Екзотичните аромати, които ще нажежат страстите през лятото

Екзотичните аромати, които ще нажежат страстите през лятото

Лятото е тук и всички мечтаем за прекрасна слънчева ваканция. Екзотичните парфюми за горещите дни само за миг ще ви пренесат до мечтани дестинации и ще ви настроят за вълнуващи приключения. Съществуват аромати, които свързваме с древния Египет, с мистиката на Ориента, с екзотичната джунгла, с безкрайността на френския Прованс и огрените от слънце плажове на Гърция и Южна Италия.

Кои са най-ценните нотки, които придават на парфюмите екзотичен характер

Екзотичните аромати са интензивни и завладяващи, изтънчени, хармонични и класни. Те са съставени от редки натурални съставки, чиято употреба в парфюмерията винаги прави силно впечатление.

Уд се добива от тропическото агарово дърво

За да се появи ароматната смола, наречена уд, агаровото дърво трябва да е заразено с определен вид плесен, която предизвиква производството на тъмната ароматна смола. От много малък процент от агаровите тропически дървета се добива уд, което прави ароматната съставка една от най-ценните в парфюмерията.

Деликатният аромат на естествен жасмин се съдържа само в най-висококачествените парфюми

На пръв поглед жасминът е една от най-популярните съставки в парфюмерията. Най-често използван обаче е синтетичният жасмин. Естественото етерично масло от уханното цвете, се извлича трудно и струва скъпо. Необходими са около 2 000 килограма жасминови цветове за производството на един килограм масло.

Деликатното ухание на естествения жасмин в парфюмите не може да се сравни с нищо, затова всички компании, които могат да си го позволят, изтъкват включването му в своите аромати. Най-висококачествен жасмин се добива във френския град Грас. Популярен е и жасминът самбак, чийто произход ни отвежда до Югоизточна Азия.

Нужни са повече от 5 години, за да се добие екстракт от корена на ирис

Това също е една от редките парфюмни съставки, които се срещат само във висококачествените аромати. Корените от ирис се събират ръчно, обелват се, след което предстояват няколко години, за да се разградят и окислят мазнините в тях, което води до образуването на ценните ароматни съединения. Изсушените корени от ирис се дестилират на пара, за да се добие висококачественото масло от ирис.

Българската роза също е сред най-ценните парфюмерийни съставки

Подобно на жасмина, цветовете се събират ръчно, за да са с най-добро качество. За дестилацията на един килограм розово масло са необходими 10 000 килограма розови листенца. Това прави розовото масло скъпа и престижна съставка в производството на парфюми, когато е добито по естествен път.

Екзотичните ухания за жени са огнени и магнетични

Те ще ви отведат на крилете на фантазията към непознати вълшебни кътчета и мечтани дестинации. Подгответе се за вълнуващи летни мигове с най-завладяващите парфюми за жени, чиято магия се крие в омайните екзотични нотки.

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Kirke е парфюмен екстракт, подходящ както за мъже, така и за жени. Магнетичното ухание е представено през 2015 година. Неустоимият шипрово-плодов аромат впечатлява със своята дълготрайност и е приятен за носене през всички сезони. Създаването на уханната композиция е вдъхновено от легендата за магичната отвара на богинята Кирке, която запленявала всички мъже.

Ароматът е проектиран от Паоло Теренци. Парфюмният еликсир се отваря с пясъчни нотки, съчетани с плодов акорд касис, пасифлора, праскова, круша, маракуя и малина, последвани от нежното флорално докосване на момина сълза. Чувствената и дълготрайна база на аромата е съставена от пачули, сандалово дърво, мускус, хелиотроп и ванилия. Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum притежава ухание, към което никой не остава равнодушен.

Versace Dylan Purple

Versace Dylan Purple

Дамското ухание на Versace - Dylan Purple, е представено през 2022 година. Флорално-плодовият парфюм привлича с красивото си и интересно ухание. Ароматният коктейл се открива с нотки круша, горчив портокал и бергамот, последвани от фрезия, розова ябълка помароза и махониал. Базата е формирана от амброксан, силиколид, вирджински кедър и дърво Беламбра. Уханието е ярко и свежо и е подходящо за носене, както през деня, така и вечер.

Roberto Cavalli Paradiso

Roberto Cavalli Paradiso

Чувственият дамски парфюм Roberto Cavalli Paradiso e представен през 2015 година. Ароматът, едновременно изискан и магнетичен, подсилва естественото женско очарование, която всяка дама носи. Почитателките на Roberto Cavalli Paradiso са елегантни и самоуверени, те добре съзнават влиянието, което имат над околните още с появяването си.

Цветно-дървесната уханна композиция със свеж средиземноморски полъх, е проектирана от парфюмериста Louise Turner, Началото е подчертано жизнено, благодарение на цитрусовия акорд, съставен от мандарина и бергамот, последвани от омайни нотки жасмин. Бор, кипарис и лаври осигуряват чувствен дървесен финал на аромата. Лице на Roberto Cavalli Paradiso  е Edita Vilkeviciute, а рекламната кампания представя модерната Ева в Райската градина.

Gritti Fenice Унисекс

Gritti Fenice Унисекс

Флорално-плодовото ухание за жени и мъже Gritti Fenice е представено през 2020 година. Ароматната композиция е дело на Лука Гритти. Уханието се открива със слънчеви и сочни нотки праскова и пасифлора. В сърцевината са преплетени кехлибар, лилия, портокалов цвят и магнолия, а базовият акорд е съчетал мускус, дървесни нотки и жасмин. Изисканият аромат е вдъхновен от театралното изкуство, което е една от запазените марки на Венеция - родният град на Лука Гритти. В шикозното ухание хармонират по най-добрия начин свежестта на плодовете и топлата чувственост на кехлибар, а балансираният аромат създава незабравими усещания на всеки, който го носи.

Парфюмите с екзотични нотки са любими на мъжете, които обичат приключения

Авантюристично настроените мъже подхранват желанието си за страсти и вълнуващи приключения с подходящи ухания с екзотични нотки. Те осигуряват необходимата свежест, жизненост и енергичност, дори в най-горещите месеци на годината. Настройте се за незабравими преживявания през лятото, като подберете екзотични и забележителни парфюми, които ви подхождат и ви карат да се чувствате специални и желани.

Valentino Uomo Born In Roma Coral Fantasy

Valentino Uomo Born In Roma Coral Fantasy

Свежото дървесното ухание за мъже Valentino Uomo Born In Roma Coral Fantasy by Valentino е представено през 2022 година. Ароматната композиция е проектирана от Никола Болие и Жан-Кристоф Еро. Начало на уханния коктейл поставят нотките червена ябълка, кардамон и калабрийски бергамот, в сърцевината са преплетени лавандула, бурбонски здравец и клари сейдж, а базовият акорд е формиран от тютюневи листа, пачули и хаитянски ветивер.Valentino Uomo Born In Roma Coral Fantasy е парфюм, чието ухание е подходящо, както за ежедневно носене, така и за специални вечерни поводи. Ароматът е универсален и мъжествен, отличава се с фантастична дълготрайност и носи специфична свежест.

Mont Blanc Explorer Platinum

Mont Blanc Explorer Platinum

Explorer Platinum е едно от най-новите ухания в каталога на Montblanc. Мъжкият аромат е лансиран през 2023 година. Парфюмната вода се открива с ухание на виолетови листа, последвани от нотка клари сейдж в сърцевината. Базата на ароматната композиция е от кедрово дърво, което придава на аромата чувствена топлина.

Летните парфюми с екзотични съставки са идеални за ваканция в слънчеви кътчета или пътуване до непознати земи. Настройте се на приключенска вълна, провокирайте авантюриста в себе си и изберете ухание, с което ще сътворите скъпи спомени от вълнуващи преживявания.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 10 на най-скъпите течности в света

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-сладките парфюми – или защо толкова обичаме сладкото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

С ухание на екзотика – най-екзотичните и пъстри аромати

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив