8 съвета за прекрасна коса през лятото

Лятото официално настъпи, но колкото и да обичаме топлите дни, морската вода и мързелуването на плажа, всичко това може да се отрази зле на нашата коса. Ако не се погрижим за нея. За това сме ви подготвили осем прости неща, за които трябва да помислите, за да защитите косата си.

1. Подхранваща терапия

Дехидратираната и суха коса не е красива, но през най-топлия сезон е много трудно да избегнем това. За да поддържате косата си в добро състояние, ви препоръчваме да й прилагате подхранваща и богата терапия, за да я предпазите от накъсване и да я възстановите. Подходящи за целта са маски, съдържащи продукти, които имат подхранваща сила като мед, яйце, мляко и кокосово масло. Характерното за меда е, че притежава силни възстановяващи функции и придава живот на косата, а млякото, кокосовото масло и яйцето я правят лъскава, здрава и жизнена и с невероятна мекота и свежест.

2. Защита от слънчевите лъчи

Прекаленото излагане на директните слънчеви лъчи прави косата по-слаба и я изтощава. Най-добрият вариант да я предпазите е да покриете главата си с шапка. Подходящи са и модерните шалове, които обаче да бъдат с достатъчна плътност, за да предпазват от вреднтие UV лъчи.

3. Хидратиране

Запомнете, че хидратирането е изключително важно не само за кожата, но и за косата ви. Влажното и горещо време през лятото я прави чуплива и твърда и употребата на кокосово или арганово масло, което да втриете в краищата, веднага ще дадат добър ефект на хидратация и овлажняване. 

Много важно е да знаете, че преди да влезете в морето или в басейна е хубаво да намокрите косата си, защото ако тя е суха, веднага ще абсорбира солта и хлора. С мократа коса обаче това няма да се случи. А веднага след плуване нанасяйте серум без отминане, за да може когато изсъхне, косата да може да се разресва лесно и да не се накъса.

4. Възстановяващ шампоан

При къпане през лятото е най-добре да си купите възстановяващ шампоан, тъй като след като сте прекарали деня край морето, около басейна или просто на слънце, косата ви ще се нуждае от много внимание. Измивайте я с възтановяващ шампоан, който има функциите да измие всички химикали, които може да са останали в нея от водата. Препоръчително е да завърштие процедурата с балсам, който ще я подхрани и хидратира допълнително.

5. Стилизирайте внимателно

Безспорно изсушаването на косата по естествен начин е най-добрия вариант за вашата коса. Особено в днните, в които през почти цялата светла част от денонощието е била изложена на слънчеви лъчи. Но много жени предпочитат дори и през лятото да изпозлват стилизиращи инструменти и ако и вие сте от тях, то ви препоръчваме да използвате термозащитен спрей и да се уверите, че температурата на уредите не е прекалено висока.

6. Не се боядисвайте

Всеки добър фризьор ще ви каже, че по време на летния сезон не бива да се използват каквито и да е химически вещества върху косата. За това ви препоръчваме ако все пак искате да промените цвета й, да помислите за това поне един месец преди да стане прекалено горещо и слъчево. Така ще избегнете доста сериозни увреждания и нерви, които ще похабите около тях.

7. Подбирайте храната си

Както спазвате диети, за да изглежда тялото ви в добра форма, така трябва да помислите и за "диета" за вашата коса. За да бъде тя здрава и красива, включете в менюто си тези продукти, за които е характерно, че влияят подсилващо върху косъма. Такива са сьомгата, авокадото и спанакът, които са богати на омега 3 мастни киселини.

8. Използвайте парфюм за коса

Парфюмът за коса ще даде допълнителна свежест на цялата ви визия. Характерното за този тип продукти е, че са създадени така, че да останат по-дълго от обикновените парфюми за кожа. Обикновено парфюмите са коса не съдържат алкохол.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Milk Shake възвръща естествената красота на вашата коса

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

През юли това са нашите парфюми любимци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Онлайн магазин за козметика - как да пазаруваме ефективно в мрежата

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив