Как да изберем парфюм за есента

„Есента винаги е била любимият ми сезон. Времето, когато всичко избухва в последната си красота, сякаш природата е спестявала цяла година за големия си финал” - в тези думи на американският писател Лорън ДиСтефано е скрито онова разковниче, което е нужно на човек, за да разбере есента и да я заобича. Есента сякаш е кулминацията, за която пролетта и лятото само са ни подготвяли, а зимата сърдито и завистливо бързо ни отнема.

А промяната на природата води със себе си промени и в емоционалното и физическото състояние на хората. Летните силни емоции са отминали и ние отново намираме хармония със самите себе си, ставаме по-спокойни, по-уравновесени, по-умни и променяме гардероба си, променяме желанията си, променяме ароматите си, за да намерим отново пътя към себе си.

В света на парфюмите съществува един неписан закон - с промяната в природата и луксозното шишенце на тоалетната масичка променя съдържанието си. Ако през лятото по-популярни са парфюмите с леки и свежи цитрусови и цветни аромати, то с настъпването на есента на почит идват отново по-плътните и натрапчиви ухания. Най-подходящи са дървесните и мускусните нотки, които са по-силни, по-дълготрайни и могат да устоят на всички есенни прищевки на времето - слънце, горещини, дъждове, мъгли, ветрове и т.н.

Ако за пролетта и лятото по-предпочитани са простите и едносъставните аромати, то за специално за есента са създадени сложните ухания. Постоянната промяна на климата и температурите подлагат парфюма на сериозно изпитание, като намаляват интензивността на аромата му. За това през този време от годината се препоръчват комплексните ухания на пикантните и богатите екзотични и класически аромати, които са по-издръжливи и дават усещане за постоянна топлина.

Съветваме ви през есента да изберете EDP пред ЕDT - тоест, парфюм, а не тоалетна вода. Парфюмът може да е малко по-скъп, но е много по-концентриран отколкото тоалетната вода, което съответно го прави и по-издръжлив на есенните климатични условия.

За да улесним избора ви, сме подготвили списък с част от най-популярните парфюми от каталога на Parfium.bg, които могат да бъдат вашият верен приятел в есенните дни.

За жени

Christian Dior Addict Eau de Parfum EDP цена 125.99 за 50 ml

Addict на Dior! Името говори само за себе си и едва ли има някой, който да не е усещал аромата му. Това е един от най-обичаните женски парфюми, който носи усещане за женственост, магнетичност, топлина и нежност. Уханието му представлява перфектната комбинация между ванилия, портокал, мандарина и жасмин.

Gucci Premiere EDP цена 97.99 за 50 ml

Premiere на Guci е подходящият аромат за всички дами, които искат и през есента да запазят своята съблазнителност и женственост. Ароматната комбинация съдържа уханията на мускус, бергамот, дървени акорди, пачули, сандалово дърво и др.

Calvin Klein Obsession EDP цена 41.99 за 100 ml

Obsession е ароматът, който от 1985 г. насам е „тайното оръжие“ на всяка истинска жена през есента. Той умело подчертава страстта и сексуалността, благодарение на уникалната комбинация на ароматните нотки на кедър, роза, дъбов мъх, мускус, ванилия, тамян, ветивер, жасмин, кехлибар и др.

 

За мъже

Paco Rabanne 1 Million Absolutely Gold EDP цена 130.99 за 100 ml

Мъжественият, мощен и изтънчен 1 Million Absolutely Gold на Paco Rabanne е перфектното есенно ухание за всеки мъж, който иска жените да се обръщат след него. Успешната му ароматна комбинация е съставена от флорални акорди, кожени нюанси и нотки на мандарина.

Dsquared Potion Royal Black EDP цена 80.99 за 100 ml

Dsquared Potion Royal Black е парфюмът, който ще подчертае мъжката уникалност, ще я обгърне в загадъчност и ще я запази за дълго. Нотките, които изграждат аромата, са тютюн, мускус, кашмир, бергамот, тамян, бахар, роза и кожа.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматните шедьоври, с които трябва да се сдобиете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 въпроса за парфюмите, на които винаги сте искали да получите отговор

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Професия "Нос"

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив