5 популярни летни унисекс парфюма

Унисекс парфюмите винаги са били добър избор, защото ароматите от тази категория могат да бъдат подходящи както за жените, така и за мъжете. И това, което е особено удобно, е, че ако имат еднакъв вкус със своята половинка, можете да си купувате само по един парфюм. Интересно е, че все по-често марките избират да пускат по два парфюма от една и съща серия - мъжки и дамски. Така че в този материал ще ви запознаем с онези аромати на най-известните компании, които според създателите им са перфектният избор през летните дни.

Armani Prive: Bleu Turquoise и Bleu Lazuli от Giorgio Armani

Очарован от духовността и мистицизма на Индия, Джорджо Армани посвети своите нови аромати на отразяването на душата на тайнствената страна. Имената им не са избрани случайно - "Bleu Turquoise" и "Bleu Lazuli", тъй като в Индия синьото се счита за свещен цвят. Той олицетворява силата, мъжествеността и самата Вселена - това е цветът и на морето и и на безкрайния хоризонт, които пък са символ на живота.

Акордът на черна ванилия се отваря през леки солни нотки и сякаш символизира срещата на небето и океана на хоризонта. Ароматът "Bleu Turquoise" се реазтваря с деликатни средиземноморски нотки от розов пипер, индийски жасмин и морска сол, които се сливат с топли нотки на ванилия от остров Мадагаскар, масло от сандалово дърво, заедно с оригиналния и леко горчив мъх. В нотките на сърцето в растящ дует се разкриват индийски жасмин и иланг-иланг.

Твърдите тютюневи нотки на аромата "Blue Lapis lazuli" се омекотят от светлинното звучене на листата на чай мате и цветето османтус, което придава на аромата изразителност и дълбока чувственост. Базовите нотки, в които тамянът се смесва с индийските подправки, придават усещане за духовност и умиротворяване, така характерни за Индия. В сърцето пък са скрити обгръщащ жасмин и сини сливи, които придават леко приятна горчивина.

Love The Way You Feel от Kilian

Love The Way You Feel утвърждава всички удоволствия на спокойна лятна ваканция. Този затоплящ екзотичен аромат, базиран на легендарната нотка на моно масло, напомня на нежността и страстта на докосването, луксозната светлина на слънчевото изгаряне и мускулестите тела на горещите плажове. Парфюмистът Calis Becker прие предизвикателството, изхвърлено от Килиан Хенеси! Тя успява да преведе легендарния аромат на плажа през моно маслото и да създаде уникална флорална композиция, базирана на неговите съблазнителни нотки. Светлите горни акорди на бергамот и нероли създават сладка атмосфера на чувственост. Екзотичното сърце на аромата се разкрива от букет от тиарови цветя и иланг-иланг. Следата от композицията заслужава специално внимание. Това е истинско тайно оръжие, което ще ви подлуди с нотки на кокос и ванилия. Така тази мека и все пак изненадващо чувствена комбинация ще отвори вратата към света на изкушението! 

Vetyverio от Diptyque

Композицията е изградена около ветивера, чийто ароматът се основава на контрастни нотки - сухи и мокри, свежи и топли. Нотките на индонезийски ветивер изразява цялата сила и енергия на Азия. А нотките на мастило, дърво и вулканична скала разкриват страстната природа на това растение. Само хаитският ветивер възпира това въодушевление и дава на композицията неочакван възвишен характер. За да се смекчи яркия и смел аромат на ветивер, който е символ на сила и мъжественост, Diptyque добавя към състава рафинирани и женствени флорални нюанси, в които доминира розата. Нежната и чувствена природа на прекрасния мадагаскарски иланг-иланг, красивата турска роза и египетското здравеопазване възпират пламенния характер на ветивера. Италианският мандарин, флоридовият грейпфрут, лимонът и сицилианският бергамот придават своите пресни плодови акорди на композицията, запълвайки аромата с ярката слънчева светлина. Мускус и карамфил, смесени със семена от моркови, пък придават пикантен състав. Общо взето, можем да кажем, че Vetyverio е флирт от ярък ветивер със свеж цветен букет!

Tamarindo от Memo

Малкият град Тамариндо, разположен на крайбрежието на Коста Рика, се превърна в нов източник на вдъхновение за създателите на Memo. Парфюмът напомня на снежнобелия пясък, лазурната вода вода и безкрайните летни звуци със своите нотки на цвят от ананас и ванилия. Тропическите гори и зелените палми отговарят с меки нотки на бергамот. Едно наистина щастливо място!

Oro от Moresque

Кулминацията на Златната морска колекция, ароматът Oro е изграден около нотки на лилии и мускус. За да претвори красотата на разтопеното злато в парфюма, парфюмеристът използва специална технология - вулканизация, високо температурно извличане, което дава на всеки компонент леко опушен звук.  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как се прави опушен грим - ръководството, от което се нуждаете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за косата през топлото време – как да запазим блясъка и...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматен хороскоп за 2018 г. – Oвен, Tелец и Близнаци

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив