Мястото на парфюмите в киното

Мястото на парфюмите в киното

След като в една от предишните ни статии в блога разкрихме какво е мястото на парфюмите в литературата, то няма как да не дойде и времето, в което да поговорим за кино.

Кино и парфюми... Изглежда така, сякаш двете са съвсем различни области, но истината е, че имат много общи неща. Например, в днешния свят има една определена концепция, наречена позициониране на продукти, при която компаниите поставят своя "скрита реклама". Ефектът на "Кадър 25" често се използва в киното - все повече и повече марки са готови да платят значителна сума, за да покажат своите продукти. Разбира се, понякога това не става дума само за пиар, а за самия продукт, който е толкова добър, че на употребата му се гледа като на знак за добър вкус. А в някои случаи парфюма получава името си, благодарение на филмови герои!

Парфюмите в киното

Признаваме, че тази тема ни хрумна, докато гледахме филма "Усещане за жена", където полковник Франк Слейд (Ал Пачино) казва сбогом на червенокосата учителка по политология Кристин Даунс (Франсис Конрой) и улавя нейния парфюм - от нея се носил ароматът на Caron Fleurs De Rocaille. Така ни стана любопитно да разберем и в кои други филми са поместени известни аромати.

"Игра на четири ръце" - героинята, която играе Mirella D'Angelo, губи съзнание и за да й помогне, Жан-Пол Белмондо поднася под носа й бутилка парфюм CHANEL Nº5. Едва ли е нужно да казваме, че момичето веднага дойде на себе си :) Между другото, Баз Лурман - режисьорът на филми като "Мулен Руж" и "Великият Гетсби", засне рекламно видео на легендарния парфюм с участието на Никол Кидман, която по-късно се превръща в една от най-скъпите правени някога!

Говорейки за CHANEL, няма как да не споменем и филма "Всичко за майка ми", режисиран от Педро Алмодовар. Там има една сцена, в която г-н Аградо (в общуването си с Мануела) твърди, че малка капка парфюм CHANEL позволява на всяка жена да се почувства като гранд дама.

Във филма "Ръката, която люлее люлката" пък, докато гостува в дома на Клер Бартел (изиграна от Annabella Sciorra), г-жа Мот казва, че цялата къща ухае на Poison - парфюмът на домакинята!

Christian Dior Poison парфюм за жени EDT

В "Нищо не виждам, нищо не чувам" един от главните герои, слепия Уоли, все разпознавал лошата Ив по аромата на парфюма й. Тя винаги използвала Shalimar на Guerlain. Говорейки за Shalimar, също така се сещаме и за филма "Бизнес дама", където Катрин Паркър (Сигорни Уивър) се обръща към своята помощничка Тес Макгил (Мелани Грифит) с думите: "Подай ми Shalimar от масата, това е любимият му парфюм!"

В "Мълчанието на агнетата" - един от най-големите трилъри, парфюмите също намират своето място. В една от сцените д-р Ханибал Лектър се среща с агента Кларис Старлинг и щом усеща предизвикателния й и секси аромат казва: "Ти носиш Nina Ricci L'air Du Temps ... но не днес!"

Известният телевизионен сериал "Сексът и градът" също не остава по назад! В една от сцените Kари Брадшоу си казва за Ейдън: "Чувствам миризмата му ... Мисля, че е Paco Rabbane." Между другото, ако се обърне внимание на рафта в банята над героите в пълнометражния филм към сериала, там е лесно да се забележи, че Кари използва J'adore, а мъжа на мечтите й предпочита Fahrenheit и Homme Sport.

Ако и вие сте забелязали присъствие на парфюми в някой ваш любим филм, можете да споделите с нас в коментарите :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите за събуждане, с които ще започнете с настроение всеки ваш...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Женските парфюми, които се харесват на мъжете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжките лица на ароматите

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив