Как да си създадем ароматна култура

В общуването ни с хората и в поведението ни на обществени места има едни правила за благоприличие, които всеки знае (или поне се досеща инстинктивно) и трябва да спазва. Наричат се култура. Става въпрос например за това, че от едно помещение първо трябва да минат излизащите, а след това влизащите хора, а не всички да се втурват един през друг. Или че когато непознати мъж и жена разговарят, той задължително трябва да се обръща към нея с учтителната форма "Вие", докато тя (ако пожелае) не направи разговора по-неформален. Или че има дневни и нощни кремове, които въздействат на кожата и я променят, заради което ако излезете на вечеря с ежедневен такъв, то лицето ви би изглеждало странно. 

Полезни съвети

На същия принцип е създадена и ароматната култура. Когато избирате какъв парфюм да си сложите, трябва да се съобразите с времето, мястото и ситуацията. И това си е една истинска наука, която обаче почти всички старателно игнорират. За да не ви отегчаваме, в тази статия ще споменем двата най-важни и ключови момента от парфюмния етикет, които ако се научите да спазвате, то ви гарантираме, че никога няма да изглеждате (или по точно - да ухаете) нелепо, когато излизате.  

Разбира се, първото изискване, което трябва да имате към парфюма си, е неговата уместност. Става дума за уместност в конкретната ситуация, за конкретното място, за конкретната задача. Да вземем например работата ви - вие прекарвате на работното си място понякога дори повече време, отколкото в собствения си дом. За това трябва особено старателно и внимателно да изберете парфюмът, който ще носите тогава - съветваме ви да избягвате тежките и богати аромати. Особено ако ви се налага да стоите по-дълго в затворено пространство или да комуникирате постоянно с хора, избирайте ненатрапчиви ухания. Такива например са флоралните композиции с мускус за дълготрайност.  

Един от най-интересните моменти, на които решихме да се спрем, понеже се случва често, е интервюто за работа. Повечето специалисти препоръчват да не използваме никакъв, защото той може както да направи добро впечатление, така и да ни изиграе много лоша шега. Но ако все пак не можете да се въздържите, просто нанесете изключително малко количество.  

Второто, за което ще поговорим, е умереността в използването на парфюмите. На всеки му се е случвало да се размине с някого по улицата и да си каже: "Този е излял цялото шишенце върху себе си". Общо взето, запомнете, че многото никога не е правилният избор. Безспорно всички трябва да усетят на какво ухаете, но нека това да стане ненатрапчиво, а напротив - мистериозно и интимно.  

И на трето място, няма как да не споменем един основен момент, който много хора пропускат – парфюмът се нанася директно върху кожата, а не по дрехите. По този начин ароматните капчици взаимодействат с веществата в епидермиса и парфюмната композиция се разкрива в пълния си блясък. Пък и от друга страна – ако парфюмираме дрехите си, след около час-два те започват да миришат лошо заради естествената миризма на плата.  

А ако и вие имате свои правила при употребата на парфюми, които искате да споделите с нас - можете да го направите във формата за коментари :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Избор на парфюм за подарък според типа характер

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подаръци за Свети Валентин – аромати за влюбените

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив