Как да изберем детски парфюм за момиче

Всяко малко момиче гледа мама и си мечтае да бъде като нея. И заради това много често, когато си мисли, че никой не вижда, обува обувките на мама, облича роклята на мама, слага си червилото на мама и се пръска с парфюма на мама. За това безспорно най-лесният начин да зарадвате малката си принцеса е да й подарите аромат, който да напомня на вашия.

Очевидно е, че няма определена възраст, на която трябва да започнат да се използват парфюми, така че изцяло от вас зависи кога ще сметнете това за подходящо. А специалистите на Parfium.bg ще ви помогнат с няколко простички насоки, ако за първи път се изправяте пред това предизвикателство.

Как да изберете подходящия парфюм за вашата дъщеря

При избора на подходящия парфюм за вашата принцеса на първо място трябва да вземете предвид нейната възраст. Ако тя е по-малка и все още не е изразила ясно предпочитанията си към определен аромат, то тя най-вероятно би се зарадвала повече на опаковката, отколкото на мириса на самия парфюм. В такъв случай е най-добре да изберете такъв, който носи лика на някоя симпатична анимационна героиня, от която дъщеря ви би се впечатлила. Много парфюмерийни къщи произвеждат цели серии детски парфюми чиито шишенца сякаш за излезли от някоя вълшебна приказка. Можете да откриете такива с лицето на Пепеляшка, на Снежанка, на Ариел, на Бел, на Барби, на Уинкс и т.н. Характерното за тях е, че в състава им не се съдържа алкохол и са напълно безвредни за чувствителната и нежна детска кожа.

Ако вашата дъщеря обаче вече не се впечатлява от такива неща и бърза да изостави детството, то съвсем спокойно може да прескочите парфюмите, които се рекламират като "детски", и да й помогнете да си избере някой от ароматите за възрастни. В този случай ви препоръчваме да се спрете на Еau de toilette. Тоалетната вода (EDT) е с много ниско ниво на концентрация - т.е. количеството алкохол в състава й е много по-малко от това на парфюмерийната вода (EDP). Tя е и много по-лека и свежа, ароматът й е доста по-деликатен и цената й е значително по-ниска. 

Съветваме ви да оставите дъщеря си сама да избере кой аромат й харесва, като единствено се постараете да се избегнат тежките и откровено сексуалните ухания. Насочете я към свежите аромати, които носят полъх на море, листа, трева, цветя или цитруси. Те придават усещане за младост, неподправеност, невинност и чистота и са изключително подходящи за ежедневна употреба. Изберете например цветно-плодовите аромати - те са подходящи за млади момичета, които се нуждаят от нещо свежо и ненатрапчиво, което да придаде меко ухание на кожата им.

След като вече сте избрали точния парфюм, идва времето да научите малката си принцеса как да го употребява правилно. Обяснете й, че ароматът трябва да се нанася не върху дрехите, а върху кожата, защото така ще се запази по-дълго време и няма да оставя петна. Местата, върху които се нанася, също са от значение - най-подходящи са китките, гърдите, шията и лактите, тъй като това са пулсови места и около тях има много кръвоносни съдове, които ще спомогнат на уханието да се разнесе по цялото тяло. А ако се притяснявате да пръскате директно върху кожата, то идеален вариант ще ви бъде да създадете облак от парфюма и малката принцеса фино да премине през него.

А ако вие вече имате опит с избора на парфюм за своето момиченце, можете да споделите съветите си с нас в коментарите. :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нишовите парфюми, които белязаха 2022-ра

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем най-подходящия парфюм според сезона

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

S.T.Dupont - ароматно съвършенство в четири парфюмни изкушения

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив