6 грешки, които водят до поява на акне

Кожата, предразположена към поява на акне, засяга не само тийнейджърите, но и много хора (и особено дами) между 30 и 40-годишна възраст. За това ви представяме шестте най-популярни грешки, които обикновено допускаме и които причиняват акне.

1. Непочистване на лицето преди лягане

Това, че сте изморени не е извинение да пропуснете почистването на кожата на лицето си преди лягане. През деня, каквито и грижи да сте полагали за нея, тя е събрала доста замърсявания и е произвела себум. И ако всичко това остане на повърхността й по-дълго време, то се развиват бактерии, които предизвикват поява на пъпки. Заради това преди да си легнете вечер, задължително почиствайте лицето си с тоник или почистващ продукт, който да премахне всички останали от деня замърсявания.

2. Прекалено изсушаване на кожата

Една от основните причини, която води до поява на акне, е производството на голямо количество мазнина (или т.нар. себум), която запушва порите, инфектира се и се получават малките червени пъпчици. И за да предотвратят това, много хора решават да мият прекален очесто лицето си, като използват продукти със съставки, които имат изключитлено изсушаващ ефект. Но истината е, че изсушаването на кожата води до естественото производство на още повече мазнини. Затова дерматолозите препоръчват употребата на почистващи продукти без алкохол. Добре е да комбинирате продукти за лице от една серия, като използвате ежедневен лек хидратант.

3. Прекомерна консумация на млечни продукти

При много хора появата на акне в областта на челюстта е именно прекомерната употреба на млечни продукти. Истината е, че връзката между двете не съществува винаги и при всички случаи, но ако започнат да ви се появяват пъпки точно на това място, то си заслужава да намалите консумацията на мляко и производните му продукти за няколко седмици, за да видите дали състоянието ви няма да се подобри.

4. Не стискайте пъпките

Човешкото тяло е създадено от природата така, че да се регенерира и само да се бори с появилите се инфекции. За това в никакъв случай не стискайте пъпките, защото като премахвате връхчетата им всъщност вкарвате бактерията по-дълбоко в кожата и правите така, че процесът по тяхното заздравяване да се удължи. А така се увеличава и шансът да остане белег.

5. Сменяйте по-често спалното си бельо

Замърсяването от околната среда, от кожжата от косата, произведения себум, както и бактериите и потта се пренасят върху спалното бельо и калъфката на възглавницата отново върху лицето ви. За това е препоръчително да изпозвате калъфки, които са изработени от естествени материали, и като си лягате всяка вечер да ги обръщате наобратно. Сменяйте калъфките на възглавницата си на всеки два дни и перете спалното бельо с прах без изкуствени аромати.

6. Ексфолирайте кожата на лицето си редовно

Ексфолиацията представлява процес на премахване на мъртвите клетки на кожата. Ако те не се отстраняват, на повърхността си кожата се напластява, запушва порите и това води до поява на пъпки и черни точки. За това специалистите съветват да се използва нежен ексфолиант, който е подходящ за вашия вид кожа. Добър вариант са и новите и модерни устройства със системи за дълбоко почистване на кожата.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжки и дамски парфюми за лятна сватба

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да се грижим за кожата си през предстоящите летни месеци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията на Boucheron Quatre

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив