Първите мъжки аромати на Jo Malone

Първите мъжки аромати на Jo MaloneЗа онези, които предпочитат и обичат индивидуалните и вдъхновяващи парфюми, името Джо Малоун e символ на красив парфюм с луксозна опаковка. Истината е, че те са резултат от дълга и упорита работа на талантливата парфюмеристка.

Коя е Джо Малоун?

Джо Малоун е родена в Англия, като е прекарала детските и юношеските си години в графство Кент. Принудена е да напусне училище едва на 13 години поради две причини – първо, за да се грижи за майка си, която преживява инсулт, и, второ, защото самата тя страда от остра форма на дислексия, а образователната система по това време не е подготвена да се грижи и да помага на деца като нея.

Самата Джо разказва в свои интервюта, че първите й опити да създаде нещо ароматно са се изразявали в това да рендосва сапун, който смачква и оформя в нещо като свещ. По този начин в къщата й винаги е ухаело по особено приятен начин.

Малоун създава първия си парфюм преди близо 20 години, като допреди това се е занимавала предимно с козметика и масажни процедури, които е правила в апартамента си. Интересно е, че за масажите е използвала домашно направено от нея масло, съдържащо джинджифил и индийско орехче. Оказва се, че клиентките й се влюбват в него. И това й дава стимул да се занимава със своята истинска и най-голяма страст – парфюмите.

Когато навлиза в света на парфюмерията, съпругът й напуска работа, за да й помогне да създаде собствен магазин за парфюми в Челси. Той има бърз и много голям успех и така през 1999 г. Джо Малоун продава създадения от нея бранд за няколко милиона на Estee Lauder, а самата тя става криейтив директор в компанията.

За съжаление обаче, съдбата се оказва неблагосклонна към талантливата парфюмеристка. Само няколко години по-късно й откриват рак на гърдата и тя е принудена да напусне компанията, за да се лекува. Така с помощта на бившите си работодатели тя отива в Ню Йорк, където започва лечение.

Днес Джо Малоун е почти на 60 години, успешно преборила коварната болест и продължаваща да прави това, което умее най-добре – парфюми. Тя създава своя собствена марка, която нарича Jo Loves.

Първите мъжки аромати на Jo Malone

Може би едни от най-вдъхновяващите парфюми на тази силна и борбена жена са именно тези, създадени за мъже, затова днес решихме да ви представим именно най-впечатляващите от тях, които могат да бъдат открити на пазара.

Jo Malone Lime Basil & Mandarin 

Jo Malone Lime Basil & Mandarin е цитрусов аромат за мъже, който се отличава с ободряващ, свеж, пикантен и остър аромат. Връхните нотки са на лайм, бергамот и мандаринен портокал, които преминава в сърце от кимион, босилек, ирис и люляк. Базовите нотки са на ветивер и пачули. Излиза на пазара през 1999 г.

Jo Malone Amber & Lavender

Jo Malone Amber & Lavender е ориенталски парфюм за мъже с ободряващ, чист и класически аромат. Съдържа нотки на канела, момина сълза, бергамот, лавандула, мента, канела, кехлибар и пачули. Ароматът е свеж и подходящ за горещите летни дни.

Jo Malone Pomegranate Noir

Jo Malone Pomegranate Noir е плодов аромат за мъже. Отличава се с омайно ухание, което може да съблазни всяка дама, която го усети. Парфюмът е сладък, топъл, изискан и пикантен. Ароматната композиция съдържа нотки на ревен, диня, жасмин, розов пипер, карамфил, олибанум, роза, мачули, кехлибар, мускус и др. Появява се на парфюмерийния пазар през 2005 г. и е перфектният избор за всякакви поводи.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите мъжки парфюми за зимата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжките парфюми, които се отпечатаха в съзнанието ни през...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжки парфюми, които са подходящи за „Свети Валентин“

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив