Парфюми с дъх на пролет - част 2

Във втората ни статия, посветена на парфюмите, които са подходящи за пролетния сезон, ще ви представим още четири от нашите любими свежи аромати. Ако все още ви е трудно да прецените кое точно е вашето пролетно ухание, сме сигурни, че няма да направите грешка, ако се спрете на някое от тези:

Christian Dior Dune  

Christian Dior Dune е дамски парфюм, създаден от невероятното дуо парфюмеристи Jean-Louis Sieuzac и Nejla Barbir. Още от самото си пускане на пазара през 1991 г., този аромат е представян като едно сигурно убежище, в което нямат място напрежението и стреса от ежедневието, което го прави идеален за пролетта - време за пречистване, обновление и подготовка за предстоящите летни горещини. Уханието на Dune е изключително специфично - в него се преплитат цветно-морски нотки на шибой, лилия, божур, а основата завърша в мъх, амбра и метличина. Останалите нотки, които можем да открием, са роза, лишей, жасмин,  мандарина, алдехиди, полисандрово дърво, тамян, сандалово дърво, ванилия, мускус, кехлубар и пачули.

Bvlgari Eau Parfumee au The Vert

Bvlgari Eau Parfumee au The Vert е едно от унисекс уханията, което най-силно препоръчваме и на двата пола. Изключително подходящо е и за дойки, които искат да си създадат свой собствен пролетен ароматен почерк.  Парфюмът се появява на пазара през 1992 г., но и до ден днешен е едно от най-обичаните и желани ухания за пролетния сезон, най-вече благодарение на своя ободряващ и свеж зелен аромат, който носи много настроение, спокойствие, пречистване и чувство за свобода.  

В състава на върха влизат нотките на бергамот, кардамон, мандарина, кориандър, лимон и протокалови цветчета. На сърцето пък е отредена специален флорален момент, който представлява невероятно съчетание на чистата момина сълза, топлия и нежен жасмин и ароматната българска роза. Тази впечатляваща парфюмна комбинация се завършва подобаващо с нотки на мускус, сандалово дърво, пачули, кехлибар, кедър и зелен чай.

Cartier Eau de Cartier Concentree   

Cartier Eau de Cartier Concentree е второто ни и по-ново унисекс предложение, лансирано през 2002 г. Създател е известният парфюмерист Christine Nagel, чието име отдавна се е превърнало в синоним на качество и естетика. Всеки, който поне малко е запознат със света на парфюмите, знае за какво говорим :) Cartier Eau de Cartier Concentree можем да определим като истинска глътка свеж въздух, която е подходяща не само за пролетта, но е и едно чудесно преминаване към летните горещини. Удивително свежият аромат на зелени листа се получава от перфектната комбинация на амбър, зелени листа, пачули, индийско орехче и, разбира се, мускус за дълготрайност.

Gianfranco Ferre Ferre Rose 

Gianfranco Ferre Ferre Rose е пуснат на пазара преди точно десет години - през 2007 г., разработен от парфюмеристите Alexandra Jouet и Francis Kurkdjian. Изключително подходящ е за всички необвързани млади дами, които познават последните модни тенденции, знаят как да допълнят най-правилно индивидуалния си стил и с нетърпение очакват пролетта, за да сложат новата си рокля, с която да покорят всички мъжки сърца. Ароматът представлява перфектна колаборация от изисканост и елегантност, която акцентира най-вече върху невинното женско излъчване и чар, за които се крие неустоима съблазнителка. 

Всичко това се постига на основата на богата парфюмна композиция, която се състои от връхни нотки на праскова, портокал, гранат, диня, и мандарина. Сърцето пък е отредено на царицата на цветята - розата, и нейната свита - фрезия, японска гардения и бял хиацинт. А основата завършва с акродите на сандал, ванилия, кедър и амбра.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подарете парфюми с пачули с пожелание за богатство и късмет през...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Женските парфюми, които се харесват на мъжете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

S.T.Dupont - ароматно съвършенство в четири парфюмни изкушения

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив