6 прически, подходящи за топлите дни

„Красотата на жената не е в дрехите, които носи, нито във фигурата, която има, а е в начинът, по който сресва косата си"                   Чехов

Прическата е най-красивото бижу, което може да има една дама. Това твърдение отдавна е потвърдено както от експерти, така и от представителите на силния пол. За съжаление обаче, поддръжката на косата е трудна задача, която няма как да се изчерпа само до редовни посещения във фризьорския салон.

А за жените истинското предизвикателство настъпва с идването на лятото. Всяка от нас е изпитвала усещането как косата изведнъж започва да й тежи, да я запарва, да чувства дискомфорт и в резултат на това се получава кофти прическа.

Ако и вие се чудите какво да правите с косата си през летните жеги, то ще ви дадем няколко съвета за подходящи прически, с които ще се чувствате добре и ще събирате погледите и на мъжете, и на жените.

Конска опашка

Разбира се, любимата конска опашка е идеалното решение - бързо, лесно, удобно и красиво. Подходяща е за дълги и средно дълги коси. За да я направите по-интересна и ефектна, можете да увъртите малък кичур около ластика и така ще получите прическа, която става и за вечерни партита, и за работен ден в офиса.

Кок

Ако предпочитате съвсем прибрана коса, която да не се мотае около врата ви, то кокът е вашият вариант. Този тип повдигната високо горе прическа е подходяща за жени с дълга и красива шия, които обичат да я подчертава. За да получите максимален ефект, ви препоръчваме да я комбинирате с красиво колие и обеци.

Плитка

Плитките са модата, която никога няма да остарее - това твърдят редица модни експерти. Дали ще е обикновена плитка, двойна или рибена кост, това зависи изцяло от вашия вкус и желания... и от способностите ви в сплитането, разбира се.

Ролки

За дамите, които имат къса и права коса чудесно решение би било и използването на старите и добре познатите ни ролки. Чрез тях можете да придадете страхотен обем, който след това да фиксирате и да получите нещо като "коса на клечки". Така тя ще стои високо и няма да запарва врата ви и да ви кара да се изпотявате.

Ефектът мокра коса

Ефектът на мократа коса също е сред най-актуалните решения за лятото. Той може да бъде постигнат изключително лесно и е подходящ за всеки тип коса - нужни са ви само подходящ гел или пяна, които ще ви помогнат да запазите перфектния й вид през целия ден.

Аксесоари за коса

Аксесоарите също са чудесен вариант, с който да придадете на косата си свежест, романтика и усещане за лято. В магазините можете да намерите всякакъв вид красиви и оригинални продукти – ластици, диадеми, шноли, щипки, ленти, цветя и др., и да изберете тези, които ще отиват на вашата визия.

Накрая можем само да цитираме руския гений Чехов, който е казал, че „красотата на жената не е в дрехите, които носи, нито във фигурата, която има, а е в начинът, по който сресва косата си". Ето защо прическата ви е вашият най-голям акцент. Погрижете се и през лятото той да бъде зашеметяващ!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, които ухаят на Коледа

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Полезни съвети за носенето на маски за лице

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Продуктите за тяло и защо ги обичаме

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив