Ароматите SoOud съчетават буйната страст на Ориента и фината изтънченост на Франция

SoOud парфюм

Луксозната нишова парфюмерийна къща SoOud е основана от известния парфюмерист Stephan Humbert Lucas през 2010 г. Целта му е да разработи аромати, които са своеобразна пресечна точка на френската изисканост и ориенталската пищност, изобилие и мистичност.

В свят, доминиран от противопоставяния и социални контрасти, парфюмите SoOud се раждат с намерението да позволят на две очевидно противоположни световни култури да се срещнат. Не е изненада, че като истински французин – темпераментен, експресивен и романтичен, Stephan Humbert Lucas е запленен от магнетичната чувственост на Ориента.

Парфюмеристът коментира своите творения с марка SoOud така: „Чувствам се като Русо, който създава неговите картини.  Обичам да се затварям в студиото си, създавайки красиви неща.  По този начин аз съм свободен да интерпретирам описания обект, да го деформирам и изграждам отново без страх от компромис“. 

Парфюмите SoOud са вдъхновени от магнетизма на жените в Ориента

При създаването на уханията с марка SoOud, Stephan Humbert Lucas се вдъхновява от тайнствената чувственост и красота на ориенталските жени, забулени с воали. Препратки към магичната философия на Ориента може да се открият и в дизайна на парфюмните флакони на SoOud, които представляват воал от непрозрачно стъкло с прозрачна стъклена среда и напомнят хиджаб.

Парфюмите SoOud са вдъхновени от мистерията на забулената, завоалирана и загадъчна женственост. Stephan Humbert Lucas определя създаването на ароматите SoOud като „…вълнуващо приключение с фатална и мистериозна жена, която изпълва мислите и провокира желание да откриете извора на нейната магическа сила“.

Името SoOud е игра на думи с характерни препратки

Вдъхновено е от популярното в арабския свят благородно име Saoud. В названието на елитните нишови парфюми е поставен акцент и върху една от основните съставки използвани за разработването им - уд, която е сред най-ценните суровини в парфюмерията.

Създателят на SoOud - Stephan Humbert Lucas, споделя, че като истински изследовател и творец се отдал на пътешествия в Африка и Азия, където първо да опознае скъпоценния и автентичен характер на дървото и да усети специфичния аромат на етеричното масло, преди да използва суровината в своите парфюми. В своите парфюми той влага най-добрия уд, който е успял да открие и опознае лично.

Да разработя ухания с уд беше много специално предизвикателство за мен. Това е една много трудна съставка, но аз се наслаждавах на процеса да я претворя в моите ароматни композиции. Създавайки SoOud всъщност си поставих за цел и хора, които нямат много опит с тази ценна ароматна съставка да ѝ дадат шанс да ги завладее“, разказва Stephan Humbert Lucas.

Ароматите SoOud са разделени в две основни линии - Parfum Nectar и Eau Fine

Те се различават основно по концентрацията на етерични масла в тях. В изданията SoOud Eau Fine концентрацията на ароматни масла е от 25% до 30%, а в Parfum Nectar  - от 40% до 50%. SoOud Nektar са истински висококонцентрирани, богати и скъпоценни екстракти, докато Eau Fine са с интензивен състав, който е деликатен за кожата.

Ароматите са изкусно формулирани от висококачествени съставки и по същество представляват съвременна интерпретация на определението „ориенталски“ парфюми. Чувствената природа на типично ориенталските суровини е съчетана с прецизността на западното качество и дизайн, за да се получат уханията с марка SoOud.

Парфюмите SoOud отдават своята поетична почит към душата

Създаването на новата парфюмерийна къща през 2010 година е лансирано с рекламна кампания, за лице на която е избрана забулена жена от Близкия Изток, символизираща мистериозността, чувствеността и красотата. Посланието е, че уханията разкриват душевността, която преодолява културните различия на два свята.

Ароматите SoOud отдават своята почит към жените и техните мечти, завоалирани от изначалната скромност на Изтока. Всеки от ориенталските скъпоценни камъни в уханната колекция на  SoOud  носи арабско име със специално значение.

SoOud Ilham Eau Fine

SoOud Ilham Eau Fine

Парфюмната вода SoOud Ilham Eau Fine е подходяща, както за мъже, така и за жени. В превод от арабски „Ilham“ означава „вдъхновение“. Уханието препраща към магията на мастилото, което излиза под перото на поета, който вглъбено пише своите рими, докато светлината от залеза прониква в стаята, придружена от аромата на жасмин.

Ароматната композиция изящно покорява сърцето, подобно на вдъхновението, което владее поета, отдаден на творческия си порив. SoOud Ilham Eau Fine завладява с връхни нотки шафран, последвани от есенция от бергамот и базов акорд, формиран от дървесен мускус, кехлибар и гуджум.

SoOud Ouris Parfum Nectar d`Or

SoOud Ouris Parfum Nectar d`Or

Парфюмният екстракт за жени Ouris by SoOud се отличава с ванилово-кехлибарения си характер. В превод от арабски „Ouris“ означава „възвишен“. Уханната композиция вълнува сетивата и ги въздига отвъд реалността. Ароматът съчетава завладяващите нотки праскова, слива и касис, сладка турска наслада формирана от жасмин, бадем и цветен прашец, допълнени с мед, тагетис, бял кедър ирис, сандалово дърво, ванилия и боб Тонка.

SoOud Masha`er Parfum Nectar d`Or

SoOud Masha`er Parfum Nectar d`Or

Унисекс парфюмният екстракт SoOud Masha`er Parfum Nectar d`Or запленява още с връхните си нотки касис, бадем, мандарина, иланг-иланг, черен пипер и озонов акорд. Сърцевината на аромата омайва с лилия, роза, бял жасмин, циклама и ориган.

Базовите акценти сандалово дърво, ветивер, пачули, ванилия, мускус и кехлибар придават завършеност на уханието. Ароматът на SoOud Masha`er Parfum Nectar d`Or призовава да погледнете в очите на човека, който го носи, за да почувствате съчетанието от смелост и ранимост, чувственост и мекота, които ще си проправят място дълбоко в сърцето ви.

SoOud Jazzab Parfum Nectar d`Or

SoOud Jazzab Parfum Nectar d`Or

Впечатляващият унисекс парфюмен екстракт SoOud Jazzab Parfum Nectar d`Or напомня на кралска осанка на арабски принц, пазена в скъпоценен еликсир с неустоими вибрации. Арабската дума "Jazzab" означава „развълнуван“. Уханието изразява силата на мъжкия магнетичен чар, въплътена от един-единствен мъж.

Докосването му ухае на рози, туниката му е напоена с кехлибар и тамян, проницателните му черни очи се взират в ситните дюни, докато чака любимата си. Бергамот, лавандула и листа от канела създават първото впечатление за SoOud Jazzab Parfum Nectar d`Or. В сърцевината пулсират шафран, ирис и смирна, а базата е формирана от уд, амбра и кедрово дърво.

SoOud Hadis Parfum Nectar d`Or

SoOud Hadis Parfum Nectar d`Or

SoOud Hadis Nektar е унисекс парфюм с флорален характер. Уханието напомня свежестта на оазис, който примамва след дълга разходка в пустинята, когато лицето е изпръхнало от слънцето и вятъра, носещ пясък, а тялото жадува за живителна глътка вода.

SoOud Hadis Nektar запленява с омайния аромат на хиляди сладки цветя и цъфнали дървета, а оазисът сред пустинята вече не е мираж и дава своето обещание за нов живот. На арабски значението на думата „Hadis“ се свързва с „Промяна“.  Уханната композиция се открива с цитрусови нотки лайм и бергамот, последвани от елов балсам, жасмин, уд и шафран в сърцевината. Базовите акорди кехлибар, кедрово дърво, мъх, мускус, папирус и пачули правят уханието на SoOud Hadis Nektar уникално и запомнящо се.

SoOud Jade Eau Fine

SoOud Jade Eau Fine

Парфюмната вода SoOud Jade Eau Fine е подходяща, както за мъже, така и за жени. Тя блести с очарованието на скъпоценния камък нефрит, който в Близкия Изток е символ на 5 добродетели - доброта, чувство за справедливост, интелигентност, смелост и чистота. Привлекателността на неговия цвят е отразена и във флакона на парфюма, който напомня на зелени нюанси, прегърнати от синевата на нощта.

Също както нефрита, и уханието на SoOud Jade Eau Fine провокира усещане за хармония и спокойствие. От  SoOud са предпочели да запазят в тайна точния състав на ароматната комбинация, която е изградена от редки кехлибари.

Парфюмите на SoOud впечатляват с магическата среща между Запада и Близкия Изток. Уханията съчетават фина изисканост и изгаряща чувственост и превеждат сетивата сред лабиринт от внушения, аромати и прошепнати думи. Те ви отправят покана да откриете вътрешната красота и сила, която действа отвъд всяка догма и идеология.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите за събуждане, с които ще започнете с настроение всеки ваш...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен дует: двойните парфюми - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Избираме най-добрите парфюми за 2020

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив