Италианският парфюмерист Sergio Momo представи новата колекция Sospiro

Италианският парфюмерист Sergio Momo представи новата колекция Sospiro

Sergio Momo  (Серджо Момо) е италиански парфюмерист, дизайнер и предприемач, който основава парфюмната къща Xerjoff през 2004 г. заедно с Доминик Салво, директор по проучванията и развитието към Xerjoff.

Колекция от парфюми Sospiro

Съвсем скоро Момо представи новата колекция, наречена Sospiro. Тези луксозни и очарователни парфюми са посветени на мелодичната класическа музика, а името на всеки от тях означава музикален термин. Серията включва шест аромата. Първоначално идеята е била да се ограничи пазарът в Близкия изток, но в крайна сметка е решено да се покрият всички любители на парфюмите.

Самият Момо посочи, че идеята е да се свърже колекция от парфюми, която има италиански или средиземноморски произход, с друга форма на изкуство, която е типично италианска - изкуството на класическата музика и театралната опера. „Така че идеята е да се създаде колекция от парфюми, която успява да говори един и същ олфактен език с различни пазари, особено пазара на Близкия изток, но не само. Ето защо в някои от ароматите на колекцията имаме докосване на oud. Но това е само едно докосване, защото oud не е основен герой на ароматната композиция, а е само един от елементите, които смесени заедно достигат различни олфактивни композиции“, заявява самият Момо.

Той коментира и изборът на флакон, който следва един от символите на Sospiro – a именно пеперудата. „Историята на пеперудата се използва и в краткия филм, чрез който комуникираме с клиентите. Пеперудата е връзката между самия парфюм и крайния клиент, счита се за символ на любовта и лети от едно място на друго, носейки този златен прах. Така кадифената повърхност на флакона е интерпретация на крилете на пеперудите, които при докосване придават същия вид меко кадифено усещане“, подчерта Момо и обясни, че това е в основата една от причините, поради които е избран този флакон. Очарователните флакони са приятни на допир - мекото кадифено пръскане изглежда нежно като венчелистчетата на розата. А кралските лилави бутилки са увенчани с шикозна златна капачка, гордо извисяваща се като короната на императора.

„В момента серията  все още се движи около една и съща вселена - класическа музика, опера и т.н. Не се отдалечава от това. А какво ще стане в бъдеще - ще видим. Мисля, че Sospiro определено има своя собствена вселена. Разбира се, в бъдеще колекцията ще продължи да се развива с нови линии, но всичко ще остане в сегашната вселена - класическа музика и театър”, категоричен е Момо.

Той посочи, че концепцията на Sospiro е „отбор“. „Всичко, което правим, е отборно. Въпреки че основатели на компанията сме аз и Доминик Салво, за кратко успяхме да се превърнем в цял екип, който създава идеята, производството, развитието, маркетинга и т.н. Така че зад  Sospiro стои екип, а не само един човек. Но изкуството е винаги мое. Въпреки това бих предпочел да се наричам арт директор, а не нос. "Носът" е човек, който е физически въвлечен в създаването на парфюма“, обясни Момо.

Колекцията Sospiro включва както женски, така и мъжки и универсални аромати, готови да задоволят и най-изтънчения вкус. Избирайки парфюми Sospiro, можете да бъдете уверени в тяхната оригиналност - това са много редки, скъпи и висококачествени композиции.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

5 мита за парфюмите, които ще развенчаем

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Следващо поколение парфюмеристи: Ugo Charron

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

По бутилката ще ме познаеш - формите, които всички обичаме

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив