Класически или модерен парфюм да изберете - какви са предимствата

Парфюмът, който носим, разкрива много за нас самите, за характера и настроението ни в момента, за нашите вкусове и предпочитания. Със специфичния аромат, който сме избрали, създаваме първото впечатление в околните, затова е важно да се спрем на ухание, което наистина ни допада и подчертава всичките ни силни страни. Всички знаем, че парфюмите ухаят различно съобразно това кой ги носи, тъй като личният ни аромат и химията на кожата ни се свързва с аромата на парфюма. Подбирайки парфюм, който ви допада, може да сте сигурни, че ще ухаете уникално и неповторимо. Дали да се спрете на класически или модерен аромат, зависи изцяло от вашите предпочитания и от начина, по който искате околните да ви възприемат.

Определете първо уханното семейство, към което да се насочите

Когато сте наясно с типа аромати, които най-силно ви привличат, ще ви е значително по-лесно да откриете новия си любим парфюм. В най-общи линии парфюмите се поделят на свежи, дървесни, ориенталски и флорални. Добре е също да сте наясно кои парфюмни нотки ви допадат и кои не са ви приятни, за да знаете какво да търсите в уханията. Съобразете се също със сезона, тъй като свежите, флорални, плодови и водни аромати са най-подходящи за лятото, а пикантните, дървесни, гурме и ориенталски парфюми ще ви създадат допълнителен комфорт през зимата.

Следете новите тенденции, но не обръщайте гръб на класиката

Много хора са открили любимите си парфюми преди години и не изневеряват на своя вкус и традиции, тъй като до голяма степен се идентифицират с уханието и го приемат за своя запазена марка. Ако все още сте в търсене на аромата, в който ще се влюбите, или обичате да експериментирате с нови ухания, следете за всичко ново, което парфюмерийните компании предлагат, но не пропускайте да изпробвате и някои от вечните класики.

Когато избирате нов парфюм, задължително го изпробвайте върху кожата си

Както посочихме в началото, уханията на всеки парфюм се свързват по индивидуален и специфичен начин с аромата на всеки човек. За да сте сигурни, че парфюма, който сте харесали ще е подходящ за вас, задължително го изпробвайте. Експерти съветват да не вземате веднага решение за покупка. Поносете малко парфюма, проследете как се развива уханието му върху вашата кожа. Добра идея е да си набавите малки мострички от аромати, които ви допадат, за да изберете най-подходящия, за който да инвестирате в закупуването на цяла опаковка.

Уханията за мъже, които привличат различни поколения

Предлагането в ароматния сектор е все по-разнообразно и всеки може да открие ухание, което го привлича и допълва най-пълноценно. Предизвикайте се да опитате нови и непознати парфюми, за да внесете допълнителна тръпка и вълнуващо очакване в ежедневието си.

Paco Rabanne Invictus 

Дървесно-акваричният аромат за мъже Invictus на Paco Rabanne е представен през 2013 г. Уханната композиция е разработена от Вероник Ниберг, Ан Флипо, Оливие Полж и Доминик Ропион. Ароматът се открива със свежи морски и цитрусови нотки, последвани от контрастното съчетание от дафинов лист и жасмин в сърцевината. Базовият акорд е подчертано дървесен, което гарантира дълготрайния и запомнящ се финал на аромата. Впечатляващ е и парфюмният флакон на Invictus, който наподобява трофей на победител. Ароматът носи динамика, сила и енергия и е любим на мъже от различни поколения, които винаги се стремят към успеха.

Versace Eros Eau De Parfum

Кехлибарено-дървесният мъжки парфюм Eros Eau de Parfum от Versace е представен на пазара през 2020 г. В ароматния коктейл са съчетани мента, захарна ябълка, лимон и мандарина, амброксан, здравец и клари сейдж, ванилия, сандалово дърво, кедър, горчив портокал, пачули и кожа. Versace Eros Eau De Parfum е мъжки парфюм, който е подходящ за носене през всички сезони - както през деня, така и при специални вечерни поводи. Ароматът е дълготраен, а съотношението между цена и качество е забележително. Уханието е изискано и класно, а анализатори отбелязват, че новата му версия и значително подобрена в сравнение с предходните.

Dolce & Gabbana The One

Дървесно-пикантното ухание за мъже The One for Men от Dolce&Gabbana излиза на пазара през 2008 г. Парфюмът е проектиран от Оливие Полж. В уханната композиция той е съчетал грейпфрут, кориандър и босилек, джинджифил, кардамон и портокалов цвят, кехлибар, тютюн и кедър. Ароматът е класически и е подчертано мъжествен. Изглежда сякаш е създаден специално, за да привлича жените. От Dolce&Gabbana подчертават, че The One for Men е значително по-топъл, богат и многопластов от останалите мъжки аромати на бранда.

Дамските парфюми, с които ще направите впечатление

Те са класни и завладяващи. Подходящи са за дами от всякаква възраст, като всяка от тях ще допълни избраното ухание с характерните си чар и излъчване. Ето някои от най-харесваните парфюми за жени, чието влияние е неподвластно на времето.

Montblanc Signature

Кехлибарено-флоралният дамски парфюм Montblanc Signature е представен на пазара през 2020 година. Уханната композиция е дело на Гийом Флавиньи и Натали Грасиа-Чето. В аромата са съчетани нотки клементина, магнолия, иланг-иланг и божур, ванилия, бял мускус и бензоин. Както парфюмният флакон, така и ароматът на  Montblanc Signature, излъчват непреходна класа и изящество.

Boucheron Quatre Boucheron

Флорално-плодовият дамски парфюм Boucheron Quatre by Boucheron излиза на пазара през 2015 г. Ароматната концепция е на Natalie Gracia-Cetto, Nadege Le Garlantezec и Antoine Maisondieu. Уханието се открива със свежи цитрусови нотки грейпфрут, мандарина, лимон и портокал, последвани от жасмин, ябълка, голяма ягода, роза и праскова в сърцевината. Базовият акорд е изграден от бял мускус, кашмеран, кедър, ванилия и карамел.

Носете със стил вашите парфюми

Независимо дали ще се спрете на класическо или модерно ухание, най-важното е да го носите със самочувствие и стил. Позволете си да се влюбите в парфюми, които ви подходждат и ви карат да се чувствате красиви и забележителни.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматите, които ще ни гарантират слънчеви емоции на плажа

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматна история: Miss Dior

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв мъжки аромат да изберем за есента

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив