Есенните парфюми, вдъхновени от природата

81 Прегледа
 

Есента приближава и е добре да се подготвим както с по-топли и комфортни дрехи, така и с ухания, които ни обгръщат с уют. Есента е сезон на красиви цветове и мека светлина. Тя пристига с аромата на зрели ябълки и круши, на мед и канела, които отразяват богатството на това време от годината. Парфюмите вдъхновени от природата са наситени с уханията на есента. Кои са най-популярните нотки в есенните парфюми, четете в следващите редове.

Дървесни и земни ухания

Дървесните аромати, като кедър, сандалово дърво и пачули, са класически избор за есенни парфюми. Тези нотки придават дълбочина и топлина на ароматите, като същевременно създават усещането за разходка в есенна гора.

Ароматни подправки

Канела, карамфил, джинджифил и кардамон добавят пикантен, топъл и уютен характер на есенните аромати. Те създават комфорт дори в  хладен и мрачен ден.

Билки и зелени нотки

Нотките розмарин, мащерка, градински чай и босилек носят освежаващ и ефирен полъх на есенните парфюми. Те могат да се комбинират с по-топли и сладки нотки, за да създадат балансиран и хармоничен аромат.

Плодови акценти

Сочните дарове на пролетта като ябълка, круша, слива и смокиня често се използват в парфюми за по-хладните дни. Те правят ароматите по-пищни, богати и пристрастяващи.

Ориенталски нотки

Амбра, мускус, ванилия и тамян са ориенталските нотки, които често намират място в есенни уханни композиции. Те прибавят щипка екзотика и придават мистериозен и многопластов характер на ароматите. Присъствието на уханията с ориенталски нотки е дълготрайно и запомнящо се.

Есенните аромати за мъже са топли и интензивни

През есента мъжете обикновено предпочитат аромати, които са по-наситени и дълготрайни. Те търсят парфюми, които създават усещане за уют, комфорт и покоряваща мъжественост. Мъжките ухания за есента често включват дървесни, пикантни и ориенталски нотки. Предпочитани са също акцентите кожа и тютюн, както и земните и зелени акорди, които носят дълбочина и хармония на ароматите.

Lalique Encre Noire Тоалетна вода

Lalique Encre Noire Тоалетна вода

Интензивният и наситен аромат, превръща  Lalique Encre Noire в един от предпочитаните мъжки парфюми за есента. Лансиран през 2006 година, той печели почитатели с подчертания си уди характер, който придава изисканост и сексапил на уханието. В парфюмната композиция на Lalique Encre Noire, разработена от Nathalie Lorson, са преплетени кипарис, ветивер, мускус и кашмир. Уханието е любимо на самоуверени и динамични мъже, които обожават вниманието и комплиментите. Ароматът се отличава със забележителна дълготрайност, а анализатори го определя като “необичаен”, “освежаващ”, “дълбок”,  “подчертано мъжествен”, “класически и изтънчен”. 

Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum Парфюм

Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum Парфюм

Дървесно-ориенталският мъжки парфюм Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum излиза на пазара през 2020 година. Интензивният и наситен аромат е сред новите предложения в каталога на популярния бранд. Изисканото, класно и запомнящо се ухание е най-добрият избор за есента и зимата, както и за специални поводи. Ароматната композиция, разработена от Quentin Bisch и Natalie Gracia-Cetto е магнетична и пристрастяваща. В уханието са преплетени в завладяваща хармония кардамон, лавандула, ирис, ванилия, ориенталски и дървесни нотки. Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum е парфюм за класни и изтънчени мъже.

Дамските парфюми за есента са уютни, комфортни и елегантни

Те отразяват промяната на сезона, но и продължават да подчертават магнетичната женственост на дамата, която ги носи. Есенните уханни композиции за жени са по-богати, интензивни и дълготрайни. Предпочитани са по-наситените флорални, плодови и ориенталски нотки. Присъстват също дървесни, пикантни и гурме акценти.

Zadig & Voltaire This Is Her Парфюмна вода

Zadig & Voltaire This Is Her Парфюмна вода

Ориенталският ванилов аромат за жени Zadig & Voltaire This Is Her е представен през 2016 година. Уханната композиция е проектирана от Sidonie Lancesseur и Michel Almairac. Първоначално впечатление за аромата създават нотките розов пипер, копринен цвят и жасмин самбак. В гурманската сърцевина на парфюма са преплетени

бита сметана, ванилия и кестен. Базовият акорд от сандалово дърво и кашмир подсилват цялостното внушение за топлина и чувственост. Ароматът е кадифен, женствен и модерен. Чудесен за есенно-зимния период и за по-хладните пролетни дни. Може да се носи, както в ежедневието, така и вечер, а също и при специални събития.

Paco Rabanne Olympea Парфюмна вода

Paco Rabanne Olympea Парфюмна вода

Флорално-ориенталската парфюмна вода за жени Olympea е лансирана от Paco Rabanne през 2015 година. Магнетичната ароматна композиция е създадена от Loc Dong, Anne Flipo и Dominique Ropion. Първоначалният ефект е свеж и пленителен, благодарение на съчетанието от воден жасмин, зелена мандарина и цвят на джинджифил. В сърцевината са преплетени нотки ванилия и сол, а базовият акорд е изграден от кашмирено дърво, амбра и сандалово дърво. Вдъхновен от желанието за състезание и победа, Olympea е насочен към самоуверени дами, които не се съмняват в своите качества и възможности, и обичат да ги демонстрират. Атрактивен, женствен, интригуващ и дълготраен, ароматът е и забележително универсален и подходящ за различни поводи през всички сезони.

Подарете си нов аромат в началото на есента

Настъпването на следващия сезон е идеален момент да експериментирате с нов парфюм. Посрещнете есента с по-интензивни, топли и наситени ухания. Помислете кои са ароматите, които за вас по най-добрия начин отразяват специфичната магия на сезона и потърсете парфюми, които ги съдържат. Обгърнати с любимото ухание ще се чувствате спокойни, щастливи и заредени с енергия за незабравими емоции през пъстрата и богата есен.

 

 
Публикувано в: Как да избера парфюм

Оставете коментар