6 въпроса за парфюмите, на които винаги сте искали да получите отговор

6 въпроса за парфюмите, на които винаги сте искали да получите отговор

Съдържание:

1. Защо е важно да разполагаме с достатъчно информация относно парфюмите, които използваме?

2. Къде трябва да пръскам парфюма – на дрехите или върху кожата?

3. Трябва ли да съхранявам парфюма далеч от слънчева светлина?

4. Високото съдържание на алкохол в парфюма ще дразни ли кожата ми?

5. Защо даден парфюм мирише различно на мен в сравнение с други хора?

6. Открих, че след като нося парфюма известно време, вече не го усещам – защо това е така?

7. Как мога да увелича трайността на парфюма през целия ден?


На пръв поглед ни се струва, че, стане ли дума за парфюми, то няма какво кой знае колко да се обсъжда – или дадено ухание ти харесва, или не е твоята есенция. Дали?

През последните години забелязваме все по-нарастващ интерес, що се отнася до опознаването в детайли на любимите ни парфюмни продукти. За някои хора е чисто и просто любопитство, докато за други е категоричен начин да затвърдят и засвидетелстват любовта си към марковите ухания. Вероятно и на вас се е случвало да искате да опознаете още и още нещо, което е привлякло вниманието ви.

Решихме да посветим днешната статия на едни от най-често задаваните въпроси, чиито отговори сякаш винаги са вълнували почитателите на изящните аромати. Напълно сме съгласни с идеята, че един от най-преките пътища за затвърждаване на любов е именно детайлното опознаване. Нека се впуснем заедно в света на брилянтните маркови ухания!

Защо е важно да разполагаме с достатъчно информация относно парфюмите, които използваме?

Винаги сме считали, че е от ключово значение потребителите да са запознати в детайли с козметичните продукти, които използват. Всеки един от нас е строго индивидуален, което ще рече, че действието на едни и същи продукти ще бъде различно и при различните хора. Познавайки в детайли същността на даден парфюм, ние много по-лесно бихме могли да определим доколко неговото използване е подходящо и безопасно за нас.

Освен това, чрез запознаване с някои от основните характеристики на ароматите, ние бихме имали възможността и съществено да ги подобрим, за да можем максимално да се възползваме от прекрасните им качества, докато ги носим. Ето какво имаме предвид – нека дадем отговори на 6 от най-задаваните въпроси, свързани с парфюмерията.

Къде трябва да пръскам парфюма – на дрехите или върху кожата?

Често сме се сблъсквали с този въпрос. Като че ли битува схващането, че, впръсквайки парфюма по дрехите си, ние ще се радваме за по-дълго време на неговия аромат.

Истината е, че далеч не всички материи имат засилена способност да абсорбират аромати. Ако трябва да посочим такива, то категорично бихме споменали плетивата. Генералното правило обаче, гласи, че не е никак добра идея да впръскваме от парфюмите върху дрехите си. Наличието на масла в есенциите с лекота може да доведе до образуването на петна по тъканите. Едва ли бихте искали непосредствено преди излизане да се налага да сменяте тоалета си поради такава прозаична причина. Винаги избирайте ключови места по кожата си за нанасяне на парфюм – китките, ключиците, зоната зад ушите, както и местата зад лактите и коленете.

Трябва ли да съхранявам парфюма далеч от слънчева светлина?

Категорично да!

Правилното съхранение на вашия парфюм ще осигури дългото му ползване, без да усетите загуба или промяна на неговия аромат. Пряката светлина и особено слънчевите лъчи могат да повредят на молекулярната структура на аромата, което, от своя страна, да доведе до промяна в аромата, неговото отслабване, или видоизменяне на цвета или консистенцията на есенцията. За съхранение на ухания се препоръчват сенчести и сухи места – избягвайте да държите парфюмите си в банята или на перваза на прозореца например.

Високото съдържание на алкохол в парфюма ще дразни ли кожата ми?

По същество парфюмите съдържат алкохол, но дали наличието му ще дразни кожата е строго индивидуален въпрос. Всички ние представляваме ярки индивидуалности – съвсем същото можем да кажем и за кожите си.

При подобни чудения специалистите препоръчват да тествате малко количество от парфюма върху малък участък от тялото си. В магазините идеални за целта са тестерите – впръснете малко количество от есенцията и изчакайте известно време. Типичните симптоми за раздразнение са зачервяване, сърбеж, парене. Ако не установите нищо такова като ефект, то спокойно можете да си закупите разфасовка от аромата. Тестването на аромати е препоръчително и по друга причина – знаем, че всяка есенция притежава цял букет от нотки. Връхните, средните и базовите такива разгръщат аромата си по различно време. Ето защо, ако желаете да усетите цялата гама от ухания, преди да пристъпите към закупуване, използвайте тестерите в магазините.

Защо даден парфюм мирише различно на мен в сравнение с други хора?

Краткият, но и същевременно с това най-точен отговор е: защото сме различни.

Всеки един от нас притежава своя собствена дистинктивна миризма – съвсем естествено е когато тя се смеси с парфюмната есенция, изходният резултат да е различен аромат при различните хора. Голяма част от уханията са способни дълбоко да се абсорбират в кожата и така да се усещат за по-дълго време при някои хора. Начинът на носене на аромата е също от значение – доказано е, че хората, които използват есенциите си веднага след душ, сякаш „заключват“ акордите им във все още влажната кожа и така се радват по-дълго на прекрасните им нотки.

Открих, че след като нося парфюма известно време, вече не го усещам – защо това е така?

Вариантите за отговор на този въпрос са два.

Първият е доста прозаичен – доста е вероятно просто да сте привикнали към уханието и сетивата ви да не го регистрират след известно време. Това е често срещано, особено ако се придържате към един и същи парфюм, който да носите всеки ден.

Вторият вариант на отговор е свързан с понижената трайност на аромата. Причините за това биха могли да бъдат много:

  • Закупуване на неоригинален продукт
  • Неправилно съхранение – излагане на слънце, влага или не плътното затваряне на флакона
  • Неправилно носене – специалистите препоръчват уханията да се поставят на определени места и в определени моменти

Как мога да увелича трайността на парфюма през целия ден?

Съвсем логично (и подходящо след последния въпрос) достигаме и до хвърляне на малко яснота върху този казус. Определено всеки би желал да усили трайността на предпочитания от него аромат!

За да постигнете това, бихте могли да се възползвате от някои от следните насоки:

  • Винаги закупувайте само оригинални продукти – имитациите може и силно да наподобяват аромата на марковите есенции, но далеч не същото може да се каже за тяхната трайност
  • Специалистите препоръчват нанасянето на парфюм след душ, тъй като ароматите в пъти по-силно се абсорбират от все още леко влажната кожа
  • Винаги носете парфюма си на най-подходящите за това места по тялото си – китките, зоната зад ушите, местата зад коленете и лактите, зоната на ключиците
  • Не втривайте аромата по китките си – свикнали сме да правим това, но всъщност, вместо да разнесем есенцията, ние спомагаме нейното изтриване
  • Впръскайте от аромата в косата си – космените фоликули чудесно абсорбират парфюма
  • Комбинирайте парфюма си с продукти за тяло, носещи същия аромат – подходящ избор биха били душ гел, дезодорант, рол он, афтършейв, крем или лосион за тяло

Искрено се надяваме да сме съумели подробно да отговорим на някои от най-често задаваните въпроси, свързани с любимата ни всички ни маркова парфюмерия. Оттук насетне можем само да ви пожелаем прекрасни мигове с избраните от вас есенции!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Calvin Klein и парфюмите, които останаха в сърцето ни

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв мъжки аромат да изберем за есента

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Свежи пролетни флорални ухания за него и нея

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив