Кои парфюми са най-подходящи за подарък

Кои парфюми са най-подходящи за подарък

Парфюмите са идеален подарък за всеки повод. Важното е да подходите персонализирано както към човека, за когото избирате парфюм, така и към специалното събитие, за което искате да го изненадате. Разбира се, чудесно е да се поднася подарък и без повод, но когато го правите за важен празник, трябва да подходите още по-отговорно, тъй като ще остане за дълго в спомените за този ден. Всеки от нас би искал да открие най-подходящите, уникални и чудесни уханни подаръци за любимите си хора. Как да подходим при избора?

В кои случаи може да подарим парфюм

Специално подбран парфюм може да бъде идеален подарък, както за член на семейството ви или за близък приятел, така и за човек, към когото искате да изразите романтични чувства. Добре е да познавате отлично навиците и предпочитанията на човека, когото искате да изненадате с уханния дар.

Когато подаряваме на някого парфюм, означава, че сме помислили специално за него, за да подберем аромат, който му подхожда, той е символ на внимание и привързаност. Да подарим парфюм е и израз на загриженост към човека, на когото го поднасяме - искаме той да се чувства добре и да е щастлив, обграден от красиво ухание. Поднасянето на парфюм като подарък е и обещание, че винаги ще бъдем наблизо за човека, на когото държим и ще го подкрепяме.

Какво послание отправят различните аромати

Изборът на парфюм, който да поднесем като подарък, може да е провокиран подсъзнателно от начина, по който възприемаме човека, на когото го поднасяме. Ако сме решили да подарим свеж цитрусов аромат, това означава, че човекът отсреща е слънчев и внася ведро настроение във всяка ситуация. Ако парфюма, който поднасяме, е мек и цветен или деликатно фужерен, това означава че ценим успокояващото присъствие в живота си на близкия, на когото го поднасаме.

Пикантни джинджифилови или пиперливи аромати може да означават, че обожаваме жизнерадостния и динамичен характер на човека, за когото сме избрали подобен парфюм.

Специфичните уханни нотки също отправят своите послания. Смята се, че свежата мента, успокояващата лайка и заземяващото пачули привличат парите, богатството и просперитета. Острият флорален аромат на лавандулата е пожелание за любов и брак. Ободряващото ухание на лимонова трева провокира нови идеи, земният ветивер се свързва с психическото равновесие, а пикантният джинджифил привлича късмета. Билките и цветята се използват от векове в ароматерапията и хомеопатичното лечение, а уханието им със сигурност подобрява настроението.

Какво трябва да имаме предвид, когато избираме парфюм за подарък

Да изберем парфюм за друг човек със сигурност не е лесна задача. Трябва да имаме предвид различни фактори - неговия вкус и ценности, личностни особености и енергията, която носи, чувството за стил, което притежава и начина, по който иска да го възприемат околните. Ако избираме парфюм за много близък човек, може да се съобразим с уханията, които знаем, че в момента използва и да се спрем на нещо сходно. Истинско предизвикателство е ако решим да подарим нещо напълно различно от досегашното, което обаче сме сигурни, че ще бъде харесано  - това е рискован ход, но имаме шанс да направим уханен подарък, който ще бъде запомнен и дори ще промени ароматните предпочитания на човека, когото ценим.

Когато избирате парфюм за подарък, помислете за любимите цветове, обичаните храни и мечтаните дестинации на близкия, когото искате да изненадате. Експерти са установили, че има пряка връзка между тези предпочитания и харесваните парфюми. Възрастта също може да е някакъв ориентир. Изследванията показват, че с напредване на годините хората започват да се насочват към по-богати, сложни и многопластови ухания.

Добра идея ли е да подарим парфюм

Поднасянето на парфюми като дар всъщност датира от времето на древните египтяни. Практиката е толкова харесвана, че бързо се разпространява по целия свят и е предпочитана и до днес, когато искаме да изненадаме скъп до сърцето си човек. Когато подаряваме на някого парфюм, ние му подаряваме спомени и демонстрираме грижа и привързаност. Трябва да знаем обаче, че не във всички култури подаряването на парфюм се възприема добре.

В Индия и Гърция например, това се възприема като лош късмет и за да се неутрализира той е прието да се получат няколко монети в замяна. В някои части на Азия съществува суеверието, че ако подарите на някого парфюм, това е знак, че чувствата ви са мимолетни и ще изчезнат толкова бързо, колкото приятното ухание. Добрата новина е, че в нашата култура поднасянето на парфюм за специален повод се приема като израз на позитивни чувства и внимание.  Така че не се колебайте да подберете най-подходящите ухания, с които да покажете на важните за вас хора, че ги обичате и цените!

Всички дами обичат да получават уханни подаръци

Правилно подбраният парфюм със сигурност е подарък, който една жена ще оцени. Проучете внимателно предпочитанията и личния ѝ стил, за да сте сигурни, че ще поднесете ухание, което ще се хареса. Ето някои идеи за магнетични аромати, които биха подчертали класата и женствеността на всяка дама.

Dolce & Gabbana The One

Dolce & Gabbana The One

Флорално-плодовият дамски парфюм The One е лансиран от Dolce & Gabbana през 2006 година. Уханната композиция е дело на Кристин Нагел. Ароматът се открива с жизнерадостни цитрусови нотки мандарина, портокал и бергамот, съчетани с личи и сочна праскова. В сърцевината разцъфва омаен букет от лилия, жасмин и лилиум, преплетени с акцент от слива. Базовият акорд е съставен от ветивер, кехлибар, мускус и ванилия. Чувственият и богат аромат на Dolce & Gabbana The One е любим на модерните изкусителки, които впечатляват със своя забележителен стил и финес. Уханието подчертава изключителната харизма на съвременната жена. Както всички останали парфюми в каталога на Dolce & Gabbana, The One е "аромат с характер", специален и съблазнителен.

Montale Roses Musk

Montale Roses Musk

Roses Musk е уханно творение на гуруто на ориенталските аромати Pierre Montale. Парфюмът е представен през 2009 година и омайва с флорално-дървесно-мускусната си композиция. Омайният ароматен еликсир Montale Roses Musk е опростен като състав, но много хармоничен и въздействащ. Очарователното ухание впечатлява и със забележителна трайност, присъща на всички произведения на Pierre Montale. Ярко розовият флакон на парфюма разказва много за характера на аромата, скрит в него. Той е насочен към млади и динамични дами, които обичат да се радват на живота.

Giorgio Armani SI

Giorgio Armani SI

Шипрово-плодовият аромат за жени Giorgio Armani Si е представен през 2013 година. Елегантното и харизматично ухание е разработено от Кристин Нагел. Парфюмният коктейл се открива със свежия и пленителен аромат на касис, последван от майска роза и фрезия в сърцевината. В базата на уханието са преплетени ванилия, пачули, дървесни нотки и амброксан. Giorgio Armani Si запленява със своята чувственост, интензивност и дълготрайност. Ароматът е любим на дамите, които обичат да гребат с пълни шепи от щастието на живота и да казват “Да” на всяка отворила се пред тях възможност. Елегантният флакон в нежно розово подчертава по най-добрия начин характера на уханието.

Изненадайте мъжа, когото цените, с ухание, което му подхожда

Мъжете обожават самоувереността и усещането за превъзходство, което само качественият парфюм може да им даде. Съобразете се с навиците и начина на живот, на мъжа, за когото избирате аромат, за да сте сигурни, че подаръкът ви ще уцели в десятката.

Bvlgari Aqva Marine

Bvlgari Aqva Marine

Свежият мъжки парфюм Bvlgari Aqva Marine е представен през 2008 година. Уханната композиция е дело на Жак Кавалие. Концепцията на парфюмериста при разработването на Bvlgari Aqva Marine е да пресъздаде естествения полъх на океана с неговата свежест, сила и динамика. Жак Кавалие постига своята цел като изгражда композицията си около морските водорасли Posidonia Oceanica, съчетани с розмарин в сърцевината.

В началото уханието се открива с нотки грейпфрут, нероли, мандарина и петигрен, а заключителният акорд е съчетал кехлибар и вирджински кедър. Резултатът е парфюм, който носи усещането за свободата на енергия, характерно за безкрайния океан. Мъжете, които харесват Bvlgari Aqva Marine, са самоуверени, дръзки и с подчертана индивидуалност.

Hugo Boss Selection

Hugo Boss Selection

Ароматният фужерен мъжки парфюм Hugo Boss Selection излиза на пазара през 2006 година и запазва силните си позиции и до днес. Любим е на елегантните и успешни мъже, които всеки ден преминават със стил през всяко предизвикателство, което животът им поднася и определено се гордеят с постиженията си. Уханният коктейл е разработен прецизно и с внимание към всеки детайл. Хармоничната композиция се открива със свежи цитрусови нотки грейпфрут, мандарина и бергамот, подправени с щипка розов пипер. В сърцевината са преплетени звездовиден анасон, кедрови иглички и здравец, а базовият акорд е съчетал пачули, мускус и ветивер. Флаконът с елегантен, минималистичен дизайн подчертава класическия характер на уханието, а класиката никога не излиза от мода!

Versace Pour Homme

Versace Pour Homme

Прохладният, освежаващ и енергичен мъжки парфюм Versace Pour Homme е лансиран през 2008 година. Ароматната концепция е дело на именития испански парфюмерист Алберто Мориляс, който и в тази композиция въплъщава любовта си към Средиземноморието и неговите уханни нюанси. Първоначално впечатление за парфюма създават нотките лимон, бергамот, нероли и майска роза, последвани от зюмбюл, кедър, клари сейдж и здравец в сърцевината. Боб Тонка, мускус и кехлибар на финала, придават завършеност на аромата, който е подходящ за ежедневието през пролетта и лятото заради свежото си уханно докосване.

Всеки обича да получава уханни подаръци, подбрани внимателно и с вкус

Винаги си личи, когато парфюмът е израз на специално позитивно послание, което подаряващият отправя към човека, на когото го поднася. Отворете сърцата си и подберете с цялата си любов най-подходящите ухания, с които да изненадате близките си хора - с повод или без повод. Когато избирате парфюм с много желание и и обич, ароматът със сигурност ще бъде харесан!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

10 дървесни парфюма, подходящи за есента - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Няколко тоалетни води, които са хубави толкова, колкото парфюм

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжки парфюмни семейства

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив