусови и дървесни нотки (бергамот, мандарина, мандариново дърво), тамян, канела, смирна, мускус, кехлибар, ванилия, мед и пачули.  

Bois d'Encens, Armani Prive – аромат на изчезнал аристократичен лукс  

Bois d'Encens на Armani Prive всъщност е любимият парфюм на самия Джорджо Армани. Мнозина го смятат за мъжки, но всъщност това е, разбира се, един уникален аромат. Основата на неговото създаване е философията на мистериозен черен камък, намиращ се на малкия вулканичен остров Пантелерия, в Средиземно море, близо до Сицилия. Името се превежда като "тамянно дърво", а в основата му се намират пикантен тамян, допълнен с дървесни нотки на ветиверно масло и ярки акорди от червен пипер.

 

Усещанията са много странни. Ако Messe de Minuit създава настроение на мистерия и благородна древност, то Bois d'Encens напомня на забравен аристокатичен лукс, чувственост и усъвършенстване.  

Daim Blond, Serge Lutens – жива нотка на кожа   

За да разберете как ухае нотката на „бял велур“, е необходимо да я приложите върху кожата. Всъщност нотките за кожата са в основата на аромата. Но те не се появяват веднага. Първо има пикантен мускус и кардамон. След това - изящен тоскански ирис, горчив послевкус от кайсиеви камъни и хелиотроп. И едва тогава започвате да разбирате, че чрез тях се разкрива жива нотка на мека, тънка кожа.  

Dzing! L’Artisan Parfumeur – аромат на цирк  

Dzing! на L’Artisan Parfumeur е аромат на цирк - дървени стърготини, арени, евтини бонбони, стара омазнена кожа и нещо друго, което не може да се опише с думи. Романтика, очакване, чудо, детинска наслада и неудовлетвореност, омайване и сдържаност - това е, което определя този аромат. Съдържа ароматни нотки на кожа, джинджифил, боб, тънък, мускус, карамел, шафран, бяло дърво, перуански балсам.  

Ensens Framboyant, Annick Goutal – огън аромат!  

 "Горене на тамян" е буквалният превод на името. Ensens Framboyant е част от ориенталската серия от аромати, създадена от дизайнерите Изабел Дуайн и Камила Гутал, дъщеря на известния парфюмерист Аник Гутал. И това е напълно различен тамян, за разлика от готическия мъх Messe de Minuit Etro, нито изискания Bois d'Encens Armani. Това наистина предизвиква усещане за огън, страст, вълнение. Но в същото време - несъвместимост, изолация в златната клетка, послушание и смирение. Първоначалните нотки на Ensens Framboyant са ела, тамян и мастика. Композицията се тваря със сух грах от черен и розов пипер, пикантен кардамон (който е, огън!) и индийско орехче. Пътека на аромата представлява дърво, игли и капка прозрачна смола, напоена със слънц  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Няколко парфюма, подходящи за морето

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да си създадем ароматна култура

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Да посрещнем есента с парфюми с канела

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив