Женските парфюми, които се харесват на мъжете

Еманципация на жените е достигнала такова ниво дори и относно парфюмерията, че много мъжки аромати често започват да се носят повече от жени, отколкото за мъжете. Слабият пол не се притеснява от иначе типично мъжки нотки в парфюмерийната си композиция като тези на някои дървета, на кожа или на тютюн.

Въпреки това обаче тази истинска парфюмна революция се провежда без одобрението на повечето мъже. Те продължават да вярват, че "истинските жени" трябва да миришат на ванилия, лилии или рози. Kато част от парфюмите за жени oбичат още и плодовите нотки.  

Според психолозите пресните цитрусови и студени морски акорди привличат мъжете-интелектуалци. Сладките плодови аромати с намек на подправки и пикантни миризми пък се харесват от мъжете със силен характер, както и от романтиците.  

Според статистиката най-често мъжете избират за подарък на своите жени следните аромати:  

J'adore на Dior  

Цветно-плодовият парфюмен мега-хит J'adore е пуснат на пазара през 1999 г. и веднага се превръща в стандарт за женственост и чувствена елегантност. Може би това е единственият аромат, който може да бъде някаква конкуренция на продажбите на известния Chanel №5 във Франция.  

J'adore е пищен, бляскав и мощен аромат, който пленява всяко мъжко сърце веднага щом го усети. Магнетичната комбинация от нотки, виновна за това, събира в перфектно съчетание богата палитра от нотки. Върхът започва със свеж плодово-цитрусов оттенък, включваш праскова, магнолия, пъпеш, круша, мандарина и бергамот. Сърцето е пълно с тубероза, роза, орхидея, жасмин, фрезия, виолетови цветя и момина сълза. Букетът завършва с топлия и сладък дъх на къпина, кедър, мускус и сладка ванилия.  

Nina на Nina Ricci  

Сладкият съблазнителен флорален-плодов аромат е бестселър, въпреки бързото нарастване на броя на излизащите на пазара подобия. Оригиналната формула е създадена през 2006 г. от брилянтния дует на Olivier Cresp и Jacques Cavalli. Знаменитите парфюмеристи знаят как една жена трябва да мирише - сочна като ябълка и сладка като бонбон!  

Този уникален ефект е постигнат от блестящата комбинация от нотки на цитруси, захаросана ябълка, ванилия, карамел, мускус и бял кедър, които умеят дълго да запазят топлината и меката чувственост на истинската жена - такава, каквато тя е в представите и въображението на мъжа.

 

Euphoria на Calvin Klein  

Този провокативен и загадъчен аромат е създаден през 2005 година и се харесва от мъжете, които търсят мистериозни жени, жени, които са като многолистен роман - трябва дълго да четеш, за да ги опознаеш. Авторите на тази легенда са парфюмеристите Доминик Ропьон, Карлос Бенайм и Лок Донг. Ароматната композиция, която триото създава, съдържа нар, зелени акорди, акорди на мак, махагон, теменужка, орхидея, лотос и магнолия.  

Boss Jour на Hugo Boss  

Boss Jour на Hugo Boss се харесва от мъжете, защото символизира три женски черти, които те подсъзнателно търсят в своята половинка - самоконтрол, вдъхновение и лекота. А когато ги усещат постоянно, това ги кара да се влюбват в своята половинка отново и отново. Тази магия е постигната от създателите чрез идеалната комбинация от нотки на грейпфрут, лайм, фрезия, момина сълза, бяла бреза и амбра.  

Modern Muse на Estée Lauder  

Modern Muse съчетава флорални и дървесни акорди, които включват китайски жасмин, жасмин самбак, мандарина, тубероза, свежа лилия, орлови нокти, нотки на пачули, мадагаскарска ванилия, кехлибар, дървесни нотки и мускус. Така ароматът говори на мъжа за жена, която ще съумее да го вдъхнови, да го провокира да покаже най-доброто от себе си, да го очарова...  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите на Lancome, които ще ви накарат да притаите дъх

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

MEMO - уханието, с което ще запомните всяко следващо пътешествие

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв мъжки аромат да изберем за есента

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив