4 от най-добрите дамски парфюми за 2015 и 2016г.

В този материал тайничко повдигаме завесите на парфюмерийната индустрия, за да разберем кои са новите дамски ароматни ухания, които взимат връх през 2016г.. Тази година най-големите световни марки ни предлагат ароматни вълшебства, които се отличават с уникална комбинация от нотки, печелещи както сетивата, така и сърцата.

Фантазията на топ парфюмеристите през последните две години надминава всички познати ни досега модни тенденции и уханни традиции на дамската парфюмерия. Четири са обаче топ парфюмите, които впечатляват най-силно с уханията си, веднага завладяват мъжките сърца и карат жените да се чувстват като богини. 

Препоръчваме ви да разгледате и статията ни Нови дамски аромати сезон Лято 2016 година

Christian Dior Poison Girl EDP

Christian Dior Poison Girl парфюм за жени EDP

Christian Dior Poison Girl е най-новият парфюм, който през 2016 г. влиза в колекцията Poison by Christian Dior. Контрастният аромат е създаден от парфюмериста Francois Demanchy с мисъл за съвременните непокорни млади жени, които смело следват мечтата си сами да чертаят съдбата и да изживеят живота, който искат.

Ароматната комбинация е съставена от горчиво – флорални съставки, в които цариците са няколко вида уханни рози, които не могат да оставят никого безчувствен. Те са допълнени от аромат на бадем и на сицилиански горчив портокал, които имат силата нежно да дразнят сетивата. В цялата тази палитра намират своето място и могъщата венецуелска тонка, млечна чувственост на сандалово дърво от Шри Ланка и щипка сладка ванилия, които подчертават неустоимия чар на парфюма.

Chanel Chance Eau Vive EDT

Chanel Chance Eau Vive парфюм за жени EDT

Chanel chance Eau Vive е продължението на линията Chance, което е първата интерпретация на Оливие Полж – ексцентричният нос на Chanel, съвместно с лабораториите на марката.

Парфюмът представлява енергично ухание, от което веднага ни връхлита свежата концентрация на импулс, жизненост и динамика. Цитрусовата ароматна комбинация дава енергия на всички дами, които вярват, че са родени под щастлива звезда.

Енергичният и свеж тонус през целия ден е гарантиран, благодарение на леко горчивият привкус, който идва от свежата нотка на грейпфрут, съчетана с нетипичното ухание на червен портокал. Този искрящ акорд се допълва от жасмин, ветивер, кедър и бял мускус за дълготрайност.

Shiseido Ever Bloom EDP

Shiseido Ever Bloom парфюм за жени EDP

Shideido Ever Bloom е ароматът на 2016 г., чрез който парфюмериста Орелиан Гишар разкрива формулата на любовта. За своето произведение на най-изтънченото изкуство той сам споделя, че преди всичко е търсил начин да усети чистият и свеж аромат на шията на жената, който си е представял като прозрачно, чисто и естествено цветно сърце. Така създава своето абстрактно цвете, което не може лесно да се определи. Това е цвете със замъглен, размазан, неясен контур, цвете с нежна и копринена течност, което има силата да остане във вечността, завинаги.

Ефимерното разцъфтяване на бялото цвете започва със сияйните акорди на циклама, лотус и розова есенция и завършва с букет от абсолю от портокалов цвят, сликоиден мускус и гардение.

Bvlgari Goldea EDP

Bvlgari Goldea парфюм за жени EDP

Bvlgari Goldea е един своеобразен манифест на стила на най-чувствената богиня в женска кожа, позната на човешката история – самата Клеопатра. Иновативните ароматни емоции на комбинацията от ориенталски и флорални мотиви демонстрират почит към светлината, към кадифената ласка и към нежността на великата египетска принцеса.

Ароматните нотки на Bvlgari Goldea създават уханен букет и напомнят пищните, преливащи от дързост скъпоценни камъни на египетските кралици. Първите завладяващи акорди са тези на бергамотра, на кристалния мускус, на малината и на неролито. В сърцето се таят златен мускус, цветето иланг иланг и жасмин. А в основата пък присъства цветната палитра на кехлибара, пачулито и автентичния египетски папирус.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Bvlgari Le Gemme - шестте скъпоценни камъка при парфюмите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Серията Si нa Armani

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

4 парфюма от серията Hermes Merveilles

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив