Ароматна история: Miss Dior

Женствен, чувствен и класически, Miss Dior е един от най-разпознаваемите и продавани парфюми в света. Въпреки че е създаден преди почти 70 години, той все още е сред най-предпочитаните от голяма част от дамите, представителки на всякакви раси и култури.  

Christian Dior прави истинска революция в света на модата след Втората световна война, като създава т.нар New Look – изключителна женствена мода с огромна доза сексапил. Dior е на върха и бързо усеща вкуса на успеха на своята империя. Ето защо през 1947 г. издава и първия си аромат - Miss Dior.  

"Създадох този аромат най-вече, за да обгърне всички жени, които носят моите рокли..." - казва Dior. Откъде идва уханието на тази предизвикателна женственост? Miss Dior - изискан и дързък, романтичен и в същото време елегантен, вълнуващ и чувствен, светъл, флорален, шипров аромат с дъх на пролет. Връхните нотки на червен портокал придават на цялата композиция свежест и блясък, следвани от елегантните нотки на сърцето, където се преплитат ароматите на нероли от Тунис и турски и български рози. А усещането за наситеност идва от индонезийското пачули - знакът на шипровите аромати.  

Флаконът  

Когато през 1947 г. парфюмът е пуснат в продажба, се е продавал в една по-различна бутилка от тази, с която ние го разпознаваме днес. Удълженото шишенце напомня на женска фигура, но 3 години по-късно марката променя изцяло дизайна в полза на геометричните форми, които ние познаваме. Чисто архитектурно флаконът на Miss Dior е прост, скромен и чист. Този култ, "един ушит костюм", се разглежда като един от триумфите на модернизма.  

Името  

Много хора все още се чудят защо точно "Miss Dior". Както обикновено, името е дадено от Нейно Величество Случайността. Christian Dior дълго го мъчел въпроса как е най-подходящо да бъде озаглавен новия му парфюм, докато в един запомнящ се (както се оказва) ден в бутика му влязла неговата сестра и асистент дизайнерът се обърнал към нея с думите: "Voila, Miss Dior!", а не, както е правилно на френски с "мадмоазел".   

Продълженията...  

Miss Dior е истинската дама сред парфюмите. Самият Dior каза: "Създайте за мен аромат, който да мирише на любов", а както знаете, любовта е многостранна. Ето защо има и толкова много продължения, които могат да бъдат открити и днес по рафтовете на магазините - Miss Dior Parfum Pour Cheveux, Miss Dior Eau Fraiche и др. Последният от серията засега е Miss Dior Blooming Bouquet - една неописуемо привлекателна композиция на букети с цвета, създадена от парфюмериста Francois Demachy. Красив и ароматен, смел и пикантен, цъфтящ и свеж – изобщо истински аромат на радост.  

А във Вашата колекция има ли парфюми от серията Miss Dior? Можете да споделите с нас в коментарите :)  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Бъдете уникални през тази пролет с парфюми с екзотични нотки

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Вкусните аромати на лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Легендарните парфюми, които омайват поколения

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив