Най-забележителните парфюмни колекции – част 1

Може би малко от вас знаят, но през Средновековието парфюмеристите са били наричани "въздушни доставчици." Те са били сравнявани с магьосниците, защото било по силите им да изграждат парфюмните нотки така, че да създават необикновено красив аромат. И често, използвайки обикновени и до болка познати съставки, те създават очарователни мелодии, които пленяват сърцата и душите на хората.

Някои ароматни творения напомнят за безгрижно детство, а други - за тайните дела на сърцето, трети - хармонията на природата. Парфюмната науката винаги е била смятана за нещо неразбираемо, мистериозно. Нотките са станали обект на поклонение и обожание. И за това редките уханни екземпляри често са влизали в колекциите само на истинските ценители.

Днес вече хората отдавна са свикнали с парфюмите - те са част от ежедневието на съвременните жени и мъже. Въпреки това не са загубили своите магически свойства и все още привличат и опияняват, подлудяват, създават уханни мечти. Още по-силни са тези чувства обаче при една особена група от избрани аромати, които съдържат само най-редките и скъпи съставки, преминали теста на времето. На такива парфюми подхожда да бъдат част от специални колекции - точно такива, за каквито ще си говорим в тази статия.

Коллекция In The Garden of Good & Evil, Kilian

Колекцията от луксозни парфюми на Kilian разказва една история за изкушение и прелъстяване. Линията се нарича "В градината на доброто и злото" ( "In The Garden of Good & Evil") и основната й идея е да се засили контрастът между доброто и злото, добродетелството и порока. В нея влизат 3 парфюма с опаковки в бял цвят, който е така нетрадиционен за Kilian. Бялото като символ на невинност и златото – на суета и лукс.

Имената на парфюмите напълно съответстват на цялостната идея на колекцията - In the City of Sin ("В града на греха"), Good Girl Gone Bad ("Доброто момиче стана лошо") и Forbidden Games ("Забранените игри"). И всеки от тях няма нищо общо с обичайните продукти на марката.

Линия Jardin Noir, колекция Private Blend, Tom Ford

Ароматната линия Private Blend на Том Форд представлява истинско удоволствие за избрани. Най-редките, внимателно подбрани съставки, най-новите тенденции в модата и парфюмите с висока крайна цена правят всеки един от представителите на Private Blend истинско произведение на изкуството.

Най-свежата линия в колекцията получава наименованието Jardin Noir - ароматът "Ombre de Hyacinth" ("Сянката на зюмбюла") е посветен на "цветето на дъжда" - зюмбюла, "Jonquille de Nuit" ("Нощният нарцис") пък разказва историята на поетичния и опияняващ нарцис, "Lys Fume" ("Мистичната лилия") е вдъхновен от бялата лилия, а "Cafe Rose" ("Кафената роза") възхвалява кралицата на цветята по един особено магнетичен начин.

Колекция La Collection Privée Christian Dior

Колекция La Collection privée на Christian Dior представлява един наистина луксозен подарък за всички ценители. Линията включва 10 парфюма, всеки от които, подобно на първата цигулка, е в състояние да играе водеща роля в създаването на един уникален образ.

Парфюмите от Christian Dior La Collection privée са в ограничено издание, което още веднъж подчертава техния изключителен характер. Простите и лаконични форми на шишенцата не отвличат вниманието от важното - тяхното съдържание, за създаването на което е работил екип от най-добрите парфюмеристи на Dior. Те са използвали само най-редките и висококачествени съставки. Десет флакона, десет настроения, десет образа... кой е вашият?

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен дует: двойните парфюми - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюм за среща

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-екстравагантните парфюми, с които да се откроиш

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив