Как да изберем най-подходящия парфюм според сезона

Кой са най-удачните аромати според сезоните ?

Изборът на подходящ парфюм не е никак лесна задача, защото трябва да се съобразите с няколко правила, така че да изберете аромата, който да ви отличава от останалите и да се чувствате наистина специални. Правилният за сезона парфюм в никакъв случай не е прищявка и в следващите редове ще разберете защо това е така.

Как да изберем най-подходящия парфюм според сезона

Защо сезоните влияят върху начина, по който се възприема един парфюм? Защото при студено време ароматът на парфюма за изпарява много по-бавно, отколкото при горещо време. Трайността на парфюмите е един от най-важните фактори, които трябва да вземете под внимание.

Добрият вкус не е свързан само с подбора на подходящи дрехи според сезона, но и с избора на правилен аромат. Това е прекрасен начин да демонстрирате личното си усещане за стил и внимание към детайлите, а това винаги се забелязва от околните.

Ароматите през пролетта

Пролетта е времето, което свързваме с разцъфналите пъпки, със свежестта, щастието и невинността. В този сезон и температурите и нашето настроение се повишават, а няма нищо по-хубаво от това да подчертаем прекрасните емоции с подходящ парфюм. Нотките, с които се отличават парфюмите през този сезон са леки, разхлаждащи и свежи. Такива са плодовите аромати като портокала, например, както и босилекът, ментата, свежите треви и други.

Ароматите през лятото

През летния сезон се нуждаем най-много от прохлада и именно това е причината най-подходящите парфюми за лятото да са с по-хладни ухания, които да контрастират на горещото време. Тъй като температурите са по-високи, а ароматът по-силен, парфюмите през лятото трябва да се нанасят в по-малки количества. Популярни летни нотки са жасминът, розата, портокаловите цветчета, мимозата и различни други цветни аромати.

Ароматите през есента

Есента идва със захлаждането и желанието за почивка от летните емоции. Дървесните нотки в есенните парфюми носят спокойствие и усещане за топлина. Това е прекрасно време за разходки в парка, но това е и времето, когато се завръщаме към обичайните си дейности. Есенното настроение се съчетава чудесно с нотки като мускус, сандалово дърво, пачули, дъбов мъх, амбра и много други.

Ароматите през зимата

Зимата идва с желанието за романтика, топлина и празничното настроение. Това е сезонът на изисканите аромати и ориенталските нотки в парфюмите. Екзотичното им ухание е силно, но топло и това се крие магията на зимните аромати. Няма съмнение, че зимата е любимо време за парфюмите и това личи от изобилието от различни интересни ухания. Подходящите за този сезон парфюми се характеризират с нотки като канела, ванилия, пикантни подправки, тамян и други.

Правилно подбрания аромат според сезона  отличава вашата същност !

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Тайните на парфюмния крем

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв мъжки аромат да изберем за есента

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжките лица на ароматите

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив