Характерните ухания, които ще ви пренесат до мечтани дестинации

Характерните ухания, които ще ви пренесат до мечтани дестинации

Всеки мечтае за пътешествия до близки и далечни страни, до непознати кътчета на Земята. Освен със своите природни, културни, архитектурни и исторически забележителности, всяка дестинация се отличава и с характерен аромат. Уханието на цитруси само за миг може да ни пренесе до бреговете на Сицилия, ароматът на жасмин и лавандула свързваме с Франция, омайните билки и смоли ни отвеждат в Ориента, а розата е един от символите на България.

Пътешествията са един от източниците за вдъхновение на парфюмеристите

Посещавайки различни страни те опознават специфични ароматни нотки и завладяващите съчетания помежду им. Съществуват дори цели парфюмерийни къщи, създадени, за да олицетворят връзката между страстта към пътешествията и любовта към уханията, а емблематична сред тях е Memo Paris. Някои ароматни брандове са посветили свои ароматни колекции на характерния дух, който различни градове по света носят. Специфична в това отношение е луксозната линия на Trussardi - Le Vie Di Milano, вдъхновена от живота и забележителностите на Милано.

Специфичните ухания са сред скъпите спомени, които пазим от всяко пътуване

Ароматите имат способността директно да влияят на паметта и емоциите. Те имат силата да ни връщат многократно към скъпи мигове, в които сме били щастливи. Уханията, характерни за всяка дестинация, може да допълнят по най-добрия начин преживяването ни при всяко пътешествие. Те са важна част от всяко пътуване - независимо дали е по работа или за удоволствие.

Ароматите правят всяка наша представа за света по-ярка и жива

Уханието на свеж пролетен дъжд, живителният полъх на морския бриз, омаята на разцъфнали черешови цветове, зеленият дъх на планински бор, характерният аромат на стара книга… Всеки от тях оставя следа в паметта ни и има силата да ни връща спомени за отдавна изживени моменти.

Ароматите притежават и магическата способност да влияят на фантазията ни и да ни помогнат да развихрим въображението си за това, което тепърва предстои. Независимо дали ви липсва лятото на френската Ривиера, или с нетърпение очаквате да прекарате една вълнуваща седмица в непозната дестинация,  парфюмите може да се окажат вашето вдъхновяващо бягство от ежедневието, докато стане време за следващото интересно пътешествие.

Парфюмите за мъже, които ще ви създадат авантюристично настроение и желание да покорите нови дестинации

Страстта към пътешествията сякаш е вродена на мъжете. Почти всеки представител на силния пол обича тръпката от непознатото. Независимо дали ви предстои близко или далечно пътуване, настройте се за вълнуващото изживяване, което ви очаква и отворете сетивата си за ароматите.

Karl Lagerfeld Karl Hamburg Alster

Karl Lagerfeld Karl Hamburg Alster

Фужерният аромат за мъже Karl Hamburg Alster е едно от най-новите ухания в каталога на Karl Lagerfeld. Парфюмът е лансиран през 2021 година.

Ароматната композиция е дело на Емили Бевиер-Коперман - парфюмерист с над 20-годишен опит, завършила прочутия Международен институт по парфюми, козметика и аромати във Версай. Емили е носител на много професионални награди, но характерно за работата ѝ е, че следва женската си интуиция, за да създава неочаквани аромати. Тя намира вдъхновение в пътуванията до нови места, в изследването на непознатото и в постоянното преоткриване на себе си. Любимият ѝ град е Париж, където е израснала, но също така изпитва симпатии към Ню Йорк, Баия и Бенарес.

Представата на Емили за рая на земята е архипелагът Занзибар, където тя открива красотата на дивата природа, съчетана с великолепието на дворците, принадлежали някога на богати султани, и всичко това потопено в търговията с подправки и цветя. В традиционния си закачлив стил, при разработване на ароматните композиции Емили често смесва приеманите за предимно женствени цветни нотки с характерните за мъжете дървесни акценти и Karl Hamburg Alster не е изключение.

Началото на уханието е подчертано свежо и цитрусово, съчетало мандарина, портокал и мента. Във флоралната сърцевина се долавя деликатният аромат на фрезия, лавандула и градински чай. Базовият акорд е формиран от бяла дървесина, мъх и мускус.

Парфюмът Karl Lagerfeld Karl Hamburg Alster е особено подходящ за пролетта и лятото. Това е по-скоро дневно, отколкото нощно ухание, насладете се на свежестта му!

Lattafa Qaa`ed Унисекс

Lattafa Qaa`ed Унисекс

Кехлибареното ухание Lattafa Qaa'ed е лансирано през 2018 година. Ароматната композиция се открива с изненадваща комбинация от канела, кардамон и бергамот. Сърцевината е преплела шафран, сандалово дърво, кедър и карамфил. Базата от ванилия, агарово дърво, кехлибар и кожа гарантира запомнящ се финал на уханието.

Изтъкан от източни подправки и дървесни нотки, Lattafa Qaa`ed ви приканва да почувствате екзотиката на Ориента. Уханието запленява с лекотата и мистиката, които носи. Подходящо е за всекидневна употреба, а гаранцията е, че ще ви придаде завладяваща аура от вдъхновение и неподражаемо самочувствие.

Nautica Voyage Парфюм за мъже

Nautica Voyage Парфюм за мъже

Свежото морско ухание Nautica Voyage напомня на соления бриз, който носи жизненото ухание на крайбрежни гори, изпълнени със свежа зеленина и ароматни билки. Парфюмът за мъже е представен през 2006 година. Уханната композиция е разработена от Maurice Roucel.

Ароматът се открива със свежестта на зелени листа и зелена ябълка, последвани от деликатното ухание на лотос и мимоза. Базовият акорд съчетава кехлибар, мускус, дъбов мъх и кедър. Nautica Voyage е идеалният парфюм за смели, динамични и романтични мъже, които обичат да живеят според собствените си правила.

Дамските ухания, с които ще отворите сърцето си за нови преживявания, когато тръгвате на път

Всяко пътешествие носи вълнение и незабравими преживявания за дамите. Независимо дали се приготвяте за романтична разходка с любимия или за весел шопинг тур с приятелки, обърнете специално внимание на уханията.

Carolina Herrera Good Girl парфюм за жени

Carolina Herrera Good Girl парфюм за жени

Кехлибареният цветен аромат за жени Carolina Herrera Good Girl е лансиран през 2016 година. Създаден е от доказаните парфюмеристи Луиз Търнър и Куентин Биш. Връхните нотки на уханната композиция са бадем, кафе, бергамот и лимон.

В сърцевината са преплетени българска роза, жасмин самбак, ирис, портокалов цвят и тубероза. Базовият акорд е подчертано топъл, сладък и чувствен, съчетал зърна Тонка, какао, ванилия, пралина, сандалово дърво, мускус, кехлибар, кашмирено дърво, канела, пачули и кедър.

Предизвикателната ароматна композиция на Carolina Herrera Good Girl е лансирана под мотото "Толкова е хубаво да бъдеш лоша!", а лице на кампанията е моделът Карли Клос. Уханието е секси и запленява със загадъчната си ориенталска аура.

Зашеметяващ е и флаконът под формата на дамска обувка на висок ток. Парфюмът е подходящ за важни вечерни поводи, а екстравагантността му е гаранция, че няма да останете незабелязани. Той повишава самоувереността и желанието за приключения на всяка дама, която го носи.

Dolce & Gabbana Light Blue парфюм за жени

Dolce & Gabbana Light Blue парфюм за жени

Флорално-плодовото ухание за жени Light Blue е един от най-продаваните парфюми в каталога на Dolce&Gabbana.

Класическият аромат е представен в зората на новия век - през 2001 година и вече повече от 20 години се радва на верни почитателки, които залагат на него в началото на всяко лято. Уханието се открива със свежи нотки сицилиански лимон, лайм, ябълка, кедър и камбанка.

Сърцевината е съставена от бамбук, жасмин и бяла роза, а базовият акорд от кедър, мускус и кехлибар осигурява запомнящ се финал на аромата. Dolce & Gabbana Light Blue носи духа на пъстрото сицилианско лято с ухание на цитруси и море. Това е един от най-популярните свежи аромати за горещите месеци.

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum Унисекс

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Всяко ухание на Tiziana Terenzi разказва вълнуващи истории за вълшебни кътчета по света. Представеният през 2015 г. парфюмен екстракт Kirke е вдъхновен от легендата за магичната отвара на богинята Кирке, която имала силата да запленява мъжете.

Ароматът, разработен от Паоло Теренци е топъл, чувствен и вълнуващ. Уханието се открива с вкусни и сочни плодови нотки праскова, маракуя, круша, малини, пасифлора. Сърцевината е покорена от нежното докосване на момина сълза, а базата е обединила акценти от сандалово дърво, пачули, мускус, хелиотроп и ванилия. Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum е неустоим летен аромат, който запленява, както мъже, така и жени.

Отдайте се на магията на уханията, които ще ви отведат на пътешествията, за които копнеете. Оставете се на спомените за вече преживяни пътувания или позволете на мечтите за нови дестинации да ви завладеят. Парфюмите имат силата да ви пренесат на крилете на фантазията навсякъде, където пожелаете. Просто повярвайте и отворете сетивата си!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любимите ни звезди създадоха любимите ни парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-сладките парфюми – или защо толкова обичаме сладкото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Легендарните парфюми, с които ще запомним XX век

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив