Мъжки парфюмни семейства

,

След като представихме женските парфюмни семейства, сега е ред да отдадем своята почит и на мъжките аромати. Те също са разделени на четири големи категории, по които всеки представител на силната половинка на човечеството може да се ориентира какво ухание би му допаднало според личните му вкусове и предпочитания.

Ароматични

Ароматичните ароматни композиции съдържат в състава си нотки на лавандула, градински чай, мащерка и розмарин, които се комбинират най-често с подправъчни и цитрусови аромати. Тези съчетания най-често допадат на мъжкарите заради уникално изразения им мъжки характер.

Водни - уханните букети от морски акроди на тази подгрупа имат свойството да освежават основните ароматични съчетания. Все повече съвременни парфюмеристи предопочитат тези комбинации в летните си мъжки предложения.

Bvlgari Aqva Marine EDT цена 58.99 за 50 ml

Свежи - характерното за свежите нотки е, че те се добавят към ухания, които имат подчертан дървесен аромат. Най-популярните сред тях са цитрусите и белите цветя.

Davidoff Cool Water EDT цена 45.99 за 125 ml

Фужерови - уникална мъжественост струи от вечните фужерови ароматични нотки. Това може да бъдат кумарн, дъбов мъх, лавандула, дървесни нотки и гераниум.

Hugo Boss Selection EDT цена 59.99 за 50 ml

Полски - аромати като пресно окосена трева и сено подсилват доминиращия ароматичен акорд и придават на цялата композиция невероятна свежест.

Ralph Lauren Polo Sport EDT цена 83.99 за 75 ml

Дървесни

Дървесните парфюми никога не могат да бъдат сбъркани. Те са заредени с една особена топлина и пищност, която най-често се базира на основата на пачули и сантал. А когато в съчетанието има и кедър, парфюмът става по-сух. Дървесните нотки правят чудесна колаборация с малко количество ароматични или цитрусови нотки.

Цветно-мускусни - в тази подгрупа преобладаващият аромат е или кедър, или пачули, или сантал. Връхните нотки могат да включват фрезия и виолет, докато в остатъчния аромат се усеща главно акцента на мускус.     

Christian Dior Homme EDP цена 173.99 за 75 ml

Шипрови - тези нотки усилват доминацията на дървесните акорди. Това обикновено правят лабданумът или дъбовият мъх.

Ralph Lauren Polo Blue EDT цена 110.99 за 125 ml

Водни - водните нотки хармонизират чудесно с дървесната структура и прекрасно допълват нейната структура.

Donna Karan Red Delicious EDT цена 61.99 за 100 ml

Подправъчни - уникалният аромат на сантал се подсилва с топлотата на подправъчни нотки като карамфил, черен пипер, индийско орехче или канела.

Chanel Allure Sport EDT цена 112.99 за 50 ml

Ориенталски

Изтънчеността и богатството на ориенталските композиции се подчертава най-често в комбинация с цитрусови или ароматични акорди. Най-честите ориенталски ароматни нотки са екзотични дървета, амбра, подправки и тютюн.

Дървесни - ориенталските акорди могат да се подчертават от пищността на дървесните нотки като ветивер, сантал и пачули.

Kenzo Jungle EDT цена 85.99 за 100 ml

Фужерови - традиционната връхна нотка на папрат се съчетава идеално с дъбов мъх, кумарин и лавандула.           

Joop! Homme EDT цена 46.99 за 125 ml

Подправъчни - карамфилът, индийското орехче, кардамонът и канелата придават уникална свежест и жизненост на амбровия акорд.

YSL Body Kouros EDT цена 80.99 за 100 ml

Цитрусови

Свежестта и лекотата на тази група е базирана на нотки като лимон, грейпфрут, мандарина, портокал и бергамот. Любопитно е, че първият мъжки одеколон принадлежи именно към това парфюмно семейство. Мъжкият характер се подчертава от присъствието на подправъчни и ароматични нотки.

Цитрусово-ароматични - свежият, лек и леко кисел цитрусов акорд сe подсилва, благодарение на редица ароматични нотки като розматин, мащерка и естрагон.

Azzaro Chrome EDT цена 41.99 за 100 ml

Dior Eau Sauvage EDP цена 87.99 за 100 ml

Armani Homme EDT цена 102.31 за 50 ml

Оставете оценка:

Подобни обяви

Към магазина

Последни публикации

Топ 5 парфюма, които жените трябва да притежават през 2019 г.
Най-харесваните парфюми с нотки на цветя
Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed
За мъже - най-изисканите парфюми

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена
Toп 10 на мъжките парфюми, които ще са хит през 2016 година

Архив