Кои са най-актуалните парфюми за зимата

Зимата е сезонът, в който се нуждаем от повече топлина, комфорт и домашен уют. Това е време на вълшебства, празници и споделени мигове с близките хора, време на отдавна отлагани срещи с роднини и приятели от детството. Зимата е сезон на надежди, очаквания и щипка приказна магия. Може да се настроим подходящо за предстоящите празници, като подберем ново красиво ухание, което да ни създаде позитивно настроение през зимните дни и дълги вечери.

Кои ароматни нотки са най-търсени през зимата

Най-подходящи за студените месеци на годината са интензивните, наситени и чувствени ухания. Предпочитани са пищни ориенталски, дървесни и гурме аромати. Много от нас свързват зимата с ухание на мед, канела, печена ябълка и пикантни подправки, други търсят топъл аромат на ром, кафе, шоколад, ванилия или богати дървесни нотки. Към кой тип парфюми да се насочите, зависи изцяло от вашите предпочитания и настроението, което искате да си създадете през най-магичното и вдъхновяващо време на годината.

Парфюмите с ароматни подправки и мед създават коледно настроение

Уханни нотки като канела, карамфил, кардамон и индийско орехче веднага предизвикват асоциации за Коледа. Особено, когато са съчетани с вкусния и сладък акцент на мед и ябълка или цитруси, напомнят аромата на коледни сладки и греяно вино и имат силата да сгряват сърцето. Парфюмите с нотки на подправки в състава си, ще ви създадат празнично настроение и нетърпеливо очакване за повече уютни мигове със семейството.

Уханията на смирна и тамян се свързват със зимата

Една от асоциациите, които предизвиква в съзнанието ни смирната е празникът на Христовото Рождество. Освен поради безспорната си връзка с Коледа, нотката смирна е предпочитана в зимните парфюми и поради своето богато дървесно и топло ухание, което прави ароматните композиции по-наситени и интензивни.

От своя страна тамянът, който в миналото е бил достояние само на кралски особи, и днес остава сигурен знак за класа, високо качество и ексклузивност на парфюмите, в чиито състав и включен.

Вкусните гурме аромати с какао, кафе, ванилия и ром, сякаш са създадени специално за Коледа

Те са сладки, чувствени, наситени и завладяващи. Напомнят за домашен уют и безценни мигове с най-близките хора. Коледните парфюми имат силата да предизвикват спомени, които дори след празниците ще имат силата да ни връщат към усещането за споделеност, обич и комфорт.

Как да изберем най-подходящите зимни парфюми

Всеки нов сезон е добър повод да предизвикате себе си с ново ухание, което не познавате. За да е изборът ви лесен и успешен, на първо място помислете за парфюмните семейства, които предпочитате. Може да откриете аромати, както с флорални, така и с цитрусови, дървесни, пикантни и гурме нотки, които да са подходящи за зимата. Насочете се към уханията, които ви привличат най-силно и има голям шанс да откриете новия си любим парфюм, който да ви сгрява в студените месеци.

Задължително тествайте върху кожата си избрания аромат, преди да го купите. Само по този начин ще добиете адекватна представа, как той се свързва с личното ви ухание, има ли очакваната дълготрайност и шлейф. Помислете също за поводите, които ви очакват през зимата. Може би е добра идея да инвестирате в два нови и качествени парфюма за студените месеци - единият, който да носите с удоволствие в ежедневието, а другият, който ще ви провокира да заблестите при специални поводи.

През зимата мъжете обичат многопластови ухания

Студените месеци на годината са времето, в което да носим на воля богати, интензивни и завладяващи ухания. Заложете смело на аромати, които подчертават личната ви харизма, за да сте уверени в себе си, каквото и да ви предстои. Те ще ви накарат да се почувствате харесвани и ценени, което е особено важно в най-вълшебното време на годината, което споделяме с близките си хора.

Lalique Encre Noire

Сексапилният интензивен дървесен аромат за мъже Lalique Encre Noire е лансиран през 2006 година. Уханната композиция е дело на Натали Лорсон. В нея са преплетени едновременно топли и свежи нотки, а съчетанието им придава дълбочина на аромата. Първоначално впечатление за уханието създава свежият акцент от кипарис, след който се разкрива омайната магия на ветивера. Базовият акорд от мускус и кашмир прави ароматната композиция хармонична и цялостна. Lalique Encre Noire е класически и изтънчен парфюм, подходящ за всички сезони. Може да се носи, както в работното ежедневие, така и при специални поводи.

Swiss Arabian Shaghaf Oud

Ориенталското дървесно унисекс ухание на Swiss Arabian Shaghaf Oud завладява сетивата, както на мъжете, така и на жените. В наситената, сладка и вкусна ароматна композиция са преплетени най-скъпоценните парфюмни нотки шафран, уд, роза, ванилия и пралина. Уханието на Swiss Arabian Shaghaf Oud е ярко и запомнящо се. С него ще се чувствате като звезда на всяко събитие. Въпреки своята ексклузивност, парфюмът се предлага на достъпна цена. Той е подчертано дълготраен и със силна проекция. Може да го съчетаете и насложите успешно с други гурме аромати, за да получите характерно ухание.

Versace Pour Homme

Елегантният мъжки парфюм Versace Pour Homme излиза на пазара през 2008 година. Уханната композиция е дело на именития парфюмерист Алберто Мориляс. Ароматът е насочен към самоуверени мъже, които обожават да бъдат харесвани и желани. Началото на уханието е свежо и пленително, благодарение на съчетанието от лимон, нероли, бергамот и майска роза. В сърцевината са преплетени зюмбюл, градински чай, кедър и здравец, а базовият акорд е преплел боб Тонка, мускус и кехлибар. Ароматът е универсален и може да се носи ежедневно през всички сезони. Притежава добра дълготрайност и е подходящ за носене, както в офиса, така и на открито.

Зимните парфюми за жени са горещи и чувствени

Подарете си комфорт, уют и топлина с красиво ново ухание за зимата. Подгответе се подобаващо за предстоящите празници, като уверите сами себе си с избора на магнетичен парфюм, че сте обичани, ценени и прекрасни. Превърнете в приказка всичките си зимни дни и нощи с подходящо ухание.

Versace Crystal Noir

Чувственият, загадъчен и магнетичен дамски парфюм Versace Crystal Noir излиза на пазара през 2004 година. Той е създаден от парфюмериста Антони Лий. Цялостното усещане, което Versace Crystal Noir създава, е за скъпоценно и рядко бижу, което провокира наслада. Ароматът е ориенталски, съблазнителен и подчертано женствен. Открива се с есенция от портокалови нотки, последвани от омайното ухание на гардения и божур в сърцевината. Парфюмът е забележително дълготраен, което се дължи на базовия акорд, съставен от амбър, мускус и сандалово дърво.

Issey Miyake L`Eau D`Issey

Флоралното дамско ухание L'eau d'Issey е представено от Issey Miyake през 1992 година и вече над 30 години се радва на верни последователки в различни страни по света. Ароматът се отличава със своята енергичност и забележителна чувственост. Дамата L'eau d'Issey знае как да въздейства на мъжете и държи да го демонстрира. Парфюмната композиция е разработена от Жак Кавалие.

Първоначално впечатление за уханието създават нотките лотос, пъпеш, фрезия, розова вода и циклама, последвани в сърцевината от букет божури, карамфили и лилии. Запомнящият се финал на аромата се дължи на комбинацията от мускус, тубероза, османтус, кедър, сандалово дърво, кехлибар и екзотични дървесни нотки. Уханието е чисто и свежо, подходящо за ежедневието през всички сезони.

Roberto Cavalli Roberto Cavalli

Кехлибареният цветен парфюм за жени Roberto Cavalli Eau de Parfum е лансиран през 2012 година. Уханната концепция е на Луиз Търнър. Ароматът се открива с акцент от розов пипер, последван от омайно африканско портокалово цвете в сърцевината. Базовият акорд е преплел ванилия, бензоин и боб Тонка. Парфюмът е насочен към дами, които обичат вниманието и държат да бъдат забелязвани, където и да отидат. Характерна е запушалката, изработена под формата на диадема, която увенчава парфюмния флакон. Според експерти, ароматът е красив, секси и много топъл, което го прави идеален за зимния сезон. Подходящ е също за специални вечерни поводи.

Парфюмите за зимата създават топлина и комфорт

Те създават повече усещане за уют и носят позитивно настроение в студените дни и нощи. Провокират нетърпеливо очакване за магията на празниците и пазят жив спомена за тях, след като са отминали. Независимо дали сте почитатели на пикантни, гурме, мускусни или флорални ухания, има зимен аромат точно за вас. Проявете настойчивост и бъдете готови да откриете новия си любим парфюм, който ще ви донесе повече топлина и комфорт през студените месеци. 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Вкусните аромати на лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите парфюми, използвани през изминалото десетилетие

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми за любов, подходящи за Деня на влюбените

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив