Как да изберем детски парфюм за момче

Въпросът дали децата трябва да използват парфюм е спорен, но едва ли има момче, което в един момент да не е грабнало парфюма на тати и да не се е поляло обилно с него. Обяснението е просто - за малките момчета фигурата на бащата е висш идеал, който те се стараят да наподобяват по всякакъв начин. За това най-добре е да му подарите парфюм, подобен на този на родителя.

В света на парфюмерийната индустрия отдавна са помислили за това и много производители пускат цяла серия от свои детски парфюми, предназначени за момчета. Характерното за тях е, че приличат на тези на възрастните, но не съдържат алкохол и са напълно безвредни за кожата и здравето.

Какъв парфюм да изберем

Не забравяйте, че по-малките момчета едва ли се интересуват толкова от миризмата, колкото от опаковката на парфюма. За това чудесен избор за дете до 5-6 години би бил флакон с образ на любим анимационен герой - Спайдърмен, Батман, Мики Маус, Бъкс Бъни и т.н.

А ако избирате ухание за по-голямо момче, то на първо място не забравяйте да се съобразите с неговия вкус. Ако то вече е изразявало предпочитания към определени аромати, то използвайте този факт като главен ориентир. Обикновено децата харесват по-свежите, леки, дискретни и ненатрапчиви аромати.

Ако пък не искате да купувате парфюми, обозначени като "детски", то и тоалетната вода (EDT) за мъже би ви свършила чудесна работа. Характерното за нея е, че има много по-ниско ниво на концентрация, значително по-деликатна е, а и цената й е по-достъпна. Подходящи за по-малки момчета са дървесните, зелените и морските ароматни нотки:

Bvlgari Aqva Eau De Toilette EDT цена 69.99 за 100 ml

Giorgio Armani Code Summer 2010 EDT цена 84.18 за 75 ml

Hugo Boss In motion Eau de Toilette EDT цена 58.99 за 90 ml

Влияние на парфюма върху психиката на детето

Парфюмите оказват силно влияние върху психиката на децата и това отдавна е доказано от специалистите в областта. Употребата на определени аромати има силата да изгради у детето естетически възприятия и за това е важно родителите да успеят да създадат в тях вкус към приятното, към хубавото ухание, което да не влияе дразнещо върху околните.

Миризмите оказват и особено влияние върху формирането на спомени при децата. Изследователи в областта на детската психология са направили редица изследвания, чиито резултати посочват, че децата успяват да запомнят по-добре случки от живота, когато има някакъв запомнящ се аромат, с който те са свързани. За да се потвърди това, е проведен следният експеримент - на малки деца се пуска дадено опознавателно детско филмче, като по това време в помещението се разнася определен приятен аромат. И в последствие, когато детето отново усети този мирис, то успява да си спомни филма с подробности. На същия принцип, ако на детето му се наложи да запомни някаква важна информация, то чудесна помощ за това може да бъде някой хубав парфюм.

Заради това се увеличава и производството на т.нар. ароматни книжки. Те представляват кратки истории, разказани в страници, които излъчват определени аромати – на море, на цветя, на трева. По този начин разказът влияе много по-силно върху възприятията на детето, представя по-реалистично събитията и повлиява върху неговата фотографска памет. Факт е, че тя с напредването на възрастта се губи, но пък запомненото под влияние на аромата остава завинаги.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нишовите парфюми - истинско изкуство в бутилка

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Празниците настъпват с ухания на мед и джинджифил

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем детски парфюм за момче

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив