Кои ароматни нотки са най-харесвани през лятото

139 Прегледа
 

Най-предпочитани през летните месеци са леките, свежи и жизнерадостни ухания. Те създават асоциации за безгрижието на ваканционните дни, за горещите страсти на летните нощи край морето, за приятно прекарано време с близките ни хора. От значение е да се спрете на парфюм, който ще ви настрои на подходяща емоционална вълна за очакваните приключения и незабравими мигове през лятото. Някои уханни нотки са по-харесвани през горещите месеци, тъй като създават усещане за освежаваща прохлада и ефирна лекота. Ето някои от тях:

Бергамот

Цитрусовото ухание на бергамот е много популярно и харесвано през лятото заради свежестта и лекотата си. Нотката бергамот придава жизненост и енергия на ароматните композиции и често се използва в комбинация с други цитрусови и зелени нотки.

Issey Miyake L`Eau D`Issey Pour Homme

Issey Miyake L`Eau D`Issey Pour Homme

Дървесно-акватичният мъжки парфюм L'Eau d'Issey Pour Homme е лансиран от Issey Miyake през 1994 г. и запазва своята популярност и до днес. Уханната композиция е проектирана от доказания парфюмерист Жак Кавалие. Ароматът се открива със свеж и цитрусов полъх на бергамот, лимон, мандарина, юзу, лимонова върбинка, кипарис, калон, кориандър, естрагон и градински чай. В сърцевината са съчетани син лотос, индийско орехче, лилия, бурбонски здравец, шафран, цейлонска канела и миньонет. Базовият акорд е изграден от таитянски ветивер, мускус, кедър, сандалово дърво, кехлибар и тютюн. Цялостното внушение на аромата е за вечна свобода и спокойствие. Уханието на тоалетната вода L'Eau d'Issey Pour Homme е универсално и е подходящо за различни поводи през пролетта и лятото. Ароматът притежава забележителна дълготрайност за свежо ухание.

Манго

Тропическият и сладък аромат на манго също е харесван през лятото. Той създава усещане за екзотика и придава ваканционно настроение. Успешно се съчетава с други плодови и цветни нотки.

Gritti Mango Aoud

   gritti mango aoud   

Унисекс ароматът Gritti Mango Aoud излиза на пазара през 2024 година. Както всички ухания на нишовия бранд, и Mango Aoud е дело на Luca Gritti. В ароматната композиция са съчетани манго, гуава и нероли, кокосово мляко, иланг-иланг и османтус, уд, ванилия и кехлибар. Анализатори определят плодово-ориенталския парфюм като екзотичен и пищен, еклектична смесица от спомени, вкусове и миризми, уловени между Мексико и Индия. Ароматът е подходящ, както за ежедневието, така и за специални поводи през всички сезони.

Кокос

Ароматът на кокос е друг фаворит за летния сезон, тъй като предизвиква асоциации с плаж и слънце. Той често се използва в комбинация с ванилия или тропически цветя, за да създаде топли и релаксиращи парфюми.

Chopard Wish

chopard wish

Дамският ориенталски аромат с ванилови нотки Chopard Wish е композиран от Nathalie Lorson през 1999 година. Първоначално впечатление за уханието създават нотките кокос, акация, нероли, цариградско грозде, круша и касис, последвани от мед, теменужка, орхидея, мляко, хелиотроп, момина сълза, жасмин, магнолия и османтус в сърцевината. Базовият акорд е изграден от сандалово дърво, кехлибар, пачули, ванилия, тамян, боб Тонка и карамел. Chopard Wish е уханният отговор на мечтите на всяка жена да бъде очарователна, харесвана и забележителна във всяка ситуация. Парфюмният флакон, който наподобява диамант, съответства на бляскавия и елегантен характер на аромата.

Лавандула

Лавандулата има освежаващ и релаксиращ аромат, който също се радва на голям интерес през лятото, както от мъже, така и от жени. Най-често в летните парфюми лавандулата се съчетава с цитрусови или билкови нотки.

YSL Libre

YSL Libre

Флоралното ухание за жени Libre Eau de Toilette е представено от бранда Yves Saint Laurent през 2021 година. Ароматната композиция е проектирана от Ан Флипо и Карлос Бенаим. В уханието са преплетени френска лавандула, бергамот и мандарина, марокански портокалов цвят, жасминов чай и жасмин, мускус, ванилия и амбра. Тоалетната вода е по-лек и свеж вариант, на класическия YSL Libre. Уханието създава усещането за свобода и ефирност, хармония и елегантност, зададено още с името на аромата. Libre Eau de Toilette може да се използва, както в ежедневието, така и при специални поводи през всички сезони.

Морски нотки

Морските нотки са типични за летните парфюми, тъй като напомнят за морския бриз и свежестта на океана. Те често влизат в състава на чисти, свежи и въздушни аромати, които са идеални за топлото време.

Mont Blanc Explorer Ultra Blue

mont blanc explorer

Свежото и енергично мъжко ухание Mont Blanc Explorer Ultra Blue излиза на пазара през 2021 година. Ароматната композиция е разработена от Жорди Фернандес, Оливие Пешо и Антоан Мейсондьо. Връхните нотки са сицилиански бергамот, розов пипер и екзотични плодове, последвани от свежи и прохладни морски нотки и амбра в сърцевината. Базовият акорд е изграден от дървесни нотки, индонезийски листа пачули и кожа. Ароматът е отличен за ежедневието през пролетта и лятото.

Предпочитаните ухания през лятото са освежаващи и леки

Тяхната ефирна и динамична жизненост ги прави подходящи за топлото време. Изберете новия си любим летен парфюм, с който ще градите незабравими спомени за впечатляващи преживявания през горещите дни и нощи. Независимо дали ще се спрете на ухание с цитрусови, тропически и екзотични, флорални, зелени и билкови, плодови или морски нотки, важно е ароматът да повишава самочувствието ви и да ви настройва за летни приключения.

 
Публикувано в: Как да избера парфюм

Оставете коментар