Бъдете уникални през тази пролет с парфюми с екзотични нотки

Манинка, сподила, питахая, карамбола - думи, които най-вероятно на повечето от вас им е трудно дори да прочетат, пък камо ли да свържат с определено значение. Всъщност това са имената на екзотични плодове, които на Стария континент са известни най-вече като парфюмни съставки.  

Екзотичните плодове придават едно особено нежно, меко и красиво очарование на всеки аромат. Точно те добавят онази вълшебна мистерия, чувственост и елегантност, които долавяме веднага в някои парфюми.  

Избрахме в тази статия да говорим именно за тях най-вече поради факта, че вече настъпи пролетта, а заедно с нея идва и едно всеобхватно обновление - във времето, в природата, в живота, в модата и дори и в ароматите. За това ако още се чудите на какво да заложите тази пролет, то ще ви дадем няколко предложения, които сме сигурни, че ще ви допаднат.  

Манинка - тайното оръжие на мъжете  

Мининката всъщност е плод, който произхожда от Южна Африка, и това, което го отличава от останалите, е присъствието на специфично вещество, силно привличащо женския пол. Така неговият сладко-пикантен мирис се превръща в истински афродизиак за нежната половинка от човечеството.   

На всички мъже, които все още търсят своето тайно оръжие в покоряването на женските сърца, препоръчваме тази пролет да се доверят на

Boss The Scent на Hugo Boss

Той е олицетворение на всичко онова, което жените искат да усетят у мъжа - сила, мъжественост, изразена индивидуалност, самостоятелност, чар, сексапил. За това Boss The Scent е чудесен избор за онези мъже, които обичат да флиртуват и да съблазняват жените.  

Саподила - свежест, която ще усетите за първи път  

Саподила (или наричан още "дървесен картоф") е екзотичен плод, чиято родина е Централна Америка. Характерното за него е, че съдържа редица полезни вещества като калий, мед, желязо, фолиева киселина, ниацин, пантотенова киселина, както и прости захари като захароза и фруктоза и лесно смилаема целулоза.  

Приятната нотка на саподилата се разтваря еднакво добре както на женската, така и на мъжката кожа. За това ако за ляотото си търсите парфюми със свежо, сладко и приятно ухание, което да не прилича на никое друго, което вие и познатите ви сте усещали досега, то ви препоръчваме да се спрете на такива, в чието съдържание се среща този екзотичен плод. Такъв аромат е Mojave Ghost от Byredo.  

Питахая - тайното оръжие на жените  

Разбира се, след като разкрихме на мъжете тайната на успешното съблазняване, няма как да не отправим и нашия реверанс към по-красивата половинка от човечеството. За дамите подготвили тежката артилерия - истински драконов плод! Става дума именно за кактуса в причудлива форма и неонов цвят, известен още като питахая или питая. Неговият уникален свеж аромат не може да бъде объркан и е в състояние да побърка хормоните на всеки мъж, който го усети.  

Питахаята е част от съставките на популярния Dot на Marc Jacobs. Създаден е специално за жените, които обичат да флиртуват, обичат изненадите и са готови във всеки един момент да се впускат в приключения и да преживяват нови емоции.   

Карамбола – умерена свежест със специфична сладост  

Карамболата е онзи фантастичен плод, чиито парченца имат формата на красиви звездички. Заради интересния му външен вид много от шеф готвачите в изисканите ресторанти го използват като декорация за някои от десертите си. В най-чистия си вид плодът се среща на остров Цейлон и Молукските острови, а култивирани сортове се отглеждат във Виетнам, САЩ, Китай, Индия, Индонезия, Филипините.  

Специфичният аромат на карамбола се използва най-често във връхните нотки на свежите мъжки парфюми и на плодовите женски аромати. Той придава на композицията умерена свежест примесена с лека специфична сладост, която не може да се получи по друг начин.  

Популярни парфюми с нотка на карамбола са Angel Sunessence Edition Bleu Lagon от Thierry Mugler и Versace Eau Fraiche от Versace.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен дует: двойните парфюми – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 дамски парфюми за зима 2018/2019 г.

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Женските парфюми, които се харесват на мъжете

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив