Кои парфюми са подходящи за студеното време

Парфюмите и техните сезонни особености

Независимо дали ви харесва или не, зимата чука на вратите ни. А през студеното време всеки се нуждае от нещо топло и уютно. И при ароматите това не е изключение. Те са неразделна част от визията ни - ярък аксесоар, който добавя финалния щрих към перфектния външен вид. И точно както при дрехите, така и в света на парфюмите съществуват сезонни особености.  

Може би вече сте забелязали, че с идването на студеното време обичайните летни парфюми ви изглеждат слаби и се нуждаете от нещо по-наситено и устойчиво. Ако все още не сте намерили обаче своето ухание, можем да ви посъветваме да бъдете смели и да не се страхувате да експериментирате с екзотични нотки, защото студът им действа ободряващо и им позволява да се разгърнат в пълния си блясък.  

За да ви улесним при избора, в тази статия сме подбрали няколко от най-популярните дамски аромати, които са подходящи за зимата. Те имат изключителен кашмирен ефект, който ще ви обгърне с необходимата топлина дори и навън температурите да са под нулата.

Coco Noir, Chanel

Coco Noir е черното бижу на Chanel, което позволява на женската красота да блести с пълна сила. Модерен и пълен с вътрешна светлина, този парфюм е израз на магнетичната женственост и чувствителност. Всичките ароматни нотки както по единично, така и в букет са доведени до абсолютно съвършенство - роза, бергамот, нарцис, жасмин, грейпфрут, здравец, тонка, сандалово дърво, олибан, пачули, ванилия и бял мускус.

Sisley Soir de Lune

Moдерните благородни флорални цветно-шипрови аромати на Soir de Lune са въплъщение на очарователната, чувствена и романтична поезия, на творческата природа и на страстта към изкуството на авторката – графиня Изабел Дорнано. Заради това парфюмът е подходящ за онези дами, които се отличават със своята загадъчност, мистериознот и приличат на картина на Пикасо – никога не знаеш кое какво е, но като цяло ти харесва. Ароматната комбинация съдържа нотки на жасмин, мимоза, момина сълза, ирис, роза, мед, мускус, праскова, пачули и др.

Bvlgari Mon Jasmin Noir

Mon Jasmin Noir носи духа на италиански престиж, елегантност и лукс. Парфюмът е може би най-сложната и съблазнителна модерна интерпетация на едно от най-ценните цветя в парфюмерията – жасмина. Деликатен, богат и тайнствен, той излъчва топъл чувствителен аромат, който може да хипнотизира всеки мъж. 

Christian Dior Addict Eau de Parfum

Мек, съблазнителен и чувствен, Addict на Dior разкрива свеж и завладяващ букет от връхни нотки на листа от мандарина и тунизийски портокалов цвят. Сърцето му пък е пълно с нежните и женствени нотки на жасмин самбак, а в базата се таи ванилия. Тази красива композиция може да накара всеки, който я усети, да получи прилив на топлина и енергия.

Hermes Eau Des Merveilles

„Аромат на магия. Кехлибарено-дървесна композиция на жена, удивителна и съблазнителна.“ - Жан-Клод Елена Hermes Eau Des пренася обонянието в облак от фантазия и го губи някъде в многостранния вълшебен роман, създаден от парфюмеристите Ralph Schwieger и Nathalie Feisthauer. Тяхната формула е пенливо-цветна и се състои от ароматните нотки на портокал, лимон, смола, кехлибар, виолетка, черен пипер, розов пипер, ветивер, ела, кедър и дъбов мъх.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ парфюмеристите на 21-ви век - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите идеи за подаръци – комплектите, които заслужават...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Морските аромати, които ще ни накарат да мечтаем

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив