6 правила за красива коса през есента и зимата

С настъпването на студените месеци страда не само нашето настроение, но и косата ни. Влагата, ниските температури и вятърът оказват влияние не само върху цвета, както всички забелязваме, но и върху текстурата на косъма (което не винаги се вижда с просто око). И неизбежно настъпва онзи неприятен момент, в който се поглеждаме в огледалото и виждаме изтънялата си, оредяла и суха коса. За да избегнете това, ви предлагаме шест правила, чрез които ще поддържате косата си свежа, здрава и сияйна дори и през есенно-зимния сезон.

Хидратирайте повече

Както кожата, така и косата ни се нуждае от повече овлажняване през есента и зимата. Сменете летните си шампоан и балсам с нови, които имат по-сълно възстановително действие. Така ще помогнете на косата си по-лесно и по-бързо да се адаптира към промените в температурата, като укрепите корените и предотвратите риска от косопад. Повечето експерти препоръчват да се насочите към продукти, които съдържат компоненти като палмово масло и жожоба.

Почиствайте качествено 

Да, дори и косата ви се нуждае от почистване независимо дали през лятото сте полагали за нея най-стриктната и редовна хигиена. След края на горещия сезон в скалпа и косъма остават малки частички замърсявания, остатъци от стилизиращи средства и пясък. За това през първите есенни дни е желателно да си направите процедура по качествена "детоксикация". Това може да се случи с помощта на специални шампоани, които са предназначени за интензивно почистване и се използват не повече от един път (максимум два) в седмицата. Имайте предвид обаче, че с този тип шампоани трябва да се внимава при боядисани коси, тъй като има вероянтност да променят или изцяло да премахнат цвета.

Изпозлвайте само натурални съставки

Много важно е през есента и зимата да залагате само на натуралните и естествени компоненти. Защо? Причината е много проста - химическите съставки, както знаем, са на синтетична или спиртна основа, което допълнително вреди на косъма и го лишава от естественото му защитно покритие. Друг плюс на натуралните съставки е, че те много по-добре овлажняват. Така че най-доброто, което можете да направите за косата си, е да си приготвите домашна маска изцяло с натурални компоненти.

Увеличете обема на косата си допълнително

Косата има нужда от допълнителен обем, когато времето е влажно и студено. За да се постигне това ви препоръчваме да използвате стилизиращи средства един път в седмицата (балсам, шампоан) и маска за обем - два пъти в седмицата. Това ще бъде напълно достатъчно.

Ако боядисвате косата си, избирайте нюанси от тъмната гама

Лятното слънце подчертава страхотно всички нюанси, но есента прави светлите оттенъци да изглеждат скучни и непривлекателни. За това, ако предпочитате да боядисвате косата си, ви препоръчваме да изберете цвят, който е с един или два тона по-тъмен от обичайния, който използвате.

Хранете се балансирано

За да изглежда косата ви по-красива и здрава през есента и зимата, необходимо е да внимавате и с продуктите, които консумирате. За пълноценно хранене заложете на храни, които са богати на минерали, витамини, протеини и цинк – кафяв ориз, мляко, яйца, грах, риба и морски дарове и др.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Безопасни ли са съставките в парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, подходящи за спорт

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрата терапия за грижа за кожата на зрели жени от Shiseido

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив