Кои източни аромати са подходящи за студено време

Източните аромати - подходящи за студения сезон

Ароматите на източната група, които често са наричани кехлибарени или ориенталски, се отличават със своята уникална чувственост и огнен темперамент. Ето защо те са най-подходящи за употреба през студените месеци. Източните парфюми са с топли и меки базови нотки, някои от които са известни като най-луксозните и скъпи в света. За създаването на ориенталски аромати парфюмеристите използват най-вече мускус, кехлибар, фини дървесни нотки и ванилия, които съчетават с пикантни подправки и екзотични флорални акорди.

В тази статия ще ви представим едни от най-популярните източни парфюми, за които ви гарантираме, че няма да сбъркате, ако изберете за свой аромат през зимните дни.

Shalimar, Guerlain 

От легендарните вкусове на източната група няма как на първо място да не споменем Shalimar на Guerlain. Всъщност с този парфюм започва и историята на ориенталското семейството на марковите парфюми. Подобно на много от легендарните аромати, и този се е появил в следствие на инцидент. Жак Герлен, син на Габриел, случайно добавя към вече добре познат парфюм Jicky няколко капки ванилия и така започва историята на легендата.

Opium, Yves Saint Laurent

Друг източен диамант е Opium от Yves Saint Laurent. Създаден през 1977 г., той остава един от най-популярните ориенталски аромати, който очарова с комбинация от нотки на момина сълза, слива, мандарина, карамфил, роза, кедрово дърво, боброво дърво, сандалово дърво и смирна.

Angel, Thierry Mugler

"Angel" се появява в началото на 90-те години и бързо успява да събере много награди и отличия. Неговият гурме аромат се отличава с уникална ориенталска база, която включва нотки на кокос, мандарина, памук, кайсия, мед, праскова, слива, орхидея, момина сълза, червени плодове, карамел, тъмен шоколад, боровинка, кайсия и др.

The One, Dolce&Gabbana 

Уникалното съчетание на ориенталска музика, упойващи цветя и пресни плодове създава мега-популярния парфюм The One на Dolce & Gabbana. Ароматната композиция съдържа нотки на цитруси, личи, праскова, цветя, слива, ветивер, мускус, ванилия и кехлибар.

Allure, Chanel

Дискретен и интелигентен, но в същото време страстен и истински пламенен, Allure от Chanel е създаден с мисъл за шикозните и елегантни жени, които очароват с източен чар и магнетизъм. Съставен е от нотки на мандарина, праскова, лимон, маракуя, кехлибар, фрезия, ветивер, роза, водна лилия, орлови нотки, магнолия, пачули, цветчета от портокал, сандалово дърво, божур, магнолия и нероли.

Addict, Dior

След като опитате веднъж от Addict на Dior, просто няма да можете да го смените. Неговата стягащо-ориенталска композиция е хипнотизираща и завладяваща и не може да остави нито мъжете, нито жените безразлични. Това се дължи на перфектната фина комбинация на нероли, жасмин, ванилия, сандалово дърво и мандарина.

Guilty, Gucci

Един от най-продаваните източни аромати е Guilty на Gucci - в този чувствен и предизвикателен аромат може да се влюби всеки почитател на източните аромати. Ароматната композиция поставя началото си с розов пипер и мандарина, които нежно проправят път към сърцевината от праскова, люляк и здравец, за да се достигне до уханната основа на амбра и пачули.

Egoiste, Chanel

Най-видният представител на източната група от мъжки аромати определено е Egoiste на Chanel. Парфюмът може да плени всеки с уникалната си колаборация от нотки на махагон, кожа, мандарина, българска роза, тютюн, кехлибар, канела, ванилия, сандалово дърво и др.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем детски парфюм за момиче

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Легендарните парфюми, които омайват поколения

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какви парфюми трябва да притежава всяка жена

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив