Най-сладките парфюми – или защо толкова обичаме сладкото

Има причина на Деня да влюбените да изненадвате половинката си с бонбони, а не с краставици например. Това е така, защото хората обичат, а често и са пристрастени към сладкия вкус.

Според една статистика 90% от хората на планетата обичат сладкото. Но задавали ли сте си някога въпроса защо? Има няколко теории. Първата се свързва от идеята, че човечеството е еволюирало от животните. И като говорим за примати, трябва да кажем, че отдавна е доказано, че приматите (и респективно ние) винаги предпочитат зрелите пред незрелите плодове. И това е заради факта, че растенията зареждат със захар плодовете си. И понеже по-голямата част от естествените захари, които познаваме, идват тъкмо от растенията, може да се каже, че откакто съществуват растенията, съществува и сладкото.

Другата теория за обичта ни към сладкото е свързана с еволюцията. От нейна гледна точка това се свързва с идеята, че човек инстинктивно свързва сладкия вкус с по-високо енергийните храни, чрез помощта на които предшествениците ни са оцелявали по-лесно в естествения си хабитат. Идеята е, че щом им се е налагало да прекарват много време в търсене на храна, то са търсили такава, която ще ги зареди с повече енергия.

Истината е, че хората са до такава степен пристрастени към сладкото, че инстинктивно се опитват да го вкарат във всеки един аспект от живота си. Ето защо парфюмеристите много често използват изкуствено създадени сладки нотки, които прибавят към своите аромати. Неслучайно сладките и плодовите парфюми са едни от най-предпочитаните и купувани в световен мащаб.

Парфюми със сладки нотки

Gucci Flora by Gucci Gorgeous Gardenia парфюм за жени EDT

Gucci Flora by Gucci Gorgeous Gardenia е един от най-обичаните от дамите сладки аромати. Неговата уникална уханна композиция се състои от нотки на сладка круша, гардения, гранджипани, пачули, червени плодове и кафява захар. Не случайно парфюмът е любим на милиони жени по света, тъй като сладкият му цветен аромат подчертава женствеността и грацията по великолепен начин.

Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche парфюм за жени EDT

Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche е изключително свеж и енергичен аромат, изграден на основата на нотка на кафява захар. Уханието всъщност е вдъхновено от огромни зелени поляни, морски бриз и лек летен дъжд – истински празник и превъплъщение на естествената красота на природата. Появява се на пазара през 2013 г. и оттогава се превръща в любимо ухание както не жените, така и на мъжете. Парфюмът се отваря от острите и свежи нотки на грейпфрут, лимон и сладка мандарина, които хармонично преминават в сърце от иланг-иланг, жасмин, зелен чай и флорални и водни акорди. В основата дълготраен ароматен завършек придава уникалната колаборация от мускус, кедър и кафява захар.

Tom Ford Black Orchid парфюм за жени EDP

Tom Ford Black Orchid безспорно печели много класации за любими дамски аромати. Уханието е изключително луксозно и рядко и пленява със силата и богатството си. Всеки, който е усещал парфюма, ще се съгласи, че думите, които го описват най-добре, са пищен, модерен, класически и вечен. Той вдъхва едновременно сексапил, загадъчност и увереност. Богатата ароматна композиция съдържа нотки на иланг-иланг, касис, френски жасмин, пачули, тамян, сандалово дърво, ветивер, кехлибар, сладка ванилия и мексикански шоколад.

Сред другите популярни сладки аромати са Angel от Mugler, Tresor La Nuit от Lancome, Candy от Prada и др.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нишовите ухания, които ще доминират парфюмния свят през 2022

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои аромати мъжете и жените намират за най-атрактивни

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Вкусните аромати на лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив