Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм

Парфюмите са важна част от живота на хората вече векове наред. Всички ние посягаме всяка сутрин и вечер, както и при всеки специален повод, към любимото си ухание. Но замисляли ли сме се някога, как се произвеждат парфюмите. Познаването на начина на тяхното изработване със сигурност ще ни помогне по-лесно да избираме аромати, които ни подхождат, а и ще повишат заслуженото ни възхищение към майсторите парфюмеристи, които стоят зад всяка уханна композиция.

Качествените съставки са едно от важните условия, за да се получи добър парфюм

Винаги, когато това е възможно, парфюмеристите предпочитат да работят с естествени съставки, добити в различни части на света. За създаването на ароматите се използват етерични масла от цветя, билки, листа, треви, подправки и смоли. Всяка година природата е различна, което е причина и добиваните натурални съставки да се различават съобразно реколтата. Извличането на някои етерични масла е доста трудно и изисква събирането по специален начин на големи количества цветя, билки и подправки. Това прави тези природни компоненти, които се влагат в парфюмите, много ценни и марките, които наистина държат на своето име, се стремят да използват предимно естествени съставки в парфюмите си.

Разработването на ароматни композиции е истинско творчество

Парфюмеристите се базират на своя опит, познания и предпочитания, но дават полет и на мечтите и фантазиите си, когато проектират нови ароматни композиции. Връхните нотки създават първоначално впечатление за уханието, те са привлекателни, но бързо избледняват в хода на развитието на аромата. Влиянието им е последвано от сърдечния акорд на парфюма.

Най-дълго върху кожата остава уханието на базовите нотки. Те придават плътност и завършеност на всеки аромат. Всеки парфюмерист определя съобразно концепциите си какви нотки да използва при създаването на всяко ново ухание. Това е израз на неговия талант, професионализъм, вдъхновение и иновативен подход.

Съществуват ухания с различна концентрация

Съобразно съдържанието на етерични масла във всеки аромат, те се разделят на тоалетни и парфюмни води, парфюми и еликсири, като последните са най-наситени и концентрирани. Най-леки и ефирни са тоалетните и парфюмните води, които са предпочитани в ежедневието и през горещите месеци на годината. За по-дълготраен и запомнящ се ефект след нанасяне на любимия аромат, добре е да се придържате към парфюмите и еликсирите, които ще ви накарат да се чувствате наистина пленителни и омагьосващи.

За всеки парфюм най-важна е хармонията

Необходимо е да има баланс, както между отделните уханни съставки в него, така и с личността и излъчването на всеки човек, който го носи. Когато избраният аромат подчертава силните ви страни, повишава самочувствието ви и ви кара да се чувствате красиви, значи това е парфюм, който ви подхожда и хармонира с вашата персонална идентичност.

 Един и същ парфюм може да ухае различно на различни хора, именно поради съчетанието с личностните им особености и характерния аромат на кожата, който всеки човек притежава. Въпреки това съществуват ухания, които се превръщат в абсолютни бестселъри и хора от различни части на света се влюбват в тяхната магия. Ето нашата селекция от впечатляващи парфюми, които ще бъдат запомнени.

Montale Mukhallat

Ориенталското гурме изкушение Montale Mukhallat излиза на пазара през 2008 година. Парфюмната композиция е проектирана от самия Пиер Монтале. Ароматът е подходящ за всички сезони, както в ежедневието, така и вечер. Уханието е необичайно, интензивно, дълготрайно и пленително. Неустоимост на аромата придават сладките и вкусни нотки ванилия, бадеми и диви ягоди. Уханието е опаковано в подобаващ бял флакон, украсен със златни елементи. Montale Mukhallat е истински шедьовър, подходящ, както за личната ви колекция, така и за подарък. Това е ухание, с което ще създадете много приятни ароматни спомени.

Tom Ford Grey Vetiver

Завладяващото ухание за мъже Tom Ford Grey Vetiver е лансирано през 2009 година. Ароматната концепция е дело на парфюмериста Хари Фремонт. Вече 15 години нестандартният аромат запазва своето актуално звучене. Той е модерен, забележителен и секси. Tom Ford Grey Vetiver се харесва на изисканите и самоуверени мъже, които обожават да привличат вниманието, където и да отидат. Ароматът е подходящ, както за работен ден в офиса, така и за специални събития.

Може да се носи през всички сезони, но най-предпочитан е в горещите месеци заради охлаждащия си и освежаващ ефект. Уханието се открива с цитрусови нотки грейпфрут, портокалов цвят и зелен чай, последвани от пикантна комбинация от индийско орехче, бахар и корен от ирис в сърцевината. Впечатляващата дълготрайност на Tom Ford Grey Vetiver се дължи на базовия акорд от ветивер, горски ухания, кехлибар и дъбов мъх. Ароматът е едновременно свеж и чист, изтънчен и стилен. Той е безопасен за покупка на сляпо, което го прави чудесна идея за подарък.

Nishane Ani Extrait De Parfum

Кехлибареният унисекс парфюмен екстракт Nishane Ani е представен през 2019 година. Уханната композиция е дело на Cecile Zarokian. В състава ѝ са преплетени джинджифил, бергамот, розов пипер и зелени нотки, кардамон, касис и турска роза, ванилия, бензоин, сандалово дърво, кедър, пачули, мускус и амбра. Ароматът е най-подходящ за есента и зимата, но може да се носи и при по-хладно време през пролетта. Чудесен е за специални вечерни поводи.

Уханието е хармонично, страстно, предизвикателно и зашеметяващо красиво. То е универсално, като се харесва, както на жени, така и на мъже. Парфюмът носи името на средновековен град, известен по онова време като “Градът на 1001 църкви“ - той се намирал в Турция, на кръстопът, на който се пресичали много важни търговски пътища. Според експерти, Ani е най-забележителното ухание на Nishane, истински триумф за сетивата.

Xerjoff Casamorati 1888 Gran Ballo

Пленителното дамско ухание Xerjoff Casamorati 1888 Gran Ballo е представено през 2013 година. Ароматната композиция се открива с вкусни и сочни нотки мандарина и червени горски плодове. В сърцевината са преплетени гардения, жасмин и мед, а чувственият базов акорд е съчетал карамел, ванилия, кехлибар и сандалово дърво. Изкусителното ухание може да се носи през цялата година. Подходящо е, както за ежедневието, така и за специални поводи. Романтичната и игрива ароматна композиция е подходящо допълнена с искрящо розовия флакон в характерен дизайн на Xerjoff Casamorati 1888 Gran Ballo.

Всеки парфюм ни отвежда на ароматно пътешествие

Създаването на един парфюм е своеобразно ароматно приключение, изпълнено със страст, базирано на опит, полет на фантазията и творчески подход на неговия автор. Вдъхновени от любимото си ухание, може да полетим на крилете на фантазията до близки и далечни дестинации, вдъхновили създаването на парфюма. Изградете си ароматни спомени и мечти, свързани с любимото ухание и то ще има силата да ви връща всеки път към приятните емоции, с които го свързвате. 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Лешника - нотката, която премахва стреса и напрежението

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Гардения - ухание на нежност, женственост, чувственост и любов

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kафе - специфичната пикантност на любимите ни парфюми

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив