Да посрещнем есента с парфюми с канела

Да посрещнем есента с парфюми с канела

Уханието на канела носи топлина и уют в есенните и зимните дни. Подправката е особено ценена в кулинарията, но ароматната съставка често намира приложение и при разработването на парфюми за есенно-зимния сезон. Най-древната рецепта с канела датира от 1500 г. пр.н.е. и е открита в Египетски ръкопис. Според една от най-популярните легенди, свързани с канелата, митичната птица феникс гнездяла точно в клоните на дървото, от което се извличала ароматната подправка.

Производството на канела дълго се пазело в тайна

За родина на канелата се приема Шри Ланка, известна също и като Цейлон. Произвежда се също в Китай, Египет, Индия, Австралия, както и на остров Ява и в някои държави от Южна Америка и Африка. Канелата се добива от ликото на тропическо лаврово дърво. Кората се обелва след дъждовния период, след което се оставя да изсъхне добре и се навива на тънки рула. От едно и също дърво, канела може да се добие веднъж на всеки пет години. Това е периодът, необходим за възстановяване на кората на тропическото лаврово дърво, твърдят експерти.

Съществуват няколко вида канела – цейлонска, виетнамска, индонезийска и китайска, известна още като касия. Най-висококачествена е цейлонската канела, която се отличава с червеникаво-кафяв цвят и финост. Дълго време производството на канела било най-дълбоко пазената тайна в Шри Ланка. Технологията е разкрита и разпространена от португалските мореплаватели през 1505 г. В наши дни четири страни се смятат за лидери в производството на канела, като държат около 98% от него – това са Индонезия, Китай, Виетнам и Шри Ланка.

Канелата впечатлява с аромата и полезните си свойства

Подправката често се използва в сладкарството. Особено любима е през есенно-зимния сезон, когато приготвяме различни десерти с ябълки, круши, дюли и мед. Канелата е незаменима съставка и на коледните сладки, както и на греяното вино. Щипка канела придава ориенталска пикантност при приготвянето ястия с агнешко или птиче месо. Често се добавя и в различни чаени селекции. Ароматната подправка прави още по неустоима чаша пухкаво капучино, мляко с какао или мед. Според изследвания, многобройни са полезните свойства на канелата. Тя укрепва имунната система, съдейства за понижавана не кръвната захар, което я прави особено подходяща за хора, страдащи от диабет. Канелата действа тонизиращо, повишава апетита и спомага за доброто храносмилане.

В парфюмерията канелата участва в интересни ароматни композиции

В парфюмерията канелата участва в интересни ароматни композиции

Тя е търсена съставка при разработването, както на ухания за мъже, така и за жени. Съчетава се добре, както със сладки и екзотични нотки, така и с цитрусови и свежи акорди. Може да откриете парфюми, в които канелата е комбинирана с джинджифил, карамфил, кардамон, а също и с лайм, лимон, грейпфрут, портокал, а дори и с нероли, розмарин, роза мента, ванилия или сандалово дърво. Смятана за афродизиак, канелата придава допълнителна топлина и чувственост, на уханните композиции, в които е включена.

Мъжките парфюми с канела, които завладяват сетивата през есента

Щипка канела в уханието прави ароматите за мъже през есента още по-неустоими. Те съчетават чувствена елегантност и покоряваща мъжественост, като едновременно с това създават усещане за уют и сърдечност.

Burberry London парфюм за мъже

Burberry London парфюм за мъже

Burberry London е луксозен парфюм за мъже, представен на пазара през 2006 година. Впечатляващото ухание е създадено от Антони Мезондьо. Ароматът се отличава с елегантност и сексапил и е предназначен за самоуверени мъже, които разчитат на своя стил и въздействието му върху околните. Burberry London е ухание, подходящо за всеки модерен, и космополитен мъж, който залага на класическа семпла елегантност. Парфюмът запазва своя естествен характер, въпреки категоричната мъжественост на аромата му. Прецизно изградената уханна композиция свързва уханна лавандула, свеж бергамот и омайна канела, съчетани с мимоза и неочакван кожен акцент в сърцевината, а базовите нотки тютюн, дъбов мъх, гваяколово дърво и опопонакс допълват аромата с дълбочина и гарантират финал, който дълго ще се помни.

Paco Rabanne 1 Million парфюм за мъже

Paco Rabanne 1 Million парфюм за мъже

Дръзкото ухание за мъже Paco Rabanne 1 Million е лансирано през 2008 година. Смелият парфюм с дървесно-пикантен характер е бестселър сред ароматите за силния пол вече повече от десетилетие. Разработен е от Кристоф Рейно, Оливие Пешу, Мишел Жирар и Кристиан Дюсолие. Paco Rabanne 1 Million е ухание, подходящо за елегантни мъже, които са уверени в способността си да съблазняват. Завладяващият аромат се открива със свеж цитрусов полъх от червен портокал и грейпфрут. В сърцевината пулсира омайна роза, подправена с уханна канела. Базата е плътна и запомняща се благодарение на акордите пачули, кожа и дървесните нюанси, от които е композирана. Впечатляващото ухание на Paco Rabanne 1 Million е едновременно свежо и чувствено. То е допълнено подходящо от флакон във формата на златно кюлче, който също играе значителна роля за успеха на аромата сред мъже, които обичат лукса. Парфюмът е подходящ, както за делничното ежедневие, така и за важни вечерни поводи на мъже, които държат да са център на внимание.

Омайните дамски парфюми с канела са добър избор за студените месеци

В древността канелата е често използвана съставка при изработването на амулети за любов. В наши дни може да изпитате свойството ѝ да омагьосва и покорява с чувствен размах, като си изберете някои от ароматите с щипка канела от нашата селекция.  

Christian Dior Poison парфюм за жени

Christian Dior Poison парфюм за жени

Poison на Christian Dior е представен през далечната 1985 година. Магнетичният аромат продължава да печели сърцата на дамите, което го превръща в жива легенда. Пикантното плодово-дървесно ухание е магнетично и впечатляващо, като подходящо е допълнено от елегантен стъклен флакон. Парфюмът Christian Dior Poison е разработен от Едуар Флечие. Уханната композиция се открива от нотки кориандър, слива, горски плодове и анасон, последвани от карамфил, жасмин, африкански портокалов цвят, опопонакс, тубероза, канела, тамян, роза, бял мед. Базовите акорди поставят акцентите от ветивер, мускус, сандалово дърво, вирджиния кедър, кехлибар, ванилия и хелиотроп.

Xerjoff Casamorati 1888 Bouquet Ideale Парфюм за жени

Xerjoff Casamorati 1888 Bouquet Ideale Парфюм за жени

Горещият и вдъхновяващ Xerjoff Casamorati 1888 Bouquet Ideale е лансиран на пазара през 2010 година. Първото впечатление за пикантно ухание създават нотките канела и индийско орехче. Сърцевината на ароматната композиция е изградена от сандалово дърво, кедър и папирус. Базовите нотки ванилия, кумарин, тютюнев цвят, френски лабданум и мускус придават на уханието финес и изтънченост. Bouquet Ideale е истинска романтична приказка, която ви пренася на Средиземноморието, където се носят ухания на цветя и подправки.

Mancera Red Tobacco Унисекс парфюм

Mancera Red Tobacco Унисекс парфюм

Дървесно-пикантният парфюм Red Tobacco от Mancera е подходящ, както за мъже, така и за жени. Съблазнителният аромат е представен на пазара през 2017 година. Чувственото ухание се открива с богата хармония от връхни нотки агарово дърво, шафран, зелена ябълка, круша, канела, индийско орехче, Incense. В сърцевината са преплетени екзотично пачули и омаен жасмин. Базовите акорди бял мускус, гуаяк, мадагаскарска ванилия, тютюн, хаитски ветивер, кехлибар, сандалово дърво, придават трайност и специфичен характер на уханието. Red Tobacco е тайно оръжие за съблазняване от Mancera. Уханието подсилва естественото въздействие на вашия чар и ви прави още по-неустоими.

Топлите и пикантни парфюми с канела са идеален избор за есенните дни и вечери, когато хладният полъх на вятъра превръща горещото лято само в спомен. Богатството и хармонията на уханията с канела са подходящи за сезона, който впечатлява с пъстрота от цветове и аромати.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Празнично настроение: аромати с нотки на мандарина, иглички,...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 въпроса за парфюмите, на които винаги сте искали да получите отговор

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кои парфюми са най-подходящи за подарък

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив