Какви дамски парфюми харесват мъжете?

Какви дамски парфюми харесват мъжете?

Дами, мислите, че мъжете не се интересуват от парфюма ви? Много се лъжете!

Според официално изследване, направено сред представителна извадка от мъже, 85% от тях вярват, че именно парфюмът е онази сила, която възбужда страстта им или обратното – убива я. Според учените именно женското ухание събужда у мъжа възбудата на най-примитивно ниво. Как действат? Съблазняващите ухания всъщност стимулират една определена част от мозъка, която е свързана със сексуалните желания и в резултат на това се появява възбуда. Ако искате да предизвикате мъжа по този начин, то трябва да заложите на парфюми, които имат в състава си ароматни нотки, известни като афродизиаци – кафе, ванилия, шоколад, лавандула, иланг-иланг и др.

Друг интересен извод, който може да се направи от вече споменатото проучване, е, че 80% мъжете смятат, че добре избраният дамски парфюм увеличава значително привлекателността на една жена. И по този начин ароматът може да засили емоциите и да промени мъжките възприятия за жената още в началото на запознанството. В този смисъл безспорен фаворит на повечето мъже са парфюмите, съдържащи нотки на:

-    Кокос – ароматът на кокос има тайната сила да връща спомени за море, за дълги горещи дни и прохладни нощи, за лято, за тропици. Или с други думи – лятна романтика, по която мъжете са луди.

-    Ванилия – безспорният фаворит на мъжете за дамски парфюми. Защо? Защото ароматът й е плътен и ухае на невинност, женственост, красота, уют и спокойствие. А, и на прясно изпечени сладки!

-    Мускус – това може би е най-популярната съставка в парфюмите, тъй като има силата да им придава дълготрайност. Но освен това носи и страстно женствено ухание, което не може да остави никой мъж безразличен. Важно е обаче да се внимава с дозировката, защото ако се прекали, мирисът може да стане натрапчив.

-    Цитрусови нотки – лимон, портокал, лайм, мандарина, грейпфрут - те също са сред любимите аромати на мъжете, защото дават усещане за невинност, чистота, радост и свежест. 

Кои женски парфюми се харесват на мъжете?

Chanel No.5

Безспорният лидер и от гледна точка на мъже, и от гледна точка на жени! Дареният ни от легендарната Коко Шанел аромат безспорно е ухание, с което можете да привлечете всеки мъж! Интересното на този парфюм е, че в него дори и най-опитните носове не могат да откроят отделните съставки, а те са към 80. Това е неуловим, женствен и вечен аромат, който всяка жена заслужава да притежава.

J'adore на Dior 

Цветно-плодовият парфюмен мега-хит J'adore е пуснат на пазара през 1999 г. и веднага се превръща в стандарт за женственост и чувствена елегантност. Може би това е единственият аромат, който може да бъде някаква конкуренция на продажбите на известния Chanel №5 във Франция.  Toй е пищен, бляскав и мощен аромат, който пленява всяко мъжко сърце веднага щом го усети.

Nina на Nina Ricci 

Сладкият съблазнителен флорален-плодов аромат е бестселър, въпреки бързото нарастване на броя на излизащите на пазара подобия. Оригиналната формула е създадена през 2006 г. от брилянтния дует на Olivier Cresp и Jacques Cavalli. Знаменитите парфюмеристи знаят как една жена трябва да мирише - сочна като ябълка и сладка като бонбон!  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Тайните на парфюмния крем

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмът издава характера на жената

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои източни аромати са подходящи за студено време

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив