Папаята или наричана още "хлебно дърво" (заради това, че печената папая наподобява на миризмата на печен хляб) е внушително южноамериканско растение, която става популярно още от времето на ацтеките. Въпреки това папаята се ползва с холям успех не само в Южна Америка, но и сред азиатските народи. Така например в Тайланд папая се отглежда още от около 16-ти век. За растението Папаята е тропическо дърво, което вирее във влажните и в горещите райони на Южна Америка и Азия. Достига...
Блог
- Дамските парфюми, които очакваме през пролетта на 2017-та
Новата година тече с пълна сила вече почти три месеца и няма как да не се запитаме какво ще донесат останалите девет на любителите на парфюмите. На представителките на нежната половина от човечеството можем веднага смело да заявим, че през 2017-та ще се появят изключителни парфюми, които ще ги накарат веднага да се влюбят в тях. Thierry Mugler Alien Eau Sublime Сред най-очакваните женски парфюмите през 2017 г. определено е лимитираната серия на Thierry Mugler - Alien Eau Sublime....
- Лешника - нотката, която премахва стреса и напрежението
Лешник има сладникава миризма и тръпчив аромат на дървесина. Мирисът му е маслен и изключително разпознаваем. Ароматната нота на лешника често може да бъде намерена както в женските, така и в мъжките парфюми. В същото време лешникът от древни времена се смята за свещено растение във фолклора много народи, включително и на славяните. Нашите предци го почитали и твърдо вярвали в това, че лешникът е един вид наръчник за подземния свят - по неговите клони и корени душата попада от...
- Личи – свежият аромат от Далечния Изток
В своята родина - Южен Китай, плодът личи се нарича още и "окото на дракона", тъй като при разрязване по дължина на фона на бялата месеста част изпъкналата костилка наистина напомня на окото на мистичното чудовище. Според китайците "един плод личи се равнява на три огнени факли" - според тях именно в него е най-пълна степен е изразена енергията Ян - енергията на силата на огъня, светлината и вятъра. Стария континент се запознаваме с този прекрасен плод едва през 17 в. , благодарение...