Как да премахнем мириса на парфюм от кожата и дрехите си

На всекиго се е случвало по една или друга причина да пожелае да премахне мириса на някой парфюм от кожата или от дрехите си, но да не знае как. А всъщност има няколко много лесни трика, които можете да използвате за мигновен ефект. 

Премахване на парфюм от кожата

Ароматът на парфюм от кожа може да бъде отстранен най-лесно с помощта на алкохол. Каквато и спиртна напитка да имате вкъщи, нанесете малко от нея върху памук или тампон, след което я поставете върху кожата и с леки кръгови движения започнете да разтривате. Трябва да се има предвид обаче, че този метод не е подходящ за заличаване на следи от парфюм от по-деликатни места от тялото (като шията например), тъй като алкохолът бързо изсъхва и е възможно да доведе до появата на червенини и раздразнени области.Ако все пак това се случи, използвайте добрите стари вода и сапун – препоръчително е сапунът да е бебешки и без каквито и да било ароматни добавки. Нанесете от тях върху местата, които преди това сте разтрили със алкохола.

Ако кожата ви обаче е по-чувствителна, за да не я претъркате и нараните, може да използвате и натриеви компреси. Направете каша от вода и сода, оставете сместа върху кожата за около 10 минути – тя трябва да изсъхне, след което изплакнете с хладка вода.

В случай, че никой от тези методи не помогне и все още усещате парфюма върху кожата си, може да опитате да я напръскате с дезодорант без мирис, след което я изплакнете със сапунена вода – отново използвайте сапун без ароматни добавки, за да избегнете появата на алергични реакции.

Ако не сте любители на химията и предпочитате да не натоварвате кожата си с механичен или химически стрес, то можете да се справите с проблема и чрез една проста смес от растително масло и оцет. Разбъркайте по равни количества и от двете, след което навлажнете с получения разтвор мек памучен тампон и го нанесете като компрес за около 10 минути върху кожата си. После обработените зони трябва да бъдат измини с хладка сапунена вода.

Как да премахнем парфюм от дрехите си

Както може би се досещате, най-лесния начин да се освободите от нежеланата миризма на парфюм от дрехите си, е чрез вода и сапун – изперете ги на ръка или в перална машина, като не променяте обичайния режим на пране. Предвид това, че по някой път парфюмът оставя следи върху дрехите, може да използвате и белина, ако дрехите ви са бели, или продукт за отстраняване на петна от цветни тъкани, които трябва да добавите към водата за миене. Ако дори и след това миризмата все още не е изчезнала напълно, може да изплакнете дрехите си с подкислена вода с оцет.

Как да премахнем парфюм от стаята

В случай, че искате да неутрализирате уханието на парфюм от някоя стая, то направете най-логичното – проветрете я и запалете няколко ароматни свещи. Ако дори и това не помогне, нарежете стар лук, накиснете го във вода и го оставете да поседи няколко часа в помещението. 

В случай, че парфюмът по някакъв начин се е пропил в килим или тапицерия, то просто поръсете мястото с малко сода и го разтрийте. След около 2-3 часа подсушете със суха кърпа и ако е нужно, може да направите и мокро почистване.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, които харесваме, но рядко използваме

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмен шлейф – ароматната следа, която остава след нас

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 10 на най-скъпите течности в света

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив