Как да съчетаем нотките на парфюма с качествата си

Избирали ли сте някога парфюм според натурата ви? А кой е вашият любим парфюм и как той допълва същността ви? Задавали ли сте си този въпрос?

Независимо дали предпочитате флорални пудрени акорди или свежи цитрусови нотки, този наръчник ще ви даде съвети за това как да изберете аромат, който подхожда на същността ви и в същото време на всичките ви лица, защото истинската жена има много превъплъщения.

Вашият любим парфюм е като визитна картичка или верен приятел. Ако все още не сте открили парфюм, без който не можете да живеете, не се тревожете – ние ще ви посъветваме как да го направите. 

Искате парфюма, на който ухаете да въплъщава същността ви до такава степен, че когато приятелите ви усетят същия аромат върху случаен минувач, незабавно вашия образ да изплува в главата им? Искате да маркирате територията си, да сте облята в неповторимо ухание, разпръсквайки аромата си навсякъде? Всяка жена желае да е несравнима и запомняща се, а парфюма е задължителен аксесоар, който й помага да изгрее в целия й блясък. 

Както вероятно сте чували, парфюмите принадлежат на различни семейства, според техните съставки. Използвайте тези категории за начало, за да разграничите ароматите, които ви харесват от тези, които не ви допадат.

Видове основни ароматни семейства 

Флорални 

Първо и най важно – всяка жена иска парфюмът й да е невероятен. А имало ли е цветен парфюм ,чието ухание да сте вдишали и да не е подлудил сетивата ви до такава степен, че да ви докара до екстаз? Тези парфюми просто ви карат да се гордеете с факта, че сте жена.

Флоралните парфюми са едни от най популярните, а ароматът им варира от нежен и изтънчен  до прекрасното ухание на разцъфнал букет. Чудесни примери са Lovely на Сара Джесика Паркър, парфюмът Stella на Стела Макартни и FlowerBomb на Виктор и Ролф.

Как да разбера дали ми подхождат?

Общоприето правило е, че флоралните парфюми са винаги на мода. Класическият им женствен аромат подхожда на повечето хора. Ако обаче не се изживявате като романтична натура, може би трябва да потърсите нещо по-дръзко.

Помислете за ароматите, които харесвате по принцип. Обичате ли уханието на чисто пране или по-скоро се наслаждавате на свежестта на току-що окосената ливада? Нещо повече, имайте предвид различните ухания, през които минава парфюма, преди да се установи трайният му аромат – какво е усещането ви за парфюма, когато го помиришете за първи път в сравнение с по-късно през деня или на другия ден? Ако харесвате аромата, след като базовите му нотки вече са се установили (заключителния етап на разгръщане на аромата, който трае и най-дълго ), то това е „вашият” парфюм.

Тази информация ще ви помогне с избора ви, за да можете да изберете аромат с подобни нотки. 

Ориенталски

Ориенталските парфюми са дръзки, наситени и чувствени. По тази причина те са по-скоро вечерни парфюми. Често са съставени от топли, пикантни нотки като индийско орехче, ванилия и мускус. Ориенталците определено знаят как да разбудят сетивата.  Със залязването на слънцето, се ражда тръпката на нощта. А ориенталските аромати правят тъмната част на денонощието още по-гореща.

Как да разбера дали ми подхождат?

Трябва да знаете, че ароматите пораждат емоции – любов, радост, желание. Така че никога не се лишавайте от възможността да ползвате любимия си парфюм.

Хосе Айзенберг – основател и собственик на Eisenberg Париж обяснява: „Ароматът се отправя директно към мозъка. Тъй като информацията отначало не се анализира, както се случва и с други наши осезания, първата ни реакция е силна и емоционална”.

Говорейки за силни чувства и страсти, ако смятате, че сте смел, решителен характер, ориенталските парфюми са идеалната опция за вас. Търсите нещо мистериозно и екзотично? Не  се колебайте и превземете нощта.

Дървесни

В тези аромати, както името предполага, преобладават дървесни акорди, най-често от сандалово дърво и кедър.  Открояват се със земни, мускусни нотки, а след като базовите им нотки вземат превес, ароматът ще се задържи дълго по кожата ви. Тези аромати са прекрасно допълнение към вечерната ви коктейлна рокля.

Как да разбера дали ми подхождат?

Увереността е ключовата характеристика на хората, които предпочитат дървесните ухания. Топлите им нотки са не само главозамайващи, но и предразполагат към разговор и запознанства. Ако сте от типа хора, които обичат вниманието, то тогава това са правилните парфюми за вас.

Свежи

Леки, освежаващи и въодушевяващи – това са трите думи, които отличават свежите парфюми от останалите. Обожавате свежия полъх на прясно окосена трева? Зелените въздушни нотки са най-подходящи за вас.

Как да разбера дали ми подхождат?

Ако не ви трябва грим за да се чувствате красива, то тогава не ви е нужен доминиращ аромат. Свежото цитрусово ухание няма да изпъква прекалено много, както ориенталските и дървесните аромати, а ще ви придаде завидните характеристики на идеалната жена. Ще получите нужното внимание, без дори да си мръднете пръста. 

А сега няколко съвета при покупката на парфюм, които трябва да вземете под внимание:

Ароматът е личен избор

Само защото парфюм на Том Форд ухае прекрасно върху кожата на най-добрата ви приятелка, това не означава, че ще пасва толкова добре и на вас. Това е свързано с химичния баланс в тялото ви, който при всеки човек е различен.

Оставете сезоните да ви водят в избора на парфюм

Информирайте се кои аромати са подходящи за различните сезони и бъдете в хармония с характерните за тях ухания. Флоралните са чудесни за пролетта, свежите чисти аромати са идеални за дъх на прохлада през лятото, а топлите, дървесни парфюми придават прекрасно ухание през есента/зимата.

Обърнете внимание на различните нотки на парфюма

Айзенберг казва „Изключителният парфюм е резултат от изкусна комбинация от връхни, сърдечни и базови нотки”, но какво значи това за обикновения човек, който не е експерт по темата?

„Първите нотки, които се долавят от парфюма са връхните. Те са тези, които първоначално привличат вниманието ви. След това се усещат сърдечните нотки, на които също като в една връзка между двама души, им е нужно повече време, за да разкрият истинската същност и красота на парфюма. Те са сърцето на аромата и са ключ към неговата сила и неповторимост. Най-накрая, се разкриват базовите нотки, които обогатяват аромата с наситеното си ухание. Те са най-дълготрайни и могат да останат върху кожата ви с часове.

Оставете парфюма да се разкрие в цялата си същност

Изчакайте докато парфюмът премине в заключителна фаза (базови нотки), особено ако се колебаете между два. Даден аромат може да ви хареса отначало, но веднъж щом базовите му нотки се установят напълно, той може да ухае по съвсем различен начин (докато базовите нотки се разкрият напълно ще изминат 30 минути след първото съприкосновение с кожата). Изчакайте това време да отмине, и ако след това ароматът не ви допада, то тогава се спрете на друг.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен дует: двойните парфюми – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Женските парфюми, които се харесват на мъжете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив