Най-добрите спортни парфюми за мъже

Мъжки парфюми специално създадени за употреба по време на тренировки

Съвсем наскоро излезе едно изследване, според което мъжете в България спортуват двойно повече от жените. Статистиката сочи, че дамите у нас вече не полагат чак толкова много усилия, за да бъдат във форма, като една на всеки шест жени казва дори, че никога не е практикувала целенасочено физически активности.

Според едно друго изследване обаче мъжете почти настигат жените по един друг показател – суетност. Всеки трети мъж у нас отделя поне по един час на ден, за да се погрижи за своя външен вид и държи той да е изряден навсякъде - дори и във фитнеса. Като имат предвид подобни факти, известните модни къщи произвеждат специални линии парфюми с название "Sport", които са създадени специално за употреба по време на тренировки. 

Спортните парфюми най-често съдържат енергизиращи съставки като мента и джинджифил и миризмата им не е твърде остра, за да не отвлича вниманието от изпълнението на упражненията. Друг огромен плюс на тези аромати е, че предпазват от неприятния мирис на пот. 

А в тази статия ще ви представим петте най-популярни спортни парфюма за мъже, които могат да отговорят на вкуса и на най-капризните спортисти:

Chanel Allure Homme Sport Cologne EDT на цена 169.99 за 150 ml

Chanel Allure Homme Sport Cologne излиза на пазара през 2007 г. и веднага се превръща в любимия аромат на спортистите, които държат да излъчват елегантност дори и във фитнес залата. Парфюмната композиция съдържа нотки на кедър, лимон, портокал, мандарина, алдехиди, грейпфрут, пипер, бял мускус, нероли, ветивер, смола, атлас и бобова тонка.

Christian Dior Homme Sport 2012 EDT на цена 98.99 за 100 ml

Homme Sport 2012 на модната къща Christian Dior e отражение на модерната мъжка спортно-елегантна визия. Парфюмът въплъщава силата и желанието за самоконтрол на истинския мъж, като му придава един особен траен луксозен оттенък. В него в перфектна комбинация се преплитат ароматните нотки на ирис, джинджифил, лимон, кедър и зелени акорди.

Giorgio Armani Code Sport EDT на цена 97.13 за 75 ml

Giorgio Armani Code Sport носи усещането за истинската привлекателност на красивото и силно мъжко тяло, което може да развълнува всяка една жена. Парфюмът представлява експлозия от цитрусова свежест и топли дървесни нотки на фона на чувствен кехлибар. Елегантен и динамичен, този аромат печели всички сетива, благодарение още на нотките на лимон, мандарина, мента, джинджифил и ветивер.

Kenzo Pour Homme Sport EDT на цена 58.99 за 100 ml

Kenzo Pour Homme Sport e създаден от парфюмериста Франсоа Демаши през 2012 г. с мисъл специално за физически най-силните мъже. Този аромат може да бъде най-добрия приятел на всеки мъж, който води динамичен начин на живот и винаги се стреми към постигането на своите цели. Композицията съдържа нотки на грейпфрут, мента, лимон, ветивер, кедър, джинджифил, подправки и здравец.

Prada Luna Rossa Sport EDT на цена 87.99 за 50 ml

Luna Rossa Sport на Prada e спортният парфюм с може би най-модерното ухание. Представен е на пазара през 2015 г. и представлява интелигентен прочит на елегантния, харизматичен и смел трениращ мъж. Този аромат всъщност е посветен на един специален спорт – регатата, в която силата е най-важният фактор. Композицията се състои от нотки на хвойна, джинджифил, лавандула, ванилия и бобова тонка.

А кой е Вашият любим мъжки спортен аромат?

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 мъжки парфюма, които са подходящи за есен 2017

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мъжките ухания, които белязаха ароматния свят през 2021

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Новите мъжки парфюми за Есен 2018 – част 2

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив