Любими парфюмни съставки за месец май

Любими парфюмни съставки за месец май

Щастливи сме да приветстваме идването на месец май – може би един от най-благоуханните и приятни за разходка месеци от годината. Спазваме традицията си, селектирайки няколко съставки, за които категорично смятаме, че ще бъдат главните звезди в знаковите парфюми през периода.

Наясно сме, че притегателността и магичността на всеки аромат се крие именно във висококачествения подбор на съставките и есенциите, които изграждат неговата композиция. За месец май решихме да подходим малко по-нестандартно и да насочим вниманието си към екстракти, различни от флоралните и плодови такива – за цветя и цитруси достатъчно поговорихме в предходните си статии. Ако и вие сте почитатели на контрастите и изненадващите парфюмни решения, то със сигурност ще ви е интересно да узнаете какво сме ви подготвили за днес.


През месец май се въодушевяваме от парфюми, съдържащи мускус, пачули и тютюн


Вероятно това не е първата ви асоциация, досещайки се за парфюми, подходящи за пролетта, но именно в това се крие разковничето на изненадата.

Обикновено сме свикнали да откриваме тези причудливи, омайни и правещи впечатление есенции в сърцевината или, най-често, в базата на даден аромат. Струва си да се отбележи, обаче, че именно тези части от парфюмната композиция ни радват най-дълго – връхните нотки се характеризират само с около тридесет минути трайност по кожата. Затова и ни се видя удачно да обърнем внимание на есенциите, на които дължим дълготрайните ухания при любимите парфюми.


Парфюмите с мускус – плътни, запомнящи се и истински вълнуващи


За мускус вече сме подробно разказвали, затова днес ще акцентираме вниманието си на някои любими ухания, притежаващи тази съставка в композицията си.

Мускусът откриваме в основата на елегантните ароматни изкушения. Благодарение на него на всяка есенция се придава така характерната плътност и дълготрайност на парфюма. Днес избрахме за вас:


Женствен, нежен и романтичен – така описваме Quatre Boucheron


Ухание на грейпфрут, лимон, портокал и мандарина образуват подчертано цитрусовите връхни нотки на този божествен аромат на известната марка. В сърцевината ни приласкават есенциите на зелена ябълка, жасмин, праскова, роза и ягода, създавайки чудна флорално-плодова композиция. Главният герой на днешния текст – мускуса, откриваме, разбира се, в базата – там компания му правят съставки като карамел, кашмир, ванилия и кедър.

Boucheron Quatre Boucheron & Benetton Paradiso Inferno Pink


От Benetton успяват да създадат истински парфюмериен фурор с ароматното си предложение


Paradiso Inferno Pink е сладострастен аромат, изключително подходящ за пролетта. Не бихме могли да се досетим за по-подходящ подарък за месец май, който бихме могли да си направим. Връхните нотки на тази вълнуваща есенция са изградени от лимон, мандарина и акорди от целина – истинска бомба от свежест. Сърцевината е чувствена и ласкава – откриваме в нея жасмин, роза и иланг-иланг. Обичаният и плътен мускус пък е отново в базата, като тук е обграден от нежните есенции на кедъра и сандаловото дърво.


Парфюмите с пачули – израз на елегантност, ефирност и истински лукс


На вниманието ви днес представяме два аромата, бивани определяни като един от най-добрите, съдържащи благоуханното пачули в състава си:

За пачули отново подробно сме разказвали, но бихме могли да скрием възхищението си от присъствието на тази съставка. Всички аромати с пачули определяме като елегантни, ефирни и създаващи впечатление за категорична луксозност. Ето защо и смело избрахме съставката за водеща през месец май – убедени сме, че никак не бихте сбъркали с избора си.


Парфюмът на Guy Laroche блести с пикантност и запомнящ се аромат


Fidji е от парфюмите, които са неспособни да оставят някого безразличен. Страхотната композиция притежава в състава си пачули, което му отрежда централно и важно място в днешната ни селекция. Във връхните нотки долавяме зюмбюл, лимон и бергамот, плавно преминаващи към сърцето от роза, жасмин, виолетки и иланг-иланг. Истинската магия се разгръща в основата, където, освен пачули, откриваме още и сандалово дърво, кехлибар и ветивер.

Guy Laroche Fidji & Calvin Klein Eternity


Пачули ни радва и в композицията Eternity от Calvin Klein


През далечната 1988г. от Calvin Klein създават аромат, който кръщават с английската дума за „вечност“, без да подозират, че сякаш орисват успеха на парфюма. И до днес това дамско благоухание се радва на безапелационен успех – категорично успяваме да го открием в личните парфюмни колекции на много изискани дами. Не малка заслуга за това има съставката пачули, която е неразривна част от композицията и на този аромат. Освен нея, в есенцията долавяме още и мандарина, фрезия, градински чай, нарцис, лилия и жасмин.


Парфюмите с тютюн – изненадващата съставка, докосваща сетивата


Когато споменахме, че сме решили да подходим нестандартно към майските съставки, никак не се шегувахме. Срещали ли сте досега аромат с тютюн в съдържанието? Ако не сте, то днес е щастливият ви ден! С радост избрахме за вас:

Силният, притегателен и дързък аромат на тютюна често може да се срещне в състава на нишовите парфюми, които и без друго се славят като екстравагантни и необичайни произведения на изкуството, характеризиращи се с причудливи дизайнерски решения.


Joop! Homme е всичко друго, но не и обикновен парфюм


Joop! Homme парфюм за мъже

Мъжкото ухание категорично виждаме като изненадата на днешната селекция. Ако си търсите аромат, който да не наподобява никой друг и с който да се чувствате наистина уникално, то безспорно открихте решението за вас. За тази есенция бихме могли да кажем, че е изключително нестандартна и будеща любопитството. Във връхните й нотки долавяме бергамот, канела и портокалов цвят, които ударно ни отвеждат към сърцето – там ни омайват акордите от мед и тютюн, придаващи така характерния и неповторим аромат на композицията. В базата дизайнерите са заложили на сандалово дърво, ветивер и мускус.


Позволете си да се чувствате наистина превъзходно през месец май, избирайки някое от нашите ароматни предложения.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматите афродизиаци, които ще повишат градуса на емоциите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Трюфел - аромат, предназначен само за ценители

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пикантни аромати с подправки в разгара на есента

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив