5 мита за парфюмите, които ще развенчаем

Парфюмите са неизменна част от живота ни и винаги може да се каже по още нещо за тях. И така, както световните парфюмеристи постоянно откриват нови факти, има и някои широко разпространени твърдения, чиято истинност трябва да се оспорва. А целта на тази статия е именно това - да развенчаем пет от най-популярните мита, свързани с парфюмите, които се ширят свободно сред родното общество.

Мит 1: "Парфюмът трябва да се нанася върху дрехите, а не върху кожата"  

Няма такова нещо - колкото по-бързо забравите това "правило", толкова по-добре. Истината е, че парфюмите трябва да се впръскват именно по кожата и да си взаимодействат с нея. И колкото по-разнообразна, интересна и наситена е ароматната им композиция, толкова повече се изменя тя върху кожата. Това е и отговорът на често задавания въпрос: "Защо парфюмът мирише уникално, когато приятелката ми се парфюмира, а при мен не е така?" Човешката кожа съдържа различни вещества, които влизат във взаимодействие със съставките на уханните капчици, и така се получава трети съвсем различен аромат. За това един и същи парфюм може да стои различно на двама отделни човека.  

Мит 2: "Ароматът става по-лош с течение на времето"  

Не времето е това, което разваля аромата, а преките слънчеви лъчи и топлината. И няма никакво значение дали парфюмът е евтин или скъп - ако той не се съхранява правилно, то уханието на течността ще се промени. Експертите все пак потвърждават, че има композиции, които не се променят при никакви условия, но те са изключително малко.  

Мит 3: "Жените не могат да използват мъжки парфюми"  

Всъщност разделението на полове на парфюмите в много от случаите е чисто формално, а има дори страни, чиито парфюмни индустрии произвеждат само унисекс аромати. Така че жените спокойно биха могли да се пръскат и с почти всички парфюми, създадени за мъже. Стига това да не ги притеснява :)  

Мит 4: "Трябва да пробваш много парфюми в магазина и тогава да избереш своя"  

Никога не посвещавайте на избора си на аромат много време, часове или дори по-лошо - цял ден. Така никога няма да направите правен избор, а само ще засилите главоболието си. Защото отдавна е доказано, че обикновеният човешки нос не може да възприема много аромати поред. Френските парфюмеристи препоръчват изборът на парфюм да се случва по следния начин - вземете малко паче плат и го носете в сутиена си няколко дни, след което посетете парфюмериен магазин, пръснете върху него избрания аромат и го поставете обратно. Ако после усещате комфорт, то значи сте намерили своя нов аромат.  

Мит 5: "За да е качествен, парфюмът трябва да се купи от магазин на производителя" или "Щом парфюмът е по-евтин, значи е менте"  

Нищо от това не е вярно. Маркови парфюми можете да откриете във всички реномирани физически и онлайн магазини. А ако все още не сте намерили такъв, на който да се доверите, то сте попаднали на точното място - Parfium.bg гарантира за качеството на своите продукти и понеже няма разходи, които трябва да се правят по един физически магазин - ток, заплати на служители, наем и т.н., може да си позволи да пусне продуктите на по-ниски цени.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Често задавани въпроси за оригиналните парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията Guilty Absolute на Gucci

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите на Lancome, които ще ви накарат да притаите дъх

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив