Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Имаме удоволствието да ви представим най- любимите класически ухания – селектирахме за вас колекция от десетте най-обичани и търсени парфюми за всички времена!

Има ухания, които оставят дълбок спомен у нас. Човешкото съзнание е асоциативно и свързва различните есенции и парфюми с всякакви спомени и скъпи моменти. Има аромати, които никога не могат да бъдат забравени, както и хората, които ги използват. Независимо от това, че при избора на парфюм сме подвластни на моментното ни настроение, сезона или повода, има парфюми, които са неостаряващи класики, които дамите от различни краища на света обожават. С течение на времето продължават да са най-продаваните и най-харесваните.

Запознайте се с бестселърите на парфюмерийната индустрия, събрани в топ 10 на най-продаваните парфюми.


10. La Vie Est Belle by Lancome


Достигнахме и до върха – представяме ви категоричният победител в топ 10 най-продвани и търсени парфюми на всички времена! Дамският аромат на Lancome е изящна и прелестна парфюмна композиция, заела трайно място в сърцата на милиони дами по целия свят. Ирисът разкрива своята флорална нежност във връхните акорди на аромата, последван от плодовата свежест на касис и круша в сърцето. За финал в базовите нотки се натъкваме на пралина, ванилия, тонка и пачули – категорично бихме казали, че парфюмът е повече от изискан и притежава завидна притегателност.

La Vie Est Belle & Invictus


9. Paco Rabanne - Invictus


На почетното второ място сред съзвездието от най-продавани и търсени парфюми поставяме благоуханието на Paco Rabanne за мъже, което съумя да се превърне за отрицателно време в най-търсения и продаван мъжки парфюм в света. Никак не сме изненадани от избора на господата – този аромат подхожда на великите постижения, на целеустремеността, на възможността от постигане на наистина забележителни цели. Вдъхновен от силните и запомнящи се личности, този аромат ни радва с участието на съставки като грейпфрут, мандарина и морски нотки, дафинов лист и жасмин, а в базата се натъкваме на дъбов мъх, пачули и амбра.


8. Black Opium by YSL


На почетното трето място откриваме изисканото и елегантно предложение в черно от YSL – Black Opium безспорно е аромат, който приляга на устремената, смела, атрактивна и авантюристично настроена дама. Вече дълги години този дамски аромат не спира да се превръща във все по-любим за многобройните си почитатели. В него откриваме кафе, портокалов цвят, жасмин, круша и розов пипер. Пикантен, флорален и с леки гурме акценти – безспорно е козметичен продукт, който никой не би искал да пропусне да притежава.

Black Opium & Omnia Crystalline


7. Omnia Crystalline by Bvlgari


Бамбук, екзотични плодове и круша ни посрещат още с първите впръсквания на този толкова специален и търсен дамски аромат. От Bvlgari категорично владеят със замах изкуството на парфюмерията – Omnia Crystalline е доказателството, че едно благоухание е неподвластно на времето, щом е създадено с любов и отношение към детайла. Милиони жени по света ежедневно избират именно тази есенция, когато пожелаят да се почувстват харесвани, силни и извънредно атрактивни. Няма никакви изгледи скоро да спрем да го срещаме сред най-любимите парфюми в световен мащаб.


6. Calvin Klein - Euphoria


Категорично изпадаме в еуфория, представяйки ви този аромат! Знаковото и епохално предложение за дами от Calvin Klein е способно да омагьоса всекиго – дори и дамите с подчертано взискателен вкус никак не биха могли да останат безразлични към невероятната смесица от съставки и компоненти. Пред сетивата ни се разгръща великолепна магия, съпровождана от нар, лотос, орхидея, виолетки, кехлибар, мускус и махагон – никак не е изненадващо, че вече толкова години този дамски аромат продължава да се среща в топ 10 на най-търсените и продавани дамски парфюми.

Euphoria & Alien


5. Thierry Mugler - Alien


Всеки почитател на марката Thierry Mugler знае, че от бранда може да се очакват всякакви изненади. Известни с нестандартните си и екстравагантни модни линии, от марката пренасят този си подход и по отношение на създаването на парфюми. Alien е може би най-известният дамски парфюм на бранда. Той е плътен, тежък, изключително разпознаваем и способен да се превърне в запазена марка на дамата, която го носи. Тези впечатления той дължи на прекрасния избор на компоненти – жасмин, дървесни акорди и кехлибар способстват за създаването на този омайващ аромат.


4. Paco Rabanne – 1 Million


Някога искали ли сте да заявите на любимия мъж, че струва колкото 1 милион долара? Е, сега имате тази възможност с парфюма на Paco Rabanne. Още със самото си излизане този аромат даде заявка, че за дълго няма да спре да се появява сред класациите за най-търсени и желани аромати. Мъжкият парфюм се радва на особена популярност и обич от страна на господата – всичко това, разбира се, от модната къща дължат на изтънченото съчетание от компоненти. В красивия, наподобяващ кюлче злато, флакон откриваме червен портокал, грейпфрут, канела и роза. Определено аромат като този ще се запечата за дълго в съзнанието.

1 Million & Good Girl


3. Good Girl by Carolina Herrera


Иконичният парфюм-обувка съвсем заслужено намира място в днешната ни класация. Ароматът на Carolina Herrera завладя сърцата на дамите по света още с излизането си – няма никакви изгледи скоро да отстъпи челните позиции за най-продавани парфюми в света. С лекота бихме могли да го причислим към гурме парфюмите – във връхните му нотки се натъкваме на кафе и бадем. Следват ги тубероза и бял жасмин, а в основата се завихрят ароматите на сандалово дърво и какао. Безспорно смятаме, че е задължителна част от козметичния асортимент.


2. Boucheron Quatre Boucheron


Мнозина го наричат най-харесвания дамски парфюм – никак не бихме могли да не сме съгласни. От Boucheron са изключителни майстори, що се отнася до създаването на прекрасни и вдъхновяващи аромати. Quatre Boucheron ни впечатлява с магията на Ориента, вплитащ в съдържанието си съставки като грейпфрут, портокал, жасмин, амбра и мускус. Топлина се разлива от гърлото на бутилката му, способна да ни прави компания за дълго през целия ден. Със сигурност смятаме, че този дамски аромат е повече от перфектен подарък за обичаната жена.

Sauvage & Boucheron Quatre


1. Dior - Sauvage


През 2015г. от модната къща изненадват многобройните си почитатели, лансирайки мъжки аромат, който категорично за дълго ще остане в класациите за най-продавани парфюми в света. Sauvage е изтънчен и първичен аромат, който събужда страстта и опиянява сетивата. Съставките му са натурални и внимателно подбрани, за да съумеят действително да създадат едно истинско произведение на изкуството. Бергамот, амбра, пипер и дървесни акорди разкриват пред нас енигмантичната си феерия от аромати, неспособни да оставят никого безразличен.

Надяваме се да сме били полезни и изчерпателни – считаме, че всеки един от тези аромати заслужава своето достойно място в парфюмната ви колекция. Споделете с нас кой от топ 10 най-продавани парфюми ще си подарите още днес!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ 5 на най-популярните дамски подаръчни комплекти

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Цветни парфюми за Цветница - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Toп 10 на най-популярните дамски парфюми, подходящи за зимата - част 1

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив