Мит или истина – разглеждаме някои от най-популярните твърдения за парфюмите

Мит или истина – разглеждаме някои от най-популярните твърдения за парфюмите

Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че любимите на всички ни парфюми не рядко биват превръщани в обект на размисли, митове и твърдения, които, обаче, далеч не винаги са истинни. Също както и при всички останали продукти от сферата на красотата, така и тук срещаме идеи, които често представляват изкривяване на действителността. В днешната статия решихме да насочим вниманието си към някои от най-често срещаните твърдения по адрес на марковите парфюми и веднъж завинаги да отговорим на въпроса дали те са мит, или истина.

В света на красотата парфюмите като че ли най-често се превръщат в обект на множество неистинни твърдения

Мнозина от вас със сигурност са чували изключително много твърдения по адрес на любимите на всички маркови и оригинални есенции. Дали ще се дискутира качеството им, оригиналността им, или методите на тяхното създаване, уханията често попадат под прицела на човешкото любопитство.

Винаги сме твърдели, че един от начините за засвидетелстване на любов и уважение към продукти, използвани ежедневно, се състои в това да ги опознаем изцяло. Ето защо днес спираме вниманието си на няколко твърдения за любимите на всички ни парфюми, а крайната ни цел ще е да проверим дали те са мит, или реалност.

Ментета ли са парфюмите тестери и продуктите без опаковка?

Едва ли поне веднъж досега не сте чували подобно твърдение, насочено към автентичността и оригиналността на предлаганите парфюми тестери и стоки без опаковка. Средностатистическият потребител е изтъкан от съмнения, щом на вниманието му бива предложен продукт без официална опаковка и на по-ниска цена. Важно е, обаче, да отбележим, че предлаганите от дистрибутори и официални парфюмерийни магазини аромати без опаковка и тестери са с напълно идентично съдържание като това на уханията с официални кутии. Всъщност пазаруването на тестери е един чудесен начин да обогатим личната си козметична колекция на страхотна цена.

Съществуват начини, чрез които успешно да увеличим интензитета и трайността на парфюма си

Следва едно често срещано твърдение, което, за щастие, си е съвсем истинно. Представете си, че сте се сдобили с нов парфюм, чието ухание изключително много харесвате и бихте дали всичко, за да го усещате максимално най-дълго време. Колкото и интензивен да е даден аромат, той все пак притежава някакъв лимит. Съществуват, обаче, начини за подсилване на уханието му – правилата включват нанасяне на есенцията непосредствено след душ, впръскване по местата с пулс и включването в ежедневната рутина на продукти за тяло, носещи същата парфюмна есенция.

Синтетичните парфюми са вредни за използване

Следващото често срещано твърдение, което, разбира се, е абсолютен мит, касае синтетичните ухания. Синтетични парфюми наричаме онези, чиито съставки са създадени в лабораторни условия. Важно е да се отбележи, че преди лансирането на всеки един аромат се правят богат набор от дерматологични тестове, целящи именно избягването на всевъзможни рискове за здравето. Синтетичните аромати дори биха могли да се разглеждат в положителна светлина, тъй като за създаването им не е нужно да се прибягва до суровини от растителен или животински защитен вид.

Връхните, средните и базовите нотки имат различни интензитет и времетраене

Това твърдение е абсолютно вярно и именно на тази характерна парфюмна структура дължим разнообразието и пълната гама от разгръщащи се пред нас ароматни акорди. По правило връхните нотки притежават най-кратко времетраене, докато средните и базовите представят същинската парфюмна природа. Затова и специалистите съветват да не закупуваме нов аромат, опирайки се само на първоначалните си впечатления – за предпочитане е да дадем шанс на есенцията напълно и изцяло да развие целия си потенциал върху кожата ни.

А вие за какви други митове и твърдения, свързани с парфюмите, сте чували? Вярвате ли им? Ще се радваме да споделите мнението си с нас, за да продължим заедно да опознаваме природата на любимите си ароматни очарования.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любимите парфюми на мечтателите и ентусиастите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какво трябва да знаем при избора на мъжки парфюм за подарък

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Избрахме 7 флорални парфюма за вдъхновение през настъпилата пролет

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив