Мъжки парфюмни семейства

След като представихме женските парфюмни семейства, сега е ред да отдадем своята почит и на мъжките аромати. Те също са разделени на четири големи категории, по които всеки представител на силната половинка на човечеството може да се ориентира какво ухание би му допаднало според личните му вкусове и предпочитания.

Ароматични

Ароматичните ароматни композиции съдържат в състава си нотки на лавандула, градински чай, мащерка и розмарин, които се комбинират най-често с подправъчни и цитрусови аромати. Тези съчетания най-често допадат на мъжкарите заради уникално изразения им мъжки характер.

Водни - уханните букети от морски акроди на тази подгрупа имат свойството да освежават основните ароматични съчетания. Все повече съвременни парфюмеристи предопочитат тези комбинации в летните си мъжки предложения.

Bvlgari Aqva Marine EDT

Свежи - характерното за свежите нотки е, че те се добавят към ухания, които имат подчертан дървесен аромат. Най-популярните сред тях са цитрусите и белите цветя.

Davidoff Cool Water EDT

Фужерови - уникална мъжественост струи от вечните фужерови ароматични нотки. Това може да бъдат кумарн, дъбов мъх, лавандула, дървесни нотки и гераниум.

Hugo Boss Selection EDT

Полски - аромати като пресно окосена трева и сено подсилват доминиращия ароматичен акорд и придават на цялата композиция невероятна свежест.

Ralph Lauren Polo Sport EDT

Дървесни

Дървесните парфюми никога не могат да бъдат сбъркани. Те са заредени с една особена топлина и пищност, която най-често се базира на основата на пачули и сантал. А когато в съчетанието има и кедър, парфюмът става по-сух. Дървесните нотки правят чудесна колаборация с малко количество ароматични или цитрусови нотки.

Цветно-мускусни - в тази подгрупа преобладаващият аромат е или кедър, или пачули, или сантал. Връхните нотки могат да включват фрезия и виолет, докато в остатъчния аромат се усеща главно акцента на мускус.     

Christian Dior Homme EDP

Шипрови - тези нотки усилват доминацията на дървесните акорди. Това обикновено правят лабданумът или дъбовият мъх.

Ralph Lauren Polo Blue EDT

Водни - водните нотки хармонизират чудесно с дървесната структура и прекрасно допълват нейната структура.

Donna Karan Red Delicious EDT

Подправъчни - уникалният аромат на сантал се подсилва с топлотата на подправъчни нотки като карамфил, черен пипер, индийско орехче или канела.

Chanel Allure Sport EDT

Ориенталски

Изтънчеността и богатството на ориенталските композиции се подчертава най-често в комбинация с цитрусови или ароматични акорди. Най-честите ориенталски ароматни нотки са екзотични дървета, амбра, подправки и тютюн.

Дървесни - ориенталските акорди могат да се подчертават от пищността на дървесните нотки като ветивер, сантал и пачули.

Kenzo Jungle EDT

Фужерови - традиционната връхна нотка на папрат се съчетава идеално с дъбов мъх, кумарин и лавандула.           

Joop! Homme EDT

Подправъчни - карамфилът, индийското орехче, кардамонът и канелата придават уникална свежест и жизненост на амбровия акорд.

YSL Body Kouros EDT

Цитрусови

Свежестта и лекотата на тази група е базирана на нотки като лимон, грейпфрут, мандарина, портокал и бергамот. Любопитно е, че първият мъжки одеколон принадлежи именно към това парфюмно семейство. Мъжкият характер се подчертава от присъствието на подправъчни и ароматични нотки.

Цитрусово-ароматични - свежият, лек и леко кисел цитрусов акорд сe подсилва, благодарение на редица ароматични нотки като розматин, мащерка и естрагон.

Azzaro Chrome EDT

Dior Eau Sauvage EDP

Armani Homme EDT

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматът и характерът на жените. Има ли връзка? - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Свети Валентин идва – зарадвате най-важния човек в живота си

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем детски парфюм за момче

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив