Парфюмeн воаяж: аромати, посветени на различни страни и градове

Едва ли някой ще се учуди, че много парфюмеристи превръщат в своя муза животът и духът на конкретни държави или градове, които някога са посетили и запомнили. Те ги вдъхновяват да създават т.нар. ароматни-посвещения – на романтичен Париж, на оживеният Ню Йорк, на екзотичното и тропическо Средиземноморие... Нужно е само едно пръскане и сте там.

Париж

Guerlain създава емблематичния аромат, който е посветен на най-известната улица в Париж и негова основна артерия - булевард Шанз-Елизе. Champs Elysées е парфюм, който е истинско въплъщение на Париж - елегантен, авангарден и атрактивен, пълен с спонтанност, решителност и обещание за вечна любов. Пусната на пазара за първи път през далечната 1996 г., тази дамска ароматна композиция съдържа нотки на екзотични плодове, ванилия, сандалово дърво, пъпеш, божур, мимоза, бадем, кедър и роза.   

Yves Saint Laurent пък се вдъхновява от образа на Мариана - символът на френското триединствео "Свобода, равенство и братство", и създава своя Parisienne. Мариана - за света тя е нещо като Американския Чичо Сам и Руската мечка. За това и парфюмът ухае на свобода и независимост, на абсолютната еманципация и на силната женска енергия. Уханието включва акорди на ванилия, касис, виолетови листа, червено плодове, боровинки, кедър, пачули и бял мускус.  

Лондон  

Когато става дума за Лондон, няма как да не споменем DKNY Be Delicious London на Donna Karan. Лек, свеж и топъл, но в същото време и с лека киселинност - този парфюм перфектно въплъщава легендарната британска сдържаност.  

Ню Йорк

Urban Seduction Blue For Women на Antonio Banderas е светъл и закачлив аромат на лято, който е посветен на Голямата ябълка на планетата - Ню Йорк. Той напомня на неговите горещ въздух и сенчести тераси, спиращ дъха градски пейзаж и блясък на небостъргачи. Новият аромат от Антонио Бандерас поставя закачливо настроение и носи покана за пътешествие до града, където мечтите се сбъдват.  

Средиземноморие  

Известният парфюмерист Alberto Morillas създава за Bvlgari известният Aqva Divina, за който черпи вдъхновение от ароматите на детството си, прекарано на брега на Средиземно море. Това е царството на леките и опияняващи ухания на овощни градини по протежението на морския бряг. За това напомня перфектната комбинация от нотките на бергамот, магнолия, солни кристали, дюля, джинджифил, кехлибар, пчелен восък и дървесни акорди.  

Другият популярен парфюм, с който можете да се пренесете в Средиземноморието е Paradiso на Roberto Cavalli - аромат, който символизира раят на земята. Той представлява идеалната комбинация от водни, плодови и свежи зелени нотки, което прави уханието жизнено, тонизиращо и енергизиращо.  

Екзотични острови  

Екзотичните малки островчета вдъхновяват парфюмеристите на  Givenchy да създадат Rêve d'Escapade - аромат, който излъчва силна екзотика и чувственост. Свежият му плодово-флорален състав е подходящ за жени, които обичат да пътуват и не се страхуват да се впускат в приключения.  

Русия  

Cuir De Russie на Chanel e вдъхновен от Русия и носи аристократичен, кралски аромат със силен характер. Ароматната му композиция съдържа нотки на екзотичен жасмин, бреза, прясно сено, тютюн и др.

А вие имате ли свои любими аромати, които ви напомнят на някое място? Можете да ги споделите с нас в коментарите!  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите за събуждане, с които ще започнете с настроение всеки ваш...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Представяме няколко нишови парфюма, които спечелиха вниманието ни...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Четири парфюмни марки, с които да изпратим лятото подобаващо

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив