Топ 5 на дамските парфюми на Guerlain

Като продължение на последната ни статия с мъжки парфюми на Guerlain, ви представяме и петте най-хитови дамски аромата на известната парфюмерийна къща: 

 

Guerlain Shalimar - символът на силната и вярна любов 

Guerlain Shalimar парфюм за жени EDP

Guerlain Shalimar e може би емблемата на женската линия парфюми на марката. Първият му вариант е представен на пазара през далечната 1925 г. като символ между силната любов на императора Шах Джахан и жена му Мумтаз Махал. Тяхната история е трагична, тъй като се получава така, че съпругата умира при раждането на тяхното 14-то дете и тогава съкрушеният от мъка император построява в нейна чест известният храм Тадж Махал, където я погребва. Ароматът е кръстен на градините Shalimar, които са били любими на Мумтаз.

Guerlain Shalimar излъчва една особена магическа аура, която пленява сърцата на жените и на мъжете и до днес. Вярва се, че всяка дама, която се е докоснала до него, се е почувствала обичана и влюбена. Това чувство идва от вълшебната композиция, която включва сложна колаборация от нотки на цитруси, кедър, лимон, бегамот, мандарина, жасмин, ирис, пачули, ветивер, роза, сандалово дърво, тонка, ванилия, кожа, тамян и мускус. (Вж. видеото най-долу)

 

Guerlain Idylle - любов, любов, любов!

Guerlain Idylle парфюм за жени EDP

Чувственият аромат на Guerlain Idylle е създаден отново на базата на най-красивата човешка емоция - любовта. Той се появява на пазара през 2009 г. и разкрива богатството и нежността на най-чистото любовно чувство, което може да притежава една жена. Именно заради това парфюмът е подходящ за дамите с най-романтични сърца, които не могат да си представят живота без да обичат и без да бъдат обичани.

Композицията на Guerlain Idylle представлява дълбок и нежен букет от уханията на любовта, щастието и радостта. Той започва с връхните нотки на фрезия, ягода, личи и розова тинктура, които се допълват в сърцето от божур, лилия, жасмин и момина сълза и се завършва с шипровата хармония на пачули и мускус.

 

Guerlain Insolence - с мисъл за жените, които обичат да провокират и изкушават

Guerlain Insolence парфюм за жени EDT

Guerlain Insolence е парфюм, който е създаден с мисъл за елегантната и изискана дама, която винаги провокира със своята съвършена красота и безкрайна нежна чувствителност. Това плодово изкушение е създаден през 2008 г. и в него веднага се влюбват всички представителки на нежната половина на човечеството, които търсят различното и изкушаващото и искат да бъдат неотразими във всеки един момент. Композицията на Guerlain Insolence представлява ароматен коктейл, чиито съставки представляват нежно съчетание на червени плодове, цитруси, карамел, виолетки и зелени ябълки.

 

Guerlain La Petite Robe Noire - вдъхновен от магията на малка черна рокля

Guerlain La Petite Robe Noire Парфюм за жени EDT

Guerlain La Petite Robe Noire е забележителен дамски парфюм, който е вдъхновен от магическата малка черна рокля - символът на парижката елегантност и шик. Той излиза в три лимитирани издания, които се появяват последователно през 2009 г., 2011 г. и 2012 г., които биват допълвани и променяни от парфюмериста на Герлен  Тиери Васер. Съставът на Guerlain La Petite Robe Noire включва нотки на българска и турска роза, бергамот, тонка, ванилия, пачули, ирис, червени горски плодове, черен чай и ананас.

 

Guerlain L` Instant – да грабиш от живота с пълни шепи

Guerlain L` Instant парфюм за жени без опаковка EDP

Guerlain L` Instant е един от най-сложните дамски аромати на марката, който се появява на парфюмерийния пазар през 200 3 г. Това е ухание, което носи чувствено настроение, романтизъм, кокетничество и съблазън, което моментално събужда сетивата и ги изпълва с желание за емоции.

Магията на Guerlain L` Instant е в това, че дава усещане за така мечтаното от човечеството спиране на времето, което позволява на жената да се наслади пълноценно на всички моменти, които ни предоставя магията, наречена живот.

Парфюмът е създаден от парфюмериста Maurice Roucel, който е забъркал вълшебна смес със съставки като червена ябълка, мандарина, иланг-иланг, жасмин ,магнолия, мускус, тамян и др.

 

Видео: "Легендата за Shalimar":

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Dolce Garden – най-новото изкушение от Dolce&Gabbana

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 на най-продаваните дамски парфюми на Dolce & Gabbana

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-завладяващите дамски парфюми за горещите месеци

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив