Мъжките парфюми през лятото - ухание на море и адреналин

Мъжките парфюми през лятото - ухание на море и адреналин

Лятото е най-обичаният годишен сезон. Дните са дълги, вечерите топли и екзотични, а мисълта за ваканция, безгрижие, пътешествия и забавления ни завладява. Почти долавяме полъха на соления морски бриз, дори ако все още не сме край брега.

Прохладните аромати са предпочитани през лятото от представителите на силния пол. Идеалният мъжки парфюм създава усещане за сила и увереност, които няма как да останат незабелязани. Независимо дали се приготвяте, за да отидете в офиса или излизате за среща в топлата лятна вечер, важно е да направите най-добрия избор на аромат, който да допълни вашето излъчване.

Заложете на най-въздействащия аромат за всеки повод

Добрите парфюми на лятото са съставени от елементи, които едновременно ни гарантират свежест и повдигат настроението ни. Подобно внушение създават водните и цитрусовите аромати, както и меките нюансите на билки и цветя, които задължително присъстват в селекцията за горещите месеци.

Перфектният летен аромат е баланс от смели и леки нотки, а правилно подбраните базови акорди удължават неговата жизненост.  Цялостният ефект трябва да е свеж и енергизиращ, за да ви освежи през летните горещини.

Dolce & Gabbana Light Blue Forever

Dolce & Gabbana Light Blue Forever

Dolce & Gabbana Light Blue Forever Pour Homme е свеж и енергичен цитрусово-дървесен аромат, представен на пазара през 2021 година. Разработен е от парфюмериста Shyamala Maisondieu. Dolce & Gabbana Light Blue Forever Pour Homme напомня за спираща дъха любовна история от остров Капри, едно от най-красивите и завладяващи кътчета на земята. Композицията препраща към лятото в Средиземно море с неговото ярко слънце, лазурно море и вълшебни аромати, вихър от емоции и привлекателна мъжественост.

Dolce & Gabbana Light Blue Forever Pour Homme се отваря с вълна от свежест, която се формира от пикантен бергамот и кора от грейпфрут, наситена с етерично масло. Студената зеленина на виолетовите листа засилва озоновия акорд в сърцето, разпадайки се в морски пръски. Елегантната основа е съставена от опушен билков ветивер, пачули и вълнуващ бял мускус. Изисканата аква бутилка със слънчево-златисто покритие отразява характера на аромата най-точно и завладяващо.

Dolce & Gabbana K by Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana K by Dolce & Gabbana

K by Dolce & Gabbana е за всички мъже лидери, които притежават силен характер и вървят по собствен път, но същевременно ценят семейството и традициите. Лице на рекламната кампания е инфлуенсърът Мариано ди Вайо, който е баща и съпруг. Ароматът ще ви отведе в слънчевата италианска провинция през лятото. Във връхните нотки се долавя свежестта на лимони, узрели в Сицилия. Съпровожда ги пикантна хвойна и сочен червен портокал. Първоначалната свежест постепенно прелива в нотки на ароматна лавандула, мушкато и салвия. На заден план се долавят мъжествените акорди на кедрово дърво, ветивер и пачули. Дизайнът на флакона съчетава елементи от традицията и модерността, което допълва цялостното внушение на парфюма.

Bvlgari Aqva

Bvlgari Aqva

Bvlgari Aqva е изтънчен и привлекателен парфюм за мъже, който въплъщава връзката на човека с водната стихия. Той е новият символ на изкушаващата мъжественост и е истински магнит за дамите. Аромат на свободата и лекотата, наситен с изумрудена свежест и прохлада. Bvlgari Aqva е за силния и целенасочен представител на силния пол, който не се страхува от трудности и не се спира преди да постигне поставената цел. Подходящ е за целия ден, а властната нотка, която носи го прави предпочитан при делови срещи. Bvlgari Aqva излиза на пазара през 2005 година. Притежава наситено ухание с елегантно средиземноморско докосване. Ароматът е съставен от свеж букет от мандарина и житни цветове, подправен с пикантния дъх на амбра.

Giorgio Armani Acqua di Gio

Giorgio Armani Acqua di Gio

Acqua di Gio е парфюм за мъже, който през годините се превърнал в емблема на дизайнера Giorgio Armani. Ароматът е подходящ за всякакви поводи, както през деня, така и вечер. Представен на пазара през 1996 година, той се радва на все повече почитатели. Парфюмът създава усещането за жизненост, свежест и енергия. Вдъхновен е от безкрайната водна шир, вятъра и слънцето. Acqua di Gio на Giorgio Armani е за всеки елегантен, секси и магнетичен мъж. Живото и плътно ухание се дължи на умела комбинация на горчиви и сладки нотки В основата на аромата лек превес има кедърът, сърцевината е тревисто-цветна, като се долавя зюмбюл, жасмин и фрезия, а финалните акорди поставят цитруси и морски бриз.

Versace Man Eau Fraiche

Versace Man Eau Fraiche

Versace Man Eau Fraiche е свеж аромат за мъже, който успокоява сетивата с балансираните си съставки. Създаден е от известния парфюмерист Olivier Cresp, той е представен на пазара през 2006 година. Versace Man Eau Fraiche е прохладен Средиземноморски  поздрав поднесен в елегантен флакон. Той е истински празник на живота и любовта, на младостта и свободата. Предназначен е за ексцентрични мъже, които държат да поставят акцент върху своята уникална индивидуалност. Ароматът е проектиран специално за всички ценители и изследователи на живота. Прекрасно балансираната и подчертано свежа ароматна комбинация се отваря с акценти от лимон, бергамот, розово дърво и роза. Сърдечните акорди пулсират в ритъма на аромат кедър, естрагон, градински чай и черен пипер. Базата е съставена от кехлибар, мускус, шафран и дървесни нотки.

Mercedes Benz Club

Mercedes Benz Club

Mercedes Benz Club е третия парфюм от колекцията на марката, насочен към младите мъже, които държат да са в крак с последните модни тенденции и са способни да променят бъдещето. Изисканият и стилен аромат е затворен в подходяща издължена стъклена бутилка, обгърната от метал, която напълно в стила на Mercedes загатва внимание към всеки детайл. Парфюмната композиция носи цитрусови нотки, морски полъх, пикантни акорди, както и акценти от кардамон, боровинка, пачули, дървесина и тонка. Mercedes Benz Club е представен на пазара през 2013 година.

Правилният подбор на парфюм за всеки сезон, всъщност има и научна обосновка. През лятото тялото ни се загрява повече и излъчва по-интензивно аромата, който нанесем върху кожата си. Затова когато е горещо се насочваме към по-свежи и енергични ухания, а за да се чувстваме уверени през цялата година е добре да сменяме парфюма си всеки сезон.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Празнични подаръци за мъже - парфюми и комплекти, част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-добрите спортни парфюми за мъже

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

5 мъжки парфюмa, подходящи за есента на 2017

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив