Парфюми с дъх на пролет – част 1

След дългата и най-вече студена зима 2016-2017, която преживяхме, всички сме вперили поглед, пълен с надежда, към идването на така очакваната пролет. За това в тази статия ще ви представим кратък списък с едни от най-подходящите парфюми за този сезон.  

Пролетният дъжд напомня на меланхолия, носи чувство на свежест, говори за обновление, както и дава първите сигнали за предстоящото пристигане на така любимото лято. Случвало ли ви се е да се разхождате навън след пролетен дъжд и да си мислите за това как би било чудесно, ако можехте да уловите това настроение и ухание и да го превърнете в парфюм? Все още повечето парфюмеристи се притесняват да използват екзотични аромати в своите произведения, но има и такива, създаващи селективни парфюми, с които угаждат на свои по-взискателни и красиви клиентки. Така се появяват гурме аромати с нотки на мокър асфалт или дъб в парка след пролетен дъжд...Но ние няма да бъдем чак толкова претенциозни и ще ви представим няколко типично пролетни аромата - който и да изберете от тях за тази пролет, няма да сбъркате :)  

Soleil Blanс и Neroli Portofino Acqua от Tom Ford  

Далечен остров, където лятото е през цялата година и всеки ден се слива с другия... Това е образът, който служи като вдъхновение за създаването на освежаващия и очарователно изискан аромат Soleil Blanc, пронизан от топлината на слънцето, флорални нотки, кехлибар и неочаквани пикантни връхни ухания на кардамон и розов пипер в съчетание с ярки цитрусови плодове, бергамот и шам фъстък. В сърцето на аромата пък се усеща чувствената комбинация от иланг-иланг, египетски жасмин и тубероза, таяща в себе си топлината на слънчевите лъчи. В ароматния шлейф се усеща уханието на топла амбра и бобова тонка, допълнени с освежаващата нежна струна  на кокосово мляко.  

Neroli Portofino Acqua - този парфюм е покана за духа на съблазнителната атмосфера на италианската Ривиера, а именно, да се възхищаваме на идилична картина на тюркоазени води по италианското крайбрежие и безкрайното небе над тях и на зелените хълмове, които остават зад хоризонта. Neroli Portofino е чист и искрящ аромат с цитрусови нотки, нотки на кехлибат, тунизийско нероли, италиански бергамот, сицилиански лимон, жълта мандарина и портокалов цвят.  

Cotton Eau de Toilette от Marc Jacobs  

Новият аромат, Cotton Eau de Toilette на Marc Jacobs, е мястото, където лавандулата и жасмина влизат в контраст с мандарината и бергамота и по този начин създават усещане за свежест и чистота. Сърцето на аромата - памука - придава усещане за лекота, а шлейфа от бял мускус и сандалово дърво добавя едно неподражаемо, незабравимо и продължително пролетно ухание, което няма да остави никой мъж безразличен.  

L’Extase Caresse de Roses от Nina Ricci  

Известният парфюмерист, за когото ви разказахме наскоро - Франсис Кюркджян, също влиза в класацията ни за най-добрия пролетни парфюми с второто си произведение за парфюмерийна къщата Nina Ricci - L’Extase Caresse de Roses. Блестящ и цветен, L'Extase обгръща кожата с меко чувствено докосване. Яркият мускусно-цветен букет в сърцето на аромата предизвиква женственост. Акордът, който самият създател нарича "ранна роза", съчетава кадифения аромат на българската роза и турската роза, сложени в рамка от меки, свежи виолетови листа и божур. Огненият дъх на мускус пък създава чувствена пенлива пътека, водеща към изначалното усещане за нежност, което носи пролетта.  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какво да подаря за Коледа и Нова година - подаръчни комплекти за жени

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем парфюм за Свети Валентин

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защо да закупуваме висококачествена парфюмерия?

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив