Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Качествен и любим парфюм е чудесен и необходим начин да завършим тоалета си, както в ежедневието си, така и при специален повод. Уханието, което е подходящо за нас, подчертава всичките ни силни страни, създава настроение и повишава самоувереността.

Ако се колебаете какъв парфюм да подберете и имате нужда от промяна и разнообразие, добре е да следвате някои основни съвети, за да се ориентирате по-добре в многообразието от красиви и завладяващи аромати.

Изборът на парфюм разкрива много за личността на човек

Може да разберем много за характера и стила на един човек по парфюма, който носи. Предлагането в ароматния бранш е толкова разнообразно, така че всеки може да открие аромат, който го привлича и характеризира най-пълноценно. Помислете какво послание искате да отправите към околните и какво разкривате за личността си с парфюма, който носите. Динамичните, енергични и действени личности е много вероятно да бъдат привлечени от свежи и жизнерадостни ухания. Романтичните и деликатни персони ще се влюбят в ефирни и чувствени аромати. Гурме парфюми често са предпочитани от хора, които обичат живота и удоволствията, които носи.

Как да подходите, когато искате да експериментирате с ново ухание

Не изпробвайте твърде много аромати наведнъж, дори да ви изглеждат изкушаващи. По този начин рискувате да пренаситите сетивата си. Според експерти, оптималният брой парфюми, които може да изпробвате при едно търсене, е 3.

От значение е също да оставите аромата да престои на кожата ви и да го поносите известно време, за да оцените развитието на уханната пирамида. Първи се проявяват връхните нотки, след които своя принос към разцъфването на аромата отдават и сърдечните. Най-дълго се усещат базовите нотки във всеки парфюм. Дайте си време, за да доловите пълната красота и внушение на уханието, което изпробвате.

Анализирайте характера на парфюмите, които използвате. Определете дали повечето от тях са от едно и също ароматно семейство и преценете, дали искате  да се придържате отново към него, когато избирате ново ухание, или предпочитате да експериментирате с нещо коренно различно. Когато сте наясно кои ароматни пирамиди ви привличат най-силно през различните сезони, може да поръчвате своите парфюми и онлайн. Доверете се на инстинкта и вдъхновението си и няма да сгрешите!

Най-важното е да изпитвате наслада и любопитство, когато изпробвате нови парфюми

За много хора ароматите се превръщат в хоби и истинска страст. Нищо не може да се сравни с въодушевлението, когато откриете ухание, което допълва хармонично личността ви и ви прави по-самоуверени и жизнерадостни. Ето някои идеи за красиви и впечатляващи ухания, които предизвикват интерес и много позитивни отзиви:

Mancera Intense Cedrat Boise

Кехлибарено-дървесният аромат за мъже - Intense Cedrat Boise, е представен от Mancera през 2021 година. Свежо начало на уханието поставят жизнерадостните сицилиански цитрусови нотки, съчетани с касис и подправки. В сърцевината са преплетени кожа, бяло сандалово дърво, камбоджански уд, листа пачули и жасмин. Базовият акорд е изграден от амбра, ванилия, бял мускус и дъбов мъх.

Ароматът е сред най-популярните в каталога на Mancera, едновременно освежаващ, закачлив и изключително мъжествен. Intense Cedrat Boise притежава ухание, подходящо за всички сезони и може да се носи, както в ежедневието, така и при специални поводи. Ароматът се отличава с добра проекция и дълготрайност. Уханните нотки преливат плавно и деликатно между различните нива на композицията, което прави парфюма хармоничен и балансиран.

Philipp Plein Plein Fatale 

Флорално-плодовият, гурме аромат за жени Plein Fatale е лансиран от Philipp Plein Parfums през 2022 година. Това е първият дамски парфюм на бранда. Проектиран е от майстора парфюмерист, който разработва всички ухания на Philipp Plein - Алберто Мориляс. В уханната композиция са преплетени нотки касис, бергамот, амброксан и розов пипер, иланг-иланг, тубероза, жасмин и розови листенца, ванилия, пралина, мускус, кехлибар, пачули и сандалово дърво.

За работата си по парфюма, Алберто Мориляс разказва: "За да олицетворя съблазнителната и самоуверена жена на Philipp Plein, исках да създам радостен, буен и преди всичко изключително женствен аромат. При създаването на PLEIN FATALE се вдъхнових от брилянтната вселена на Philipp... Блясъкът на балонче шампанско, неустоимата чувственост на роклята на Philipp Plein, високите токчета, дълбокото деколте, сочните устни, потопени в червило... “. Впечатляващият дамски парфюм Plein Fatale е получил и своя подобаващ флакон, който напомня на бутилка шампанско, естествено в розов цвят.

Prada Paradoxe

Кехлибарено-цветната парфюмна вода за жени Prada Paradoxe излиза на пазара през 2022 година. Трио парфюмеристи си сътрудничат при проектирането на аромата и това са Nadège Le Garlantezec, Antoine Maisondieu и Shyamala Maisondieu. Началото на уханната композиция е свежо и закачливо благодарение на нотките круша, мандарина и бергамот.

В сърцевината разцъфва букет от портокалов цвят, жасмин самбак и Нероли. Базовият акорд от бурбонска ванилия, кехлибар, бял мускус и бензоин придават чувственост и дълготрайност на аромата. Женственото ухание е подходящо за всички сезони, както в ежедневието, така и вечер. Определят Prada Paradoxe като красив аромат, който привлича вниманието и оставя следи.

Paco Rabanne XS

XS е един от непреходните аромати за мъже в каталога на Paco Rabanne. Представен през 1994 година, той запазва актуалността си и днес. Уханието е проектирано от парфюмеристите Rosendo Mateu и Gerard Anthony. В ароматната композиция са съчетани нотки бергамот, розмарин, мента, лимон, естрагон и мандарина, хвойна, бразилско розово дърво, градински чай, бурбонски здравец и кориандър, сандалово дърво, мускус, дъбов мъх, кедър, ванилия, пачули и амбра.

Анализатори отбелязват, че Paco Rabanne XS притежава хармонично дървесно ухание. С ободряващия си аромат, парфюмът е чудесен за пролетта и лятото. Подходящ е за ежедневие в офис среда, но може да го носите и при специални поводи. Paco Rabanne XS е класен и стилен избор за парфюм, с който безспорно ще се отличите.

Инвестирайте в парфюм, който ви кара да се чувствате красиви

Ароматът, който е подходящ за вас, със сигурност ще ви спечели заслужени комплименти за забележителния вкус и стил. Изберете ухание, което ви привлича и омагьосва, но и което хармонира с личния ви стил и светоусещане. Добре е да си подарите няколко разнообразни аромата, които да редувате съобразно настроението и тоалета си, както и спрямо събитието, което ви предстои.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

S.T.Dupont - ароматно съвършенство в четири парфюмни изкушения

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Защо ориенталските парфюми са толкова подходящи за зимата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите, които предпочитат прелюбодейците

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив