Парфюми подходящи за плажа и летните жеги

Случвало ли ви се е преди да отидете на плажа да се напарфюмирате с любимия си аромат, а един час по-късно да установите, че от него няма и следа? Това е така, защото температурата навън променя миризмите - студът забавя изпарението на ароматните молекули, а топлината съответно ги ускорява. За това, когато сте на плажа те буквално се изпаряват.

Заради това през лятото почти всички парфюмерийни къщи пускат на пазара специални парфюми за жегите. Характерното за тях е, че се наричат аромотерапевтични води, тъй като не съдържат никакъв алкохол.

Има три важни критерии при създаването на тези парфюми, до които всички световни производители са достигнали единодушно:

Първо, те трябва да са моноаромати, тъй кожата ги абсорбира по-добре и запазва аромата им по-дълго време. Въпреки това според много проучвания през лятото българите масово предпочитат сложните аромати - съчетанията между цитруси, плодове и цветя са сред най-предпочитаните от родните клиенти. И този факт не е учудващ - на същия принцип и в музиката формулата за хит представлява смесване на няколко стила. Заради това моноароматите биват оценявани най-вече от истинските колекционери.

Второ, в горещо време не се използва парфюм, а само тоалетна вода - това е така, защото във втората се съдържа много по-малко количество алкохол. А всички знаем, че изложен на преките слънчеви лъчи, алкохолът може да предизвика опасна кожна алергия. И парфюма, и тоалетната вода представляват течности, които са колаборация от ароматни нотки, разтворени във вода и етанол. А съотношението между тях се нарича концентрация. И, общо взето, най-висока концентрация имат парфюмите - до 40 %, докато тоалетните води (eau de toilette) са с концентрация до 15 % и съответно много по-малко съдържание на алкохол.

И трето, в парфюмерийната индустрия отдавна е установено, че хората си купуват лимитирани серии по време на своите летни отпуски. За това всяко лято пазарът се залива от лимитирани продукти, които най-често се произвеждат във флакони от 50 мл. и понеже са тоалетни води, цената им е значително по-достъпна за масовия клиент.

Parfium.bg препоръчва на всички, които все още търсят своя плажен парфюм, да се спрат на цитрусовите аромати, тъй като най-характерното за тях е, че при допир с вода тяхното ухание става по-силно и хубаво, докато при флоралните миризми се наблюдава обратният ефект, за това флоралните аромати са по-подходящи за вечерна употреба.

Парфюми, подходящи за плаж и горещини

За жени:

Burberry Brit Sheer Eau De Toilette EDT цена 46.99 за 100 ml

Calvin Klein Eternity Summer 2015 EDT цена 49.99 за 100 ml

Paco Rabanne Olympea Aqua EDT цена 93.99 за 50 ml

Giorgio Armani Code Summer 2010 EDT цена 81.59 за 75 ml

За мъже:

YSL L`homme Sport EDT цена 87.99 за 60 ml

Mont Blanc Legend Spirit EDT цена 55.99 за 50 ml

Lacoste Booster EDT цена 61.99 за 125 ml

Giorgio Armani Code Summer 2010 EDT цена 84.18 за 75 ml

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

История на парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Жизнерадостните плодови парфюми, които ще ви накарат да се усмихнете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Алергията от парфюми - как да се предпазим

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив